Коментари - Вторият най-богат човек на света и кошмарните условия на труд в компанията му | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обикновен капитализъм!

Ускореният капитализъм на крайна скорост, води до такива условия на труд!

Хем голям, хем н....сран!

Аз пък работя в капиталистическа фирма и заплатата и социалните придобивки са по-големи от която и да "социалистическа" такава. А Безос да го духа!

Никой не го карат насила да работи в Amazon.

Маслини или пАртакали береш :)

Еми да, затова 2/3 от работниците напускат до 3-я месец.

Няма как да стане това!

И оправданието му същото - не били работливи,а мързеливи защото не могат да достигнат физически невъзможен таргет (предвидливо пресметнат точно с тази цел). И не им заплаща подобаващо, защото криза, компанията едвам се крепи, ще фалира и тогава няма да има въобще работа, хахаха. Еййй, добре че ми дойде акъла на време! И вече от години циврят ли циврят, че няма кадри, няма инженери. Има и то много. Ама Баланите свършиха и никога няма да ви работят за смешни пари, а вие си затваряйте заводчетата тип "африкански прогрес".

това да се оправдава с работниците си че били еди-какви си е все едно да казва за себе си че е некадърен, защото в крайна сметка той ги търси и назначава . все едно да казва че няма риба в морето - каквото е за него - такова е и за всички останали

всичко това е хубаво, но хората още си искат капитализма, защото си представят, че са на мястото на баровеца шеф, не на работника...

Би Би Си от 2020 година разкрива, че внедряването на роботи води до ръст в броя на трудовите злополуки. Често се случва служители на компанията да бъдат заклещени, а понякога и сгазени от робот.

Като гледат алтернативните социализъм, деспотизъм, тиранизъм и др. подобни живи отживелици видими особено ярко и днес в Азия, как да не си искаш капитализма и демокрацията. То и при тях има такива условия, но е посвеместно, не само в отделни компании.

Та и ние да дойдем да работим в нея.

Искат си капитализма защото работи. Алтернативата с магазините в които има 5 вида стоки и половина - когато не са празни както неизбежно бяха станали на финалната права на съветската окупация тук - не блазни никого. И вас руските врякалници не ви блазни ама нали не ви затварят както биха ви затворили за една хилядна от врякането дето врякате сега по съветско време та се прехранвате с врякота си, отцепродажна пасмина.

Да идат в Спиди да работят в складовете им и ще видят,че там текучеството е ежедневно,хората там бягат през глава,някой карат по ден - два и след това са си били шута... Проверки няма,Инспекцията по труда спи!

Да повторя, тъй като много обичате да триете, дирци: За кошмарните условия на труд и ниското заплащане в Амазон се знае от дълги години. Този не е нищо повече от робовладелец

Не е повече робовладелец отколкото ти си нещо различно от риски врякалник. Неприятен тип е, да, и на хората работещи за него им е тежко. Но никой не ги е оковал там и могат да напуснат всеки момент, което и правят постоянно. Светът е пренаселен с ненужни хора, оттам и липсата на поминък за много от тях - и им се налага да търсят прехрана където намерят. Животът е труден, това, че ти си осигурен пенсионер и си вегетираш спокойнинко не значи, че за всички е така.

А бе може и да е зле но услугата им е добра, най-добрата от наличните. Информират получателя за часов диапазон кога ше дойде куриерът и т.н., другите са далече от това. Както казах в предния си пост, "животът е труден".

Просто работиш в България! Заплатата малка, осигуровките също, НО не работиш или само се правиш ...

Не е нужно човек да има и грам симпатии за Безос - аз нямам примерно - за да ти каже за не знам кой път, че си умствено изостанал щатен руски врякалник. Не спря да врещиш ей.

Дано фалира

Трябваше в събота да получа доставка на покупка от метален накрайник около 150 гр. По ескпресната услуга Prime. В момента е сряда 14:30 при мен а доставката още я няма. Но чифута иска автоматично да ме "сурвака" ежемесечно за Prime Service. След прочита на статията ....канселирам веднага тази "услуга" на Безос. Поздравявам го с "Money for noting".

Искаш го, ама го няма вече! Капитализмът, както казва Маркс е крайна система, не е безкрайна. По простата причина, че всички пазари си имат пределен ръст и географски обхват. Когато биват наситени, капитализмът свършва, както е в момента и започва жестока битка между финансовите и промишлените кланове за ново преразпределяне он вече обхванатите пазари. Тоест, досегашни партньори стават смъртни врагове, а залогът е физическото им оцеляване. Светът вече е джунгла в която буквално всеки е срещу всеки и всички общоприети правни норми и закони излизат от употреба и не важат! В това число приказките за демокрация, човешки права, свободни пазари и т.н. стават буквално безсмислени глупости за пълни наивници. Справка последните изпълнения и в нашия парламент.

И от кога има Амазон в БГ, че ми стана интересно :)

Бачкайте, роби!

Що пък реши, че човека е в БГ?

Ти наясно ли си изобщо и с практиките на Амазон, че го защитаваш този? Правиш си продукт, продаваш го там, много ти е успешен и си щастлив. Но е толкова успешен, че след една или две години Амазон пуска техен продукт, който е същия като твоя, само дето изглежда различно и е различна марка. И понеже е Амазон и са червиви от пари, го пускат на цена, на която ти дори не можеш да го произведеш. Теб те няма след една година. Или си фалирал или си продаваш смеешни бройчици някъде встрани от голямата търговия. Ей затова го мразят всички. Не само работници.

Прочети поста ми колкото пъти се налага докато разбереш дали го защитавам.

СВетът е джунгла в която оцелява по-силният, Америка ли мислиш, че си открил. Битката се нарича живот и в нея няма място за комфортна зона, с каквато лъжци току подлъгват публиката я в социализъм я в други бедствия. Самите лъжци я карат добре - за сметка на милиони и милиарди съсипани животи, които нямат дори минималния шанс за някакъв избор, който имат при капитализма. Инак казано капитализмът далеч не е съвършен, само е най-работещата позната ни система.

Ти нали си гявол, не бачкаш и караш на социални. И поврякваш за някой лев отгоре.

Лъжеш бе дивеч, все същият щатен врякалник си дето оврещява коментарите. Че Амазон не са съвършени не са, но ти лъжеш , нито имаш прайм нито имаш други доходи освен от врякането тук и социалните.

никой не ги кара да бачкат в амазоня.... има стотици хиляди други фирми..... това да не ви е комунизма дето всички подпират лопатата и чакат да им мине...

Безос не е виновен, че има балами като теб, които му поддържат и развиват непродуктивния бизнес. Ако хората купуват и по интернет само от производителите или от техни упълномощени дистрибутори, такива търтеи като Амазон и Алибаба просто ще изчезнат.

Абе кретен,ако нямаш избор ще работиш където може. А ти ако трябва да покажеш в шише се съмнявам че продължиш да работиш там. И не е само това. Точно ти ли говориш за комунизъм дето по цял ден се размотавате напред назад и си правите к сивото искате. Няма по мързеливи хора от българите.

Тъпа руско-китайска трилска акция! Хайде я е станете като Америка и стигнете Безоз като сте толкова отворени. Човекът е започнал от нулата и всичко е постигнал с честен труд. Той се раздава, за да могато я милион да хранят семействата си, а те го плюят. Америка е дала демокрацията и свободата на словото на целия свят. От там произхождат всички добрини за цивилизования свят! Докато светът боледуваше, кой се раздаваше меуморно Безоз и Амазон, които доставях всичко на всеки! Браво на такива безкористни и неуморни визионери!

Бил съм в много страни в света, и видях, че мързеливите хора са българите. Те обаче пък, най- могат да дават акъл, как да станат нещата Мързелив и нечистоплътен народ

Така като смятам, около 1000 долара скатава от заплата на служител :) или даже и по-макко. Въпросът е с какво образованите се изискват хората да работят в Амазон и за каква работа.

Безос всъщност е бил на суборбитален полет, по същество не е летял в истинския космос.

Е то светът и боледуваше от едни такива други "безкористни и неуморни визионери"...