Коментари - Отрицателни промени очакват Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Отрицателни промени очакват Windows 10

Microsoft иска да превърне Windows 10 в модулна платформа, а зад това понятие се крият отрицателни промени.

Обратно в новината

Коментари - Отрицателни промени очакват Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще погледна на Windows сериозно, когато направи ето това: #crontab -l reboot /root/starttv.sh #cat starttv.sh #!/bin/bash mumudvb -d -c /root/m.conf & #sleep 10 mumudvb -d -c /root/sat.conf & # cat sat.conf card=0 rolloff=auto lnbtype=universal freq=11635 srate=30000 pol=v coderate=3/4 deliverysystem=DVBS2 autoconfiguration=full multicast=0 unicast=1 commonport=4029 iphttp=192.168.1.24 port_http=4029 И хайдее на iptv-to :)

mISHO

Ще погледна на Linux по-сериозно, когато без Wine си инсталирам и РАБОТЯ безпроблемно на CX-1, WinCC и др. подобни, които линукс-въздухарите не са и чували, но се имат за големи специалисти!!!

На тия съвсем са им се побъркали мениджърите. Ще е уиндоус 10, ама ще го пренаписват от 0. Ще е камила, ама ще живее на северния полюс и ще има плавници. Последните хакове от NSA дето изтекаха съвсем са им изпили акъла.

Иначе опита говори следното: На един и същ комп имам четири ОС. вин 10 е по-бърз и от xp и от win 7. Но забавянето става след многобройните ъпдейти. Като се сетя, че навремето си джитках на xp с умрял процесор и 256 мб рам а сега с 4-5 пъти по як процесор и 4 гига това xp едва мърда.Така, че който е по-глупавичък или не е в час. Да слага вин 10. Линуксите са си за напреднали потребители или сисадмини тука две мнения няма.Да ми говорят, че писането от команден ред било много яко в 21 век- няма нужда. А да ми говорят, че в линукс можеп да минеш без команден ред -хайде моля ви се не на мене тия.

Пиша това от компютър с LinuxMint 18.2. Сложи си за проба нещо подобно и след това пак приказвай глупости, че Линукс бил само за експерти. Има проблеми само с професионални графични или CAD/CAM програми. За ежедневни приложения си е О.К.

А как инсталираш нов софтуер? С писане на СЮДО или ? И си довлен от свободните офис пакети ?

Писането от команден ред може да не е "по-яко", но те прави много по-бърз (не чакаш да се появи менюто, не търсиш по менюто каквото ти трябва). Но е удобно само за хора които по цял ден това работят, програмират и т.н. За всички които не знаят наизуст последователността от команди менютата са несравнимо по-удобни. От 20+ години насам моите машини комбинират най-доброто от двата свята - има менюта, има и команден ред подсещащ те какво може да се доизпише като валидна команда. Човек просто или пише или цъка по бутоните, няма нужда да прави нищо за да минава от единия режим в другия.

Унификацията на такова мащабно нещо като ОС може и да е възможна но ще бъде крайно неконкурентна. Ето да вземем например "унифицираната"java макар и да не е ОС а език за програмиране. Така и никога не стана конкурентна от към бързина и ресурси!

Какво общо има това с "унифицирането"? Джава движи на виртуална машина и от там идат проблемите със скорост и ресурси. Е, има и някои други причини, но това е основната.

ChatGPT

Не искам да звуча параноичен, но унифицирането на ОС за всички устройства не беше ли първата стъпка на Скайнет (Терминатор).

не си параноичен , а си филмиран ;)

и идея си нямам , как успяват да омазват нещата , при условие че при тях работят едни от най-добрите в световен мащаб програмисти и не е да не са платени...

Отговорът е много лесен - не е причината в програмистите а в мениджърите и техните все по-иновативни похвати за "просес мениджмънт". Което е естествен резултат от нуждата да симулират активност.

Хммм, дааа, отсега нататък Windows компютрите ще ги продават с касичка - пускаш паричката - работи! А паричката - право в Майкрософт! Отдавна им е мечта!

не знам дали ти е известно, но М$ получават от 5 до 10$ на всяко продадено мобилно устройство с андроид за различни лицензни такси :) като почнеш от файловата система та стигнеш до някои софтуерни решения :))) ... та не ги мисли в тази посока.

За потребителите, който все пак и все още ползват уиндоус екс пи, майкрософт качва /и при това задължително/ мащабния ъпдейт "уонакрай".....

Глупости! На лаптопа ми, windows xp работи в пъти по добре и бързо от Ubuntu 14.04 даже не искам да мисля за 16.04 може и да не тръгне. А на истинска i7 17.04 едва мърда,какво на суперкомпютър ли да инсталирам тъпото ubuntu? Митовете че линукс изисква по малко ресурси от windows са градски легенди. Стар линукс е възможно да иска по малко ресурси от нов уиндоус ама ако са една генерация гледайте си работата стари пияници-сисадмини.

Нали ти е ясно, че има стотици дистрибуции на Линукс? Има такива, дето тръгват и на лаптоп от края на 90-те, има и такива, дето иска мощен хардуер за шарениите и 3Д ефектите? Докато при уиндоуса е само една графична среда (можеш да я променяш в малки граници). Кой те знае как си омазал хардуера и си мислиш, че само щото имаш i7 и всичко е ОК. Ама като ти гледам "познанията", нищо чудно да си му сложил една перка от 20лв и да не си сменял пастата с години. Не ми се мисли какви други работи си навързал по дъното.

" стари пияници-сисадмини" :):) Точно те ползват xp-то, като теб :) Младите и образовани хора ползват Линукс дистрата. Явно ти си стар админ пияница, дето мозъчните му клетки са заминали на кино и не може да научи нищо повече от прословутото XP :)

Пробвал ли си Лубунту или Линукс Лайт. Хванал си най-натруфения вариант пък машината ти явно е стара.

Съвсем ще доомажат работата, никой никога няма да знае коя точно версия на кое точно праче има в момента и бозата ще е още по-пълна. Като гледам как уебсайтовете масово вече ги осират до неработещи от съвсем прилично работещо положение се питам колко време ще им отнеме и на тия с ОС-а им, че и на ония многото баби с келявото бебе дето се кълнат в колективното писане.

ще се опитат да направят MS Linux

Ко ко бря? От Виндос манолитен го разкълъпват на мъдулен ? Еее, бая драпане ша пада

Отрицателна промяна ! :) Гогов, теста ти за интелигентност е бил отрицателен!

Когато заговорим за промени автоматично се подразбира за напредък. Но явно автора от дира е македонец с тъпа логика и за да се направи на интересен вмъква ОТРИЦАТЕЛНА ПРОМЯНА. Виж ся неграмотнико. Промяната винаги е положителна величина и насочващ вектор във физиката със знака + Все едно да ми кажеш, че стрелките на часовника се променят отрицателно.

Кажи Гогов и с това се изчерпва всичко...

Точно софтуера е типичен пример как промяната НЕ ВИНАГИ Е ПОЛОЖИТЕЛНА ВЕЛИЧИНА. Нарича се блоут, т.е. софтуера става все по пренатрупан и пренатруфен и практическата му стойност се размива.

Отрицателни промени очакват списващите подвеждащи заглавия! Ще разберете...

Windows 7 Ultimate 64.... Това е последното истинско нещо, нагоре и надолу всяка версия или е прекалено "остаряла" или е прекалено "модерна"... Който разбира ще потвърди!!!

Абе разлика няма от боза 95 само сменят менютата. ама от що е отрицателна бозата всички цъкат на нея а не на руската операционна система "Калашников".

Май няма по умен от Тапанчев,нали?

Всякакви надстройки над DOS - в това число 95 и 98 - бяха пълна подигравка с техниката, едната ръка на рисет бутона постоянно, файловата им система тасковете я резервираха като цяло (не го знам от пряк опит а от познати които се мъчеха с това, аз никога не съм имал време за губене с програмиране за x86), тотална пародия на ОС. NT и производните му - като XP ставайки толкова популярно колкото беше - е далеч по-приличащо на истинска ОС.

За мене като краен потребител всичко от боза 95 до сега са само някакви надграждания.Така, че модулна немодулна не ме интересува. А от известно време мозилата ми нещо се прецака. Не работи хардуерния ускорител когато гледам клипчета с Фирефокс.Сечи и понякога има черен екран. Явно не е от компа, може би искат да прецакат мозила за сметка на техния браузер. или мозила нещо са прецакали. след последния ъпдейт на браузера май проблема изчезна но го имаше поне няколко месеца.

Излагате се, господине, а не трябва! Доколкото видях в други теми, използвате персонален компютър от време оно. Не ви прилича да сте толкова компютърно неграмотен.

Редакторът първо трябва да премине курс по грамотност. Второ да си чете глупостите преди да ги пусне щото си противоречат в отделните части на статията.

Тези изявления с номера за ядрото, което се оптимизира спрямо машината, на която се инсталира ги чуваме още от времето на Виста. Резултата го видяхме. Видяхме и Windows mobile. Скоро няма да стигнат гъвкавостта на Linux в това отношение.

Аз гъвкавостта на линукс я видях при дебиан. Що зор видях да си инсталирам някои "шукарийки" които при бозата стават с два клика на мишката...Иначе да. стабилен е линукс. За сървъри е бетон. ама за неук краен потребител не става. То и пазарните дялове го показват.

Линукс е за хора желаещи да напреднат. Не е за кликващи крайни потребители като тебе.

За неук краен потребител е най-добре ОС, която не ти дава избор. ОС-ът решава кои лични данни да събере и на коя служба да ги прати. Бързо, лесно и удобно, направо идеално.

Ти, като всеки маркототевец защо не почна например с друга чисто сървърна линукс система или направо с FreeBSD? То хората са направили десктоп линукси, които са популярни достаъчно гъвкави, ама защо да ни е лесно, като може да ни е трудно? Има Ubuntu Desktop с няколко графични среди, Mint, Fedora, OpenSuSE, Zorin, но не - ти ще ползваш debian за начало. Това е горе-долу вместо с лека кола да прекосиш центъра на София с тир за по-лесно. В ръцете на човек, дето си разбира от работата debian е много гъвкав и върши удесна работа. В ръцете на начинаещо дърво като тебе няма как да стане. Искаш ли да откриеш гъвкавостта на линукса почвай с това дето изглежда близо до познатата ти боза - декстопа. А наистина си нямате на представа колко сте се самопре*бали с това си оставане на windows. Освен, че по подразбиране вашите данни стават и техни, win е по-бавен, много по-гладен за ресурси и мноооого по несигурен в сравнение с десктоп линуксите. Нека ти го кажа така: ако товва, което казвам не беше вярно масово админстраторите на линукс сървъри щяха да си останат с windows на десктопите си. Само че това не става, хората си ползват линукс и за десктоп.

Основният играч в управителния съвет, който решава как да се развива Линукс, е пак Майкрософт. Просто различни пазарни нищи.

По-скоро промените са положителни.

Тъкмо се чудих, защо такова заглавие са праснали?! За мен промените изглеждат положителни, а и нито един аргумент за "ортицателността" не намерих в статията.

Тия още малко и като Дебиан ще станат - ще върви и на табуретка.

... и само там ...