Коментари - Вселената може да е произлязла от черна дупка | IT.dir.bg
назад

Вселената може да е произлязла от черна дупка

Нова теория гласи, че Големият взрив е резултат от сблъсък на звезда с черна дупка в една различна четириизмерна вселена.

Обратно в новината

Коментари - Вселената може да е произлязла от черна дупка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първи е Гого. Справка - Тутурутка.

Все повече си мисля, че живеем в матрицата!

Що бе, душа?

Нека запомним твърдението на уважаемия колега Гого, който единствен знае докъде се простира капацитета на неговия бог и признава, че все пак той не е всесилен: "Гого ( нерегистриран ) 23.10.2016 15:11 На практика Бог не може да създаде същество равно на Него по възможности."

Всички произлизаме от черната дупка, ама някои да произлезли по-рано. Негрите например (опааа. афроамериканците). А китайците май са от жълта дупка (или жълто джудже)

Аз съм създателя, вярвайте в моята черна дупка на невежеството, Аз съм богоизбраният и ще ви отведа в задника на ламята Спаска.

Гого, познах те ,ти не си Гого а ГОШКА затова произлизаме от ЧЕРНА ДУПКА, знаех си аз

Ако има само една вселена, очевидно тя трябва да има прецизен интелигентен настройчик. Но ако искаме да не сме пред погледа на светият нейн Създател заради нашите действия, нямаме друг избор освен да приемем, че вселемната вкоято обитаваме е само една от безброй много вселени и по случайност има тези прецизни физически настройки, копито правят живота възможен и устойчив във времето. В основата на тази идея стои приетата аксиома, че в тази мултивселена ще се случат всички възможни събития. Но с тази основополагаща за нея аксиома, тя се самоунищожава теоологично. Защото това означава че в някой от тези безброй много вселени същестува Библията, в която е записнао че вселената е само една и нейният свръхестесвен създател е само един - светия Бог. Ако трябва да бъдем адекватни на реалността и да се придържаме към чисто научните принципи, нямаме друг избор освен да приемем свръхестественото начало на вселената благодарение на идеите, възможностите и действията на свръхестесвено синтелигентно същество наречено Бог. За съжалние тази идея е табу в богохулен вавилон.

А как съчетаваш всемогъществото на Бог със свободния избор? Ако Той е всемогъщ и знае всичко, още с момента на твоето създаване пътят ти е предопределен напълно и нямаш свободен избор. Ако имащ свободен избор, то това значи че Той не знае какво ще избереш и следователно не е всезнаещ, което е част от всемогъществото.

Пътят на човека не е предопределен, а всеки носи лична отговорност за своята вяра и действия, които са следствие на вярата му, пред нашият Създател и Поддръжник. Това че Бог знае бъдещето ни, не значи че постоянно се меси в решенията ни. Когато те са в хармония с Божият порядък, който прави възможен животът да пребъдва във вечноста в любов, истина, радост, смисъл и хармония с Бога, за Него е радост и удовлетворение. Но дори когато решенията ни не са в хармоният с принците на вечният живот заложени в Божият морален закон, Бог не бърза да наказва, а предупреждава отдалеч и ни призовава да се покаяме за беззаконието ни, като ни сочи верният път за нашето и общото добро. Бог не гледа на лице и не се грижи само за един човек или група хора, а за всички хора населяващи тази планета и за всички други живи същества. Но те имат по-нисък приоритет от човекът в очите на Бога. Всеки порядък е ограничение на степените на свобода в една физическа система за да запази своята структура и фунционалност устойчива във времето. Пълна свобода значи пълна независимост на един елемент от системата от другите и елементи, което е дефиниция за хаос . Но хаосът е несъвместим с порядъка и живота респективно. Затова имаме физически и морални закони , които поддръжат първоначално установеният от Творецът порядък устойчив във времето в името на живота.

Не мога да не ти призная таланта да забъркваш невероятни супи от думи... "В основата на тази идея стои приетата аксиома, че в тази мултивселена ще се случат всички възможни събития. " Признавам си, че за първи път чувам за тази аксиома. Моля те да ми обясниш повече за нея и от кого е приета. Обясни ми също какво означава "всички възможни събития" или ако ти е по-лесно дай няколко примера за "невъзможни събития".

Запознай се с теория на струните, която която е свързана с идеята за мултивселената, и с нейните поне 10^500 решения на проблема за спонтанното възникване на прецизно настроената вселена без причина. Не мога да ти обяснявам всичко от А и Б. Няма място и времне за това. Наложителна е мислова дейност от твоя страна. Не въображение, а адекватно възприемане на реалността такава каквато е.

Сам си блъскаш "аксиоми". Никой не е казал че ако е една вселената то трябва да има прецизен създател и няма безброй варианти, напротив всяка частица от пръкването си сама по себе си носи информация, тоест съвкупността от всичките ти прави "създателя". При многобройните "вселени" пак бъркаш, ентропията е много голяма, но никой не е казал че е безкрайна или безусловна(гравитацията например в нашата вселена играе роля при ентропията, както и силното и слабото ядрено взаимодействие), само се казва че при нея е има условия за възникване на такава със сегашните физични величини, а не че ще се създадат безкрайно много такива докато се уцели дословно на това в което на теб ти се ще да е, понеже ти си безкрайно малка част от ентропията в настоящата вселена.

и да добавя има разлика между научно наблюдение и подчиняване на физините закони за да се открият нови такива и между това някой изтрещял лаладжия да си мисли че ще определя кое било създател и кое вариант.

Същестуването на вселена в която няма вечен интелигентен живот е наполно безсмислено. Това прави всички философски теории за спонтанното само зараждането на прецизно настоената вселена абсолютна безмислица. Няма следствие по-голямо или равно на неговата причина. Неговият ефект е винаги по-малък от нея.

"Няма следствие по-голямо или равно на неговата причина. Неговият ефект е винаги по-малък от нея." Компютъра от който пишеш опровергава това твое твърдение. Принципно всичките му компоненти са изкопани от земята. Сложи до компютъра си една кофа пръст и сам си прецени "причината и следствието". А, да... обърни внимание и на ефекта... от кофата с пръст и компютъра... :)

Логиката ти е доста мъглява. Компютърът е резултат от практичният опит, технологичните възможности и интелектуалмните исилия на човека впрегнати в желанието за постигане на конкретна цел. Нои компютрите съдадени от човека никога няма да станат по сложни от него поради познавателната и информационна бариера. Няма следствие по-голяма или равно на неговат причина. Човекът е създаден от Бог , който е по-сложно устроен от човекът. На практика Бог не може да създаде същество равно на Него по възможности. И не е необходимо.

Цанко

Примерът е наистина малко мъгляв. Контрапримерът, от който Гого млъква, събира си парцалите и повече не се вясва в темата, е следният - причина: свръхкритична маса плутоний, за следствието всички се досещаме. И даже Гого не е чак толкова луд, че да твърди, че това следствие е по-малко от причината си.

най-добре потърсете Orders of magnitude за да проследите най -малките отрязъци от време и кое как възниква, както и теориите за бариогенезата

Ако искаме да се занимавам с наука, сдледва да се интересуваме от проверими доказателства, а не от философски теории. Ако съдим от човешката история, философските теории се менят като модите, но истината никога не е била достояние на мнозинството.

Как в е неутруино? Частица или нещо друго? Как взаимодействат елементарните частици с физическият вакуум? Къде са вложени физичните закони? Спрямо какво са дефинирани? Кое гарантира тяхното изпълнение във времето в което са валидни?

отивай да четеш стига си задавал тъпи въпроси. има принцип на Паули там се определят кое може да има вълнова функция тоест двойна природа и кое не.

Малий, Гого как ви е усукал всички на фльонга, като професионален троладжия. Теории, свързващи вселената с черни дупки има доста, включително и такава, че самата ни вселена е черна дупка ... както и че всяка друга черна дупка си има "своя" вселена. Разликата що черните дупки и вселената са толкова различни се поражда от това, че едната черна дупка я гледаме "отвътре", а останалите ги гледаме от безопасна дистанция. За същества от други вселени, нашата вселена би им изглеждала като черна дупка. Ся, това е една от многото теории.

Черна дупка, която е била Бяла Дупка в Светлата Вселена, а ние сме в Тъмната Вселена.

вселената първо е била тъмна, после е "светнала". Иначе има теории как черните дупки в настоящата вселена завършват с бели дупки - тоест такива които извърлят материя но на друго време и място поради изкривяването от огромната маса, но засега те не са водещи. Приема се че хокинговото лъчение е достатъчно да изхаби черна дупка ако в продължение на милиарди години не абсорбира материал. Това беше и оправданието на тези от ЦЕРН когато възникна казус дали няма да създадт микро черни дупки в колайдера.

Мяташ 40 Нова бомби в черна дупка и я правиш Бяла Дупка.

Третият закон на термодинамиката ни казва, че ако температурата на прозиволна физическа система се доближава до абсолютната нула, нейната ентропия също се доближава до нула. Това са два взаимозаменяеми наблюдаеми принципа (факта). Вторият закон на термодинамиката гласи, че ентропията може само да се увеличи с времето по естествен път. Това означава че ако ранната вселена е била в състояние на максимална ентропия с каквато се свързват въображаемите черни дупки, тогава космоса щеше да преустанови своето съществуване поради топлинна смърт веднага след като е бил роден от такива хипотетични явления. Това противоречи на наблюдението, че настоящото вселената съдържа горящи звезди, които са естествени термоядрени реактори в равновесие и че има живот във вселената, който представлява най-висота степен на порядък във физическият свят. Наблюденията показват, че ранната вселена е била с много ниско ниво на ентропия, което ни говори, че нейните начални условия са изключително фино настроени. Причините за таза фина настройка не могат да бъдат обяснени от общата теория на относителността или на стандартния модел. Добавянето на инфлацията към стандарният космологичен модел не лекува този парадокс, но създава нови проблеми и парадокси. Тази идея за първоначалната високороганизирна вселена, притиворечи на представите на повечето хора създадени от масовите медии и мейн стрийм науката в радваща се на удобна висока трибуна, че ранната вселена е била супа от свръх гореща плазма. Но тази масова представа води до идеята за бързата топлинан смърт на вселената, а не за нейната стабилна във времето организация.

Защо черната дупка да е състояние с максимална ентропия? В нея частиците са наблъскани възможно най-плътно. Следователно, черната дупка следва да е с минимална ентропия.

Защото така описват черните дуплки техните теоретици. Това че частиците са хипоптетично наблъскани в минимален обем (аз не бих твърдял подобнбо нещо след като не мога да проверя) не ги прави подредени в порядък. Нямам никакво желание да се занимавам с изследването на несъщестуваши обекти във вселената, които са продукт на спекултивното пожелателно мислене на вавилонските шамани. Теорията на относителноста е грешна от начало до край, и ако не беше тази активна медийна и конюнктурна подкрепа (буквалмно пропаганда), никога нямаше да стане изветна в световен мащаб. Но тук залога не е научен и принципите не са научни, а идеологически и религиозни. Вавилон има нужда от своята световна религия на хаосът и беззаконието в бунт срещу Бога абсолют. Затова е влюбен въе въображбаеми обекти които протежават тези качества хаос, беззаконие, и унищожение. Които са огледало на садомазохизма на техните идеолози.

Закона за термодинамиката НЕ работи с други външни сили, например гравитацията, така че позоваването на него в чист вид е смешка. Гравитацията се противопоставя на ентропията и надделява, както виждаме от наличието на вселенски обекти - галактики, слънца, планети и т.н. Друг въпрос е, че голям взрив е нямало, а червеното отместване се дължи на нетрайната структура на фотона. Тя е псевдотрайна структура, но за малки разстояния. За големи разстояния се получава изменение водещо до псевдо червено отместване, което ни заблуждава че вселената се разширява. А че това е така се вижда от синьото доплерово отместване на светлината при сравнително близки галактики. Т.е. в противоречие на Големият взрив тези галактики ни .... приближават

гравитацията е част от всеобщата ентропия, тролският ти мозък никога няма да го схване

Електромагнитния спектър се допуска че е възникнал точно от големият взрив и бариогенезата така че както казах тролското ти поръчково мозъче никога няма да го схване

Не е казано, че физичните закони са валидни навсякъде във вселената.

бъркаш основни понятия. бариогенезата още не е обяснена но се знае че физините величини се отделят една след друга, както и че класическата физика е постоянен конфликт с квантовата. друго нещо също е абсолютна нула не съществува в настоящата вселена и нищо не гарантира че някога е съществувала, най-малко ентропията която възниква след бариогенезата

Защото така описват черните дуплки техните теоретици. Това че частиците са хипоптетично наблъскани в минимален обем (аз не бих твърдял подобнбо нещо след като не мога да проверя) не ги прави подредени в порядък. Нямам никакво желание да се занимавам с изследването на несъщестуваши обекти във вселената, които са продукт на спекултивното пожелателно мислене на вавилонските шамани. Теорията на относителноста е грешна от начало до край, и ако не беше тази активна медийна и конюнктурна подкрепа (буквалмно пропаганда), никога нямаше да стане изветна в световен мащаб. Но тук залога не е научен и принципите не са научни, а идеологически и религиозни. Вавилон има нужда от своята световна религия на хаосът и беззаконието в бунт срещу Бога абсолют. Затова е влюбен въе въображбаеми обекти които протежават тези качества хаос, беззаконие, и унищожение. Които са огледало на садомазохизма на техните идеолози.

Всички произлизаме от черна дупка, включително и ти, който четеш този тъп коментар.

Ми те и хората проИзлизат от черни дупки, макар че напоследък ги бръснат и са по-скоро розови...

Мен повече ме впечатли твърдението , че Вселената е симулация. Не може да се докаже и опровергае, както и тази теория. В последните години стана много трудно в областта на теоретичната физика да се разбере какво е сериозна научна теория и какво е безумна дрънканица. Самите физици-теоретици го твърдят това.

аз мисля следователно съм A.I. ?

Форбс от кога е научно списание?

НАСКОРО ПРОЧЕТОХ НЕЩО КОЕТО ХЕМ Е ВЯРНО , ХЕМ МЕ НАКАРА ДА СЕ ПОЧУСТВАМ МНОГО ПРОСТ И НЕОБРАЗОВАН .... БЕШЕ ГО НАПИСАЛ ЕДИН ФИЗИК ПО БИБИСИ ... ЗАЩО ? ... АМИ СПЕЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА ПОСТУЛИРА ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСКОРИ ДО СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА ..... .. ОБАЧЕ АЙНЩАЙН НЕ Е КАЗАЛ НИЩО ЗА ЧАСТИЦИТЕ КОИТО СА СЕ РОДИЛИ СЪС СКОРОСТ ПО-ГОЛЯМА ОТ СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА Under the special theory of relativity, a particle (that has rest mass) with subluminal velocity needs infinite energy to accelerate to the speed of light, although special relativity does not prohibit the existence of particles that travel faster than light at all times (tachyons).

Скоростта на светлината е крайно нисдка за да с еподдръжа интегритета (имнформационата връзка между отделните части на вселена). Скоростта на светлината е дефиниорана приблизително 300 000 км/с само за нашата близка околност в ограничен период от време и за определени обстоятелства. Структурата на космичексият вакум,който е физическлата медия в която се разпространяват електормагнитните вълни ( те са колебателни движения в тази структура като всяка друга вълна), може да бъде пренастроена различно от Творецът, така че тази скорост да е порядъци по-голяма или по-малка.

повечето от което си писал са пълни глупости, но съм съгласен че скоростта на светлината не е константа при други условия. Едно от най-реалните доказателства за това са тунелните диоди.

Тахионите са теоретични частици, "има" ги от поне 50 години. При тях много неща са обърнати. Например, на тях им трябва енергия ... за да се забавят. При тях скоростта на светлината във вакуум е най-бавната възможна скорост. И други интересни свойства имат. Накратко, 300000 км/с е като граница, тънка ципа, която не може да бъде премината в нито една посока - нито "нормалните" частици могат да се качат над тази граница, нито пък тахионите могат да слязат под нея.

някъде бях чел за постигнато ускорение на фотони от други фотони тоест над тази теоретична скорост

ей това че на границата на видимата вселена и на границата на хоризонта на всяка черна дупка процесите са едни и същи го е открил още айнщайн бе крадльовци с втория закон в своята обща теория на относителността а именно закона за еквивалентността тоест че ускорението и гравитацията са две еквивалентни неща с еквивалентна енергия и събития -тия нищо ново не са открили а освен това и аз го поставям в основата на авторската ми теория за обяснението на структурата на вселената черните дупки и черната материя"Времетое кръгло+ на едноименната ми фейсбук страница а именно че сбора от всички хоризонти на събитието на всички черни дупки и хоризонта на събитието по края на видимата вселена са точкато до която ние можем да имаме информация с лъчеви метди и именно това е точкато в която времето се закръгля подобно на точката на закръгляне на земния хоризонт тоест че структурата на вселената е една иш съща във всички направления

Бе май си пооплескал нещата. Гравитацията като всяка сила ПРЕДИЗВИКВА ускорение, А НЕ Е ЕКВИВАЛЕНТНА НА УСКОРНИЕ. Щото по тая логика и ВСЯКА сила ще е еквивалентна на ускорение. Само че математиката и законите на Нютон казват съвсем друго, а именно, че F=ma, което не значи, че са еквивалентни. Освен това друго е казал Айнщайн, че свободното падане под действие на хомогенно гравитационно поле е неотличимо от покоя (равномерно праволинейно движение). А това как се връзва с еквивалентността на гравитация и ускорение?

ти вместо да ми даваш оценка по този жаргонен начин вземи прочети втория закон на ОТО и после коментирай-аз цитирам айнщайн така че не ми казвай кой какво е ПООплескал с този грозен и неадекватен начин

а черната дупка от какво :) е про.....ла лал аа лааа

Така е, засега знанието ни по тия неща е на ниво "кокошката или яйцето". Не знам някога ще идем ли по-напред от това по тоя въпрос; ако да, едва ли ще е скоро.

На такива теми можем да си чешем езиците и клавиатурите колкото си искате! Аз ще измисля някоя глупост, а вие ходете докажете, че не е станало точно така, а обратното...

Никой не го е сътворил. Бог е вечно същестуващ Създател и поддръжник на живота във вселената за да пребъдва през вечността в мир, любов, истина, радост, смисъл и хармония за слава на Бога. И наистина само това има смисъл, затова е реалност.

Амин!

как така? И аз вярвам в Бог и не разбирам, защо е съществувал винаги, няма начало и край. Ние за какво сме му тогава???? Уж приличал "по подобие" на нас, но движи супер клъстери от галактики, гамарей изригвания и тъмни енергии???? Децата мрат от рак, войни из третия свят, цивилизацията пъпли бавно към светлина и прогрес, хората в Япония и други подобни живеят средно по 90 години, а в източна европа по 70!!! Дали това е от лоша ВЯРА или нещо друго ... или се разчита постоянно на задгробен живот, тогава защо след раждане не се самоубиваме (самоубиват) веднага след АГ-то, а се чака да натрупаме куп грехове, нищо не се разбира???? Хеле пък мюсюлманството е направо смешно, събрало кво го кефи от християнството и за останолото "сътворило" строги правила за да властва поне 1400 години на Земята, а както се вижда идват още проблеми с тази "религия".

М'триал! В Япония хората имат чест, образовани са, не се страхуват от работа. Не чакат субсидии и помощи!

Направи си труда да прочетеш Божието слово записано в Библията, за да разбереш защо човека стана смъртен и качеството и продължителността на живот постоянно намаляват в времето. Мързела убива и съпротивата срещи истината водят до сигурна гибел. Който се отвърне от Нашият Създател и поддръжник заради сатанинските заблуди и поради своето беззаконое, е обречен на бърза морална и физическла деградация. Не можеш да игнорираш Създателят и поддръжника на живота във вселената и да очкаваш светло бъдеще. Който прави това се отрича буквално от живота. Невиините души (в смисъл хора) ще бъдат възкресени в денят на Господа и ще получат нетленни и безсмъртни прославени от Бога тела за за да бъдат винаги с Господа в Божието царство. грешниците които не са се покаяли през благодатното време ще умрат два пъти, като вторият път е окончателен и завинаги. Тъмните енергии и материи са фантазми и еквилибристики на окултизма в шаманските среди. Те не съществуват в реалността.

К'ва е тая толкова голяма дупка? К'ва пък е тая звезда?! Баси простотията.

Докъде стигна средновековният шаманизъм, който унищожи истинската наука. Гъсти тъмни средновековни облаци са надвистнали над света. И причината е все същата. Вавилоската блудница. Черни дупки никога не са същестувували и никога няма да съществуват извън въображението на модерните шанами спекуланти. Те са плод на мисловни спекулации и математически екперименти , но нямат физически израз. Това което показват иначе ефектните филмчета, не е огънато пространство, а визуализация на геотрични обекти криви линии и повърхнини в тримерното геометрично пространство, които нямат връза с физическото пространство. Отричането на абсолюта в тази вселена в лицато на Творецът, от който започва и свършва всичко, и Кйто дефинира и подръжда всикчо в строен порядък, е основна политическа линия на лукавият и неговите роби на греха. Затова и "науката" им е такава. Никой не може да прави истинска наука, когато отрича самата причина за появата на битието и живота в него.

"Докъде стигна средновековният шаманизъм, който унищожи истинската наука." Точно пък ти ли ще ми говориш за наука... Преди два ни твърдеше, че слънчевата система е на 6000 години... Лицемер :)...

Е айде докажи че не е?!?!?! Ама гледай да не е с филмче или сметчици заповащи с дадено е ....... Ами айде направи нещо отнищо та всички да плеснем и да ти ахнем и да те признаем колко си ГОУЕМ! А понеже НИТО ЕДИН УЧЕН НЕ СЪЗДАЛ АБСОЛЮТНО НИЩО ЖИВО САМО ОТ СУРОВИ МАТЕРИАЛИ/ АМИНОКИСЕЛИНИ ПОНЕ ИМАЙ МАЛКО СРАМ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ!!!! Както и никой учен не е създал планета, гравитация, огънал пространството, черна дупка и каквото и да било друго. Заеми мястото си на наблюдател когато по-големите СЪЗДАТЕЛИ, СЪЗДАВАТ РЕАЛНИ НЕЩА, а не глупави хипотези! Просто мащаба на човек малко не се вписва в размерите на вселената!!! Въпреки че претенциите са ВИ много ГоУеМи!!!!! :)

Не разбирам логиката ти, но причината за неприятелското ти отношение към мен, ми е кристално ясна. Защото смяташ че твърдението че слънчевата система е на приблизително 6000 години не е научно? Какви са научните принципи и методи за изследване на физическата среда в която живеем?

Пълно е с перковци. Дир-а както винаги не разочарова с липса на забавление.

Черните дупки са реални обекти във физическата Вселена, които Творецът с безкрайната си мъдрост е скрил от взора ни, за да може арогантни безумци като тебе да нареждат какво може и какво не може Бог. Не се бъркай в делата Му и търси смирение, иначе нищо добро не те чака в сетния час.

а бе незнам за черните дупки,ама от боковата дупка бая вселени и все бобови излезнаха

От Стоян Гоговата черна дупка, колко вселени са произлезли!

плюса за айфона е от мене,и тука имаш един от мене,нищо че ти си фоб а аз фил,понякога имаме и допирни точки:)

Всъщност е точно обратното. Ти си "фоб", като всеки путлераст, а той е "фил"