Коментари - Колко бързо се разширява Вселената? | IT.dir.bg
назад

Колко бързо се разширява Вселената?

Учени определиха точната скорост, с която се разширява Вселената.

Обратно в новината

Коментари - Колко бързо се разширява Вселената? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по 1 км/сек. да е , по времето от 13 млрд. години означава , че началните зони на Вселената се движат с много над скоростта на светлината !?! И сега какво виждаме там някъде от движещата се с надсветлинна скорост материя ? Сигурно се вижда аналното й отверстие , в което като влезнем ще преминем в друга Вселена ?!?

Не мисля че разбираш смисъла на определението създадени по образ и подобие на Бога. Чети по-внимателно, мисли по-задълбочено, бъди по-честен към себе си и няма да ти се налага да задаваш такива въпроси.

Ахххаааа... Ключовата дума е "подобие", което разбира се не е едно и също с думата "идентичност" Удобно! Остава обаче въпроса "До колко сме подобни на Бог?"... и във физически и в духовен аспект. Условно има пет раси - европеидна, монголоидна, негроидна, коренна американска и малайска. Всяка една от тях има строго определена специфика и ако човечеството произлиза генетично от Адам и Ева от къде са се появили тези различия за едва 6000 години. Сам разбираш, че за този кратък период от време няма как да се натрупат чак толкова мутации (и то жизнеспособни през поколенията), че да се обособят пет различни раси, още повече, че е нямало и възможност нещо генетично да бъде привнесено "отвън". И в крайна сметка няма как да не те попитам "Какъв е цвета на кожата на Бог?"...

Истината винаги е удобна и животворна за тези тези които я търсят. Подобни на Бог означава че сме създадени като морални интелигенти същества в чието сърце е вложен стремеж за живот, любов, познание и правда. Физически наподобяваме нашият Създател, но не напълно. Мисловните ни процеси наподобяват тези на нашият създател, но в много по-малък мащаб. Не може да се напълно идентични с Бог поради информационата бариера. Творецът не може да създаде равно на себе друго същество. Бог няма равен на себе си и никой не може да осуети Неговите намерения посветени на вечният живот в битието.

Бог съществува заради вечният живот в Битието. Той е негов Създател и вечен свят гарант без грях в мисли и дела. Благодарение на Него вечнит живот ще пребъде във вечността в мир, любов, смисъл, радост и хармония.

Толкова сме далеч от истината за Вселената... Вчера се върнах от La Espanola за 12 часа. На Колумб са му били нужни месеци. А ни делят само няколко века познания и технологии...В момента изучаваме Вселената както неграмотен книга - мерим с педи кориците, определяме на ръка теглото, опитваме на вкус страниците, но не можем да прочетем и един единствен ред!

А да не говорим , че това което виждаме е станало преди хилядолетия и в момента може да не съществува.

Винаги като стане дума за разширяваща се Вселена , си задавам въпроса в какво се разширява? За да се разширява нещо- то има граници. Или Вселената се разширява сама в себе си? А колкото до Айнщайн, мисля ,че е стъпал малко накриво. Но това са възможностите на съвременната наука. А иначе, мисълта казват е по бърза от светлината. Като се научим да я ползваме измеренията ще бъдат други.

Човешкото безумие е безгранично и еластично :)

Абе колко е в момента скоростта, бе тъпаци?

Теорията на относителността е абсолютна безсмислица. Тя сама поставя себе си под съмнение отричайки същестуващите абсолути в битието, благодарение на които е дефиниран моралният и физически порядък в него. Тази теория е чисто математичекса спекулация, и нейният математически апарат не изследва реална физическа среда със физически свойства и ограничения. Тя работи с някакво абстрактно безкрайно разтегливо геометрично пространство което няма физически свойства и ограничения. Тази теория е едно от олицетвореничта на вавилонската езическа идолопоклоническа "наука" днес.

Дали делфините и мравките споделят твоето мнение... за моралния порадък?

Убягва ми смисъла на вашият въпрос. Само човекът е създаден по образ и подобие на Творецът като съзнателно интелигентно и морално същество. Поради тази причина само човекът изследва реалността с научни методи и само човекът търси отговорите на важните въпроси екзистенциолни въпроси свързани със живота и вселената.

В книгата си "Теория на абсолютността" Сашо Сълков опровергава разширявящата се вселена и има маса интересни идеи в областа на физиката. Тук ви давам извадка от отговор на журналистическо интервю - "Според Сълков грешката в теорията (става дума за Теорията на относителността) идва от основата, на която стъпва Айнщайн. Той приема за даденост резултат, в който е допусната фундаментална грешка. Това от своя страна отменя действието на втория постулат за независимостта на скоростта на светлината (от приемника), което обезсмисля и закона за постоянството на скоростта на светлината във вакуум. Оттук и Теорията на относителността се оказва безпочвена и невярна. Авторът посочва и следствията, породени от тази пробойна, едно от които е, че червеното отместване в спектъра на светлината, идваща от далечните галактики, не се дължи на Доплеровия ефект, тъй като не е възможно да сме център на Вселената, и че Вселената не се разширява, а е хаотично движеща се. Това си твърдение той подкрепя с новооткрит ефект, наподобяващ Доплеровия, за който претендира за авторство."

В този цитат на гореописания Сълков умишлено не се казва каква била пробойната, но се казва следното: "Сълков е по-умен от Айнщайн, дайте му пари за някаква претенция."

А Федерик Пол твърди, че хичианците открили начин да създават материя, като по този начин се опитват да спрат разширяването и да започнат да свиват Вселената до нейното първоначалното състояние, т.е. да предизвикат нов Голям взрив. Защото е доказано, че в точката Х (това са около 3 секунди след Големия взрив) са създадени всички физични закони, с техните производни Гош числа. С две думи хичианците ще се опитата да манипулурат събитията в точка Х, като краината цел е създаването на нова Вселена, с нови физични закони, в която безсмъртието е даденост... Интересното е, че докато трае този процес, че ще бъдат на безопасно място в сърцето на една черна дупка.

Танас

Дали има още едно свободно място в дупката? :)

Офф топик... Уйкенда ще бъде интересен... :)

това мерна единица за скорост ли е

Що трябва да е гравитационна леща, като има едно просто свойство пречупване на светлината, което си използваме в телескопите примерно. Физо доказа, че светлината се увлича, следователно пречупване + увличане е достатъчно условие за видимите резултати с избързване и изоставане на образи. Да не говорим, че ускорението на разбягване е несъвместимо с ДОКАЗАНАТА гравитация. Същото, което УЖ кара галактиките в далечината да се разбягват би трябвало да влияе и на СВЕТЛИНАТА по обратен начин, след като гравитацията УЖ я привлича. А най-интересното е, че сравнително близки галактики не само не се разбягват, ами напротив приближават се към нашата, което противоречи изцяло на разбягващата се логика.