Коментари - USB стик премахва автоматично вирусите | IT.dir.bg
назад

USB стик премахва автоматично вирусите

Ново решение за сигурност улеснява ИТ спецовете в борбата им с вирусите. Компанията Malwarebytes е създала USB стик, който щом бъде поставен в инфектираното устройство, автоматично сканира и отстранява зловредния код.

Обратно в новината

Коментари - USB стик премахва автоматично вирусите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно Линукса... И к'во? Като ми каже някой, че признава само линукс ми става ясно какъв е- неграмотен, тесногръд, задръстен, комплексиран "разбирач"... Чел- недочел ...

Првият ми комп беше правец8 1985 г. До сега не съм виждал вирус и не съм преинсталирал ос... с години на всяка машина Незнам за какви малоумници е това ?

Хайде да ти дам един-два интернет адреса, да ги заредиш и да видя как няма да ти се заразят компютрите... Или може би ползваш интернет само в текстов режим през команд промпа?

Пълна трагедия, влязох в страницата на въпросното, май .орг завършваше, да не съм па влязъл в някой напикан сайт? И... инсталирах си безплатната програма,... ууууу .. веднага ми прекрати безжичния интернет, и трябваше да го връщам назад целия комп във времето, и се рестартира и така 3 пъти, че ме карА и да изключвам анти-вирусната, абе,.. мани, не пробвайте това у домА

Добро утро! :) Това Касперски го имаха върху 2 броя 3.5-инчови дискети преди 15 години. Слагаш ги във флопито една след друга, като първата е бутваща и изчистваха всичко което видят и не харесат. Работеха перфектно.

А, да... И не струваше 300 евро на година...

Malwarebytes е доста добра програмка - много ядове с потребителите ми е спестила. Но сегашните вируси са срам за създателите си - предвидими са и в повечето случаи потребителя трябва да положи усилия, за да се зарази. Едно време вирусите бяха друго нещо. Спомням си в края на 80-те и началото на 90-те тодини (1988г.-1995г.) Дарк Авенджър беше най-добрия виросописач в света - гледал съм кодовете му - много добри решения имаше и вложен интелект (не в правилната посока, но все). Няма да се впускам в подробности да обяснявам, но сегашното не са вируси, а програмки.

Те сега масово ползват готови скриптчета, навръзват ги в най-добрите традиции на доктор Франкенщайн и се получава някъв уруд.

в цанада подобно устрожстъво мохе да се купи за ч5 долара, лично го ползвах и почисти компутъра със собствена линух ос *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това нищо не е! Аз ползвам една много по-мощна антивирусна - казва се Ubuntu Linux, също се зарежда от флашка и можеш да я инсталираш за 15-на минути. Открива и обезврежда (чрез форматиране) и най-големия известен на човечеството вирус - Microsoft Windows :)

Аман от изкуфели фенове...

Не е фен човека. Просто е практичен. за Linux няма вируси. Да не говорим че работи 10 пъти по-бързо и по-стабилно. Но ти ако си толкова неграмотен, че да не можеш да го използваш, поне си мълчи За неграмотници има Windows

Седни върху тази флашка за да се изчистиш и ти, че яко си заразен.

Дууурррр Фифи дуууурррр !!!

Хора има всякакви, на едни им харесва с камшици, на други с windows. Не може да ги обвиняваме че им харесва да ги боли.

Нали знаеш после тази флашка с Убунту къде да си я завреш? 1% мазохисти от 6 милиарда жители е повече от допустимо.

Чудя се защо са "забравили" са съобщят във важната за всички новин- "ЧИСТЯТ СЕ САМО ........ ВИРУСА". Всяка антивирусна разпознава вируса по определени стрингове. Принципът е : ИМА ГО ТОЯ СТРИНГ - ИМА ГО ВИРУСА! НЯМА ГО СТРИНГА - ФАЙЛА Е ЧИСТ! Ако аз напиша един вирус и той не е в тяхната картотена - НЯМА НАЧИН ДА РАЗБРЕРАТ ЧЕ ТОВА Е едикойси ВИРУС.. Просто защото той и име няма да има. Нали? Друг е въпросът, че аз имам комп с НЕТ и на него никога не се е слагала антивирусна програма. Компа си работи перфектно над 10 годинки вече /е, за годините си - перфектно/. Просто на него работят научени предмониторни устройства - да не цъкат насам натам и Я ДА ВИДИМ КВО СТАВА У ФЕЙСА? Я ТОЯ МИ Е ПРАТИЛ НЕЩО! Хората си имат интернет културата и не им е необходима антивирусна...

Така е, интернет навиците на ЗКУ са много важно условие.

Да не би да си случайно доктор на техническите науки ? Като те чета и ми иде да си изям дипломите.

БатиГого

Жалко,че не можеш да пишеш. Че да се знае какво те кара да се нервиш...

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ!

Такъв софтуер за чистене на вируси го има безплатно от много години - може да се изтегли CD версия или USB стик версия. Отделно може да се направи и абонамент на известен антивирусен продукт за под 60 euro, защо трябва да се дават щури пари за неизвестен продукт?

Ако дадено устройство стартира каквото му завреш в усбето, не е изненадващо че има вируси за чистене.

И на мен това ми се въртеше в главата :) Да ползваш същите похвати (уязвимости) да стартираш чистача както и зловредния софт?... Нещо не се връзва. Явно се таргетират абсолютно възможно най-енд юзърите :)

Симо Симов

Допускам, че става дума за resque USB - USB версия на resque Disk. Т.е. bootable disk със собствена OS (най-често някой линукс), което има инсталация на антивирус. Ако е това, значи са открили топлата вода и са я опаковали да я продават. Повечето големи антивирусни софтуери имат безплатна такава версия.

Malwarebytes прави добри продукти.

Да, ама не са достатъчно добри за Ганьо Балкански. А и той 200+ евро няма да даде за програма. Толку му струва Голфу :)

"Разработчикът твърди, че антивирусната флашка сработва, дори ако компютърът е напълно заключен." Аз освен да допълня, че USBstick-ът работи перфектно дори без да е включен в компютъра. Връзва се посредством wireless, от над 30,000км сработва ... вие само си дайте парите ...

Мда, а един мърмот завива шоколад...

...в станиол

просто спрете да използвате грешната ОС и всичко си идва на мястото :)

Няма "грешна" операционна система.

най - голямата дупка в сигурността, не е ОС-а, а потребителя. Колкото до флашката, поредния маркетингов трик, да изкъртят малко пари от усер-ите.

Много правилно. "Грешната" ОС трябва да спре да се ползва. Не е нормално да се очаква потребителя постоянно да е логнат като администратор, че да му работят нещата. Тези които хвърлят цялата вина върху потребителите са идиоти. Напълно възможно е някой да хакне банер ексчендж системата на някой реномиран сайт и да се заразиш, само като отваряш дир.бг да речем без да правиш нищо. Документите, които Сноудън открадна, показва че NSA са правили точно това. Най-добре е никой да не ползва XP за разходка из нета. 7 е по-безопасен и UAC колкото и пречещ да е действа. Най-добре ако се ползва нещо UNIX базирано, но не всеки има този късмет.

Юзърите са виновни в 99.99 % от случаите. Порно сайтове, кракнати игри и програмки, инсталация на всичко и отвсякъде - това е причината. А и NSA и подобните надали се интересуват от Пенчо от Люлин.