Всички говорят за света на Crypto. Време и вие да влезете в него!

Dir.bg започва нова видео поредица свързана със света на криптовалутите и блокчейн технологията.

Обратно в новината

Коментари - Всички говорят за света на Crypto. Време и вие да влезете в него! | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а за това, че трябва да регистрираш фирма и да плащаш данъци АКО спечелиш и не ти дават нищо АКО згубиш парите си?

Хипотетичен въпрос - ако един ден интернет изчезне поради глобална катастрофа причинена от унищожаване на комуникационните системи от слънчево изригване какво ще се случи с виртуалните валути?

Влезте, да има кого да доят. Балъци винаги се намират.

рублите не стигат, почнахте да заработвате и от интернет бандитите?

Пирамидата на века.

няма да ги видиш за няколко дена. Както и парите ти в банката. Да не говорим, че книжните хартии няма да струват нищо тогава

Те ще СЕЯТ ДОМАТИ!!!!!!

Няколко дена? Ако гугъл фалира или му изгорят всички сървъри, унищожат всички комуникационни кабели дали ще са няколко дена?

Алооо, разбирачите. Долари са напечатани ама се изляха на борсите в фалирали фирми. О левия джоб та в десния... Всички говорят за кеш ама малко могат да извадят 5 бона кеш. Потънали в кредити и фалирали бизнеси..... Инфлацията е на фалирлите хора и фирми....

Аз само като прочетох за пари в обрЪщение и ми се обърна нещо в стомаха... повръщение направо!

Ще вляза ако искам, нали така?!

Ако някога изченат токовите централи и кабелите за тока, за какво даваш сега по 1000-2000 лева за компютър?

Аз инвестирам в криптовалути. Биткоина е на изпарения вече, но предстои другите коини да експлоадират. Ето код за 10% отстъпка от таксите за търговия "WL1DGM0Z", с който ги намаляте до 0,009% от цената на покупката. https://www.binance.com/en/register?ref=WL1DGM0Z

"Да не говорим, че книжните хартии няма да струват нищо тогава" Виртуалните валути няма да ги видя няколко дена, а книжните хартии няма да струват нищо????? Ти мислиш ли преди да пишеш?

Да беше казал "аз спекулирам" - ок, ама с "аз инвестирам" направо се излагаш в очите на много хора.

"ако един ден интернет изчезне ... какво ще се случи с виртуалните валути?" За алтовете не знам, но биткойн ще продължи да функционира, тъй като е относително лесно да се конструира мрежа на радио вълни, която да синхронизира блокчейна между валидиращите нодове. Ще я има и финансовата мотивировка, и техническата експертиза.

Кой плаща за такива платени публикации. Една технология и добра идея се превръща в една голяма измама. Преатъпниците наливат пари в нея, защото парите не могат да се проследят както и техният собственик.

Как керливия ти сайт гарантира моите пари?! Утре ако сайта изчезне ко се случва с моята цинвестиция"?! А ко става ако ви праснат сайта хакери и източат дейта бейса.... Че като знам какви папури са се навъдили ппследните години ИТта....

Фанфари и лъскави конфети. Прекаленото натъртване, колко е сигурно е нещо, е най-важният аргумент, защо не е сигурно. Сигурност има само, ако нещо държи стабилно дадено ниво, независимо от външните обстоятелства. Скача ли нагоре-надолу като кръвно на пенсионер покрай жрица от Лъвов мост, значи не е сигурно.

Аз спечелих 4 милиарда долара от криптовалута. Който не играе,не пИчели!

Биткоина се крепи на това ,че да купиш друга криптовалута(особено поверителните) трябва да минеш със сделка през него, така работят повечето борси. В бъдеще като отпадне това изискване вероятно ще бъде задминат от някоя друга валута,защото е ужасно бавен и има много скъпи транзакции ,липса на поверителност и др. Иначе това е бъдещето, повечето хора си нямат на представа какво е да имаш повече пари и каква е собствеността върху тях, винаги може някой да ти ги блокира в банката поради някаква причина и да не можеш да разполагаш с тях..

С нетърпение чакам следващият епизод да разбера колко сте боси по темата. Пуканките ми са готови. За последните 24 часа биткойна загуби 10% от балона си, а лайткойна цели 20%. Хайде, пущайте епизод 2.

Ах какво сладко балонче е криптовалутата. Идеална за спекулиране. Само трябва да се излезе навреме.

По-скоро говорим за крипто стойност/актив. Няма държава в света, която да е признала крипто като валута. Причините за това са много. Основната е, че можете да укривате данъци, да перете пари и всичко това трудно може да се докаже при международни плащания. Друг основен проблем е точно това, което прави крипто ценно - никой не може да ви го отнеме - ни държава, ни банка, ни ЧСИ. Но това също го прави особено опасно при кражба или загубване на паролите - просто играряте и няма кой да ви помогне. Да цената върви стремглаво нагоре и в повечето случаи изглежда като добра дългосрочна ивестиция, но не забравяте, че всичко това е един доста надут балон и най-вероятно ще се спука точно в момента, в който ви трябват парите обратно. Едва ли ще ги дръпнете докато върви нагоре! Достатъчно е един от големите собственици да осребри и вашата инвестиция ще се стопи. Да аз също имам крипто активи, но максимума, който мога да си позволя е 0.5% от всички други активи, които притежавам. Всичко повече от това е по-скоро хазард, отколкото инвестиция. Липсват и достатъчно регулации, но тепърва ще има. Бъдете разумни, защото към крипто валутите се развива зависимост подобна на казината, а липсва нормална регулация дори на Запад. Никога не залагайте в крипто повече, отколкото можете да загубите. Криптото не работи на пазарен принцип, а по-скоро на феодален - който има най-много определя правилата и цената. Предупредени сте!

И за да си синхронизирам портфейла ще тряба да се кача на връх Мусала защото там радиосигналът ще е най-добър нали?

Криптовалутите в сегашния им вид са типични финансови пирамиди, които се захранват от парите на новозарибените "инвеститори". В момента, в който изчезне интересът към тях, те изчезват без следа, защото са чисто спекулативен (без покритие) инструмент за доене на балъци.

Типичен инструмент, с който богатите стават по-богати, а балцъците се нашиват

Може ли да си таковате мамата

ИМА ЛИ ОЩЕ ....БАЛЪЦИ ...?????...КОПАТЕ ЛИ ВАЛУТА ....

Много гочно мнение! Точно феодалният принцип дава възможност да се правят манипулации на пазара, които в една регулирана борса, а такива са всички борси за акции, бондове и т.н. не са възможни! И да ви дам елементарен пример, крипто борсите не са свързани и сравнително лесно може някои голям играч да срути цената, да създаде психоза и активиране на стоп-загубите (автоматични поръчки) и след това да изкупи активираните поръчки в опашката на безценица, т.е. 10х-1000х повече от първоначалната му инвестиция....."Пъмп на дъмп" схемите се правят почти всяка седмица вече с една от 3000-те криптота, въобще в момента криптото се намира в дивия запад! Крипто борси се хакват почти всяка година, а други ги обвиняват в измами с надуване на цените...а

А защо криптовалутите се търгуват в долари,а не в други криптовалути !?Например биткойна да се търгува в етериум!?

Нищо лошо няма, ако разтовариш преди краха ;-) То и с пирамидите е така....

Поредният боклук който искат да ни натрапят .заврете си крипто валутата в .......знаете къде .благодаря ви предварително

Е търгуват се, има и такива двойки...има и в евро и в паунди.

Много народ ще реве тук!

Търговията с финансови инструменти носи много радост и големи разочарования. Щом всички говорят за крипто, продавай крипто. Просто правило е, че заговорили се за някой актив по бТВ и почне ли таксиджията да те светва на тънкости в инвестирането, този балон е обречен. Балъците влизат последни и плащат масрафа.

както казах, ХУ+ОВЕ СПЛЕСКАНИ КАТО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО ГОВОРИТЕ ПРОСТО МЛЪКНЕТЕ ЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ... ПОНЕ НАУЧЕТЕ КАКВО Е БЛОКЧЕИН !!!!!!!

КО КАЗВАШ ВЕ ...НИЩО НЕ ТИ РАЗБИРАМ .

Браво Ружа, така се прави! Сигурно си вложила парите на балъците и организираш ежемесечните помпения на цената на Дож коина. Или сте в комбина с Мъск. https://www.binance.com/en/trade/DOGE_USDT?layout=pro Ако някой иска, може да се регистрира с моя промо код и ще отнесе 10% "Kickback" от комисионните. те, не че са големи: 0.1% от обема на валутата, ама все пак си е нещо.

няма нищо общо с гооглето ното със сървари. Седни почети малко.

Аха... ок. ще ти видя данъчната декларация. Мерси за кода.

Кога е точният момент за излизане, ти става ясно на другия ден, след като вече е късно да излезеш. Пазарът трича ума до загуба на посока. Никога не знаеш нагоре ли е надолу ли е. Гледайки историческите данни ти се струва, ей колко лесно е било да се предвиди това и това, но точно в момента, в който вземаш решението посоката е неясна. Във всеки един момент точно половината хора мислят, че ще пада, а другата половина, че ще се вдига. Този процент е винаги 50.00% защото за да има сделка, трябва да има две страни, купувач и продавач.

Преди 6 месеца почнах преди бума, 40к хил инвестирах сега имам 80к+.Последната седмица само 10к долара + от Pirate chain(ARRR) . Отделно само хардуера да продам ще спечеля ,въпреки че са втора употреба и ще взема двойно от цената на която ги купих нови ама няма смисъл щото ми изкарват по 150+ $ на ден. Със здраве :)

Този Драмалиев е много измислен герой. Очевидно нищо не разбира. Основите предимства на крипто за момента са: - паралелна финансова система, даваща достъп на обикновени хора до практически неограничени заеми и други финансови инструменти, които иначе са достъпни само за институции - несравнимо по-голям APY on-chain, отколкото при традиционното банкиране - токенизиране на ликвидни и неликвидни активи

Като чета коментарите се сещам за Марко Поло и как е реагирала църквата когато е донесъл първите книжни пари от Китай...Абсолютно подобни становища...Целта е криптото да замени другите пари. които лесно се печатат...при криптото няма такава опасност, защото е краен брой...демек има определен брой пари и точка, нито повече нито по малко...затова има много голям отпор от целия свят...особено от "силните" страни, които могат да си печатат пари на воля.

ако Ботве беше с каска а Левски с ботуши.

Въпрос към Иван Боянов: 1. Кой е емитента на тази валута (тези пари)? 2. Емитентът гарантира ли безусловното обръщане на тази валута в стоки и услуги? Ако да, кои са географските или виртуални граници където тази гаранция действа? 3. С какви средства разполага емитентът и какви процедури ще прилага, за защитата на тези гаранции? Като отговори на тези въпроси, ще му задам нови.

В какво се състои пречката крипто "парите" да се емитират безконтролно?

Собственик на борса за търгуване на крипто ви казва, че трябва и вие да влезете в играта, за да му се вдигне оборота. Драмалиев, ами ако си купя биткойн ама не през твоята борса и само го държа или го търгувам на някоя друга борса, тогава ОК ли е ?

Спецификация.