Коментари - Перфектният войник – дрон с автомат | IT.dir.bg
назад

Перфектният войник – дрон с автомат

Младата технологичната компания Duke Robotics се похвали, че доставя на военните в САЩ и Израел квадрокоптери, оборудвани с автомати и гранатомети.

Обратно в новината

Коментари - Перфектният войник – дрон с автомат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко шум вдига това и може ли да си взема едно, да ходя на лов с него?

С едно рпг го свалят джихадисите от пикапа без проблеми. А по-умните са измислили как да му нарушат комуникацията, нали все го управляват дистанционно.

Ти РПГ си виждал само на картинка, да?

То неговото не е РПГ 7, човекът ти говори за умно РПГ, със самонасочване, безкрайна далечина на стрелбата и за капак, няма кумулативна глава, а изстрелва мрежа 3х3 с която улавя нахалния дрон ... жив!

Няма един телевизор да измислят, а само оръжия!

Еврeите ли бе? Те не се занимават с глупости, а с фундаментални науки :))))

В Тексас и Аризона,където има вече истинска неприязън към дроновете вече са открили най-големия враг и изтребвач на дронове - обикновеното чифте-ловна пушка 12 калибър 70 мм или магнум.И патрони със СИТНИ съчми и стеснение на цевта ЧОК.До 100 метра поне една съчма попада в пропелерите /а те са цели 4/ или в чуствителната карантия на дроновете.И понеже са със малка мощност на подем не могат да бъдат бронирани - тежи и не лети. ЕДИН ЛОВЕН ФИШЕК-ЕДИН ДРОН ДОСАДНИК! И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СЪДИ,ЗАЩОТО ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО Е ДЪРЖАВНО!

На български се казва ШОК, а в смисъла, с който си го употребил е "пълен шок". И недей да сравняваш детските играчки с бойните апарати. Ако това чудо може да издържи отката на 40мм безоткатен гранатомет, при това без да изгуби целта от прицел, все ще издържи някак и попадението на няколко съчми. Да не говорим, че на 100м тези съчми имат минимална енергия и едва ли биха пробили дори витлата. А дори и да ги пробият - не е зле да се запознаеш в технологията, с която правят напр. витлата на апачите. Спокойно издържат 10-ина попадения от лека картечница.

Оня ден, без да съм бил в специалните части 20г." го дадох като идея, в статията за руския "Терминатор 2" и умниците ме освиркаха.

Когато умниците те освиркват, знай, че си на прав път :)

Абе да върнем наборната армия и да се въоръжим с камъни и дърве. Пък те нека си правят някви си дрони и роботи! Нали знаете - най-добрата защита е гол гъз!

А какво правим, ако заглушим дрона и управлението и GPS сигналите за позиционирането му? Нали се сещате, че тази играчка ще върши работа само срещу аборигени, въоръжени с древен АК-47, но и това не е много сигурно. Дори и нашия ВПК произвежда модерен вариант на "Стършел", който заглушава всички честоти до 10 ГХз

Ти току що описа 99% от въоръжените сили по света :) Виж срещу извънземните от Денят на независимостта няма да помогнат дроновете.

Тая играчка ще върши работа само срещу невъоръжени хора - ако нямат с какво да ги замерят, де. Иначе и животните в зоопарка свалят такива с разни подръчни материали.

Ох, военните ми специалисти... на война убиват основно снарядите на артилерията и бомбите на авиацията. Тия с АК-тата са там да им правят компания и да пазят складовете с муниции. Това го казвам не е аз, а статистиката от 20-ти век.

Нищо не може да замести дрона, освен да провокира стрелба от укрил се противник, след което противника да бъде засечен и атакуван с нещо конвенционално. Лесна мишена, нищо повече.

Освен това дроновете са евтини за производство в големи бройки, могат да бъдат програмирани да свършат дадена задача и без да е нужно постоянно да се управляват по радиовръзка и дори да открият огън по цяло ято такива, все някой ще успее да стреля преди да падне, а съвсем сигурно е, че ще уцели от първия изстрел.

честно казано, малка летяща цел, почти без топлинен отпечатък, с минимален радарен такъв и на разстояние 200 - 300 метра никак не е лесна мишена! а сега си представи, че са пуснати 2-3 такива за примамка, и под или над тях летят още десетина, които само ще гърмят ..... по всичко което мръдне или си позволи да стреля по примамките, гадно, а ? а за капак, може и само да предават информация с местоположението и вида на целите, за някой доста по-голям ... пак дрон.