Вижте най-лошите пароли за 2019 г.

Нaй-чecтo cpeщaнитe пapoли могат да се отгатнат дори от лаици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия я публикувате всяка година, списъкът е същият, само редът е леко променен. На мен всяка следваща година статията ми се струва все по-странна, защото при смяна на парола или нова регистрация изискванията се увеличават навсякъде: 1 Минимум брой на символи. 2. Комбинация от малки, главни букви, числа и специални символи.

Тук поне са написали от къде имат паролите - уж от изтеклите. Иначе това щеше да е въпроса. Другото е за какво го ползваш и доколко е нужна сигурността. Има си пароли за боклуци. Други си ги правят с формули. А и вече почти не трябва да са останали бази с некодирани еднопосочно пароли - сравнява се кодираното, а не самата парола, макар на места да цепят кодировката на части и реално една и съща парола да дава различна кодировка. Макар на места да не се смее да се пипнат стари неща и да остават сигурно некодирани пароли.

Същата статия от миналата година със сменена дата.

най-якия период е този в който сис-админите вдигнат нивото на сигурност и от 6 знака паролити ставанат на 8 знака ... и всички непревземаеми пароли стават 12345678

qazqaz също я препоръчвам

и моята на всички места е такава. да не съм луд да помня 10 различни сложни пароли или да ходя с листче с паролите по джобовете.

всяка година едно и също нещо