Коментари - Основната поддръжка на Windows 7 приключи | IT.dir.bg
назад

Основната поддръжка на Windows 7 приключи

Microsoft прекратява от днес основната поддръжка на Windows 7, все още най-популярната операционна система за компютри.

Обратно в новината

Коментари - Основната поддръжка на Windows 7 приключи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осем години и половина ползвам ЕДИНСТВЕНО Линукс. И знаете ли какво чета постоянно? Под новина за Windows Microsoft някои от нашите тролове ще се изцепят Линукс рулз. И се почват едни и същи сравнения, само версиите са различни. 3-4 от 5 аргумента са глупости, включително и от нашите. Не хранете троловете, моля ви!!!

Windows е най-добрата система за десктоп! Факт! Сървърните версии на Windows стават за сървъри и в някои отношения си имат плюсове, но UNIX-ите са по-надеждни и гъвкави. Linux, е нещо средно между двете, някакъв UNIX, който се мъчи да се прави на десктоп, и в общи линии е ни риба ни рак. Mac OS прилича на ранна дистрибуция на Linux...

Първо уина е конспиративен, изнася постоянно информация на когото трябва за личната ти дейност. Второ не ми харесва идеята за монопола върху операционна система като световна такава. Все едно дето ги слушам едни глупаци дето казват МЕРЦЕДЕС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Не, не етака. Какво и е лошото например на хонда акорд. Примерно. Съвет развивайте се към линукс.

Дано тези които хвалят платеният софтуер пред безплатният да си го плащат на магазуюинни цени. Иначе става малкогиганско и нхрстиянско да се хвалиш със самочсувтие че ползваш краден софтуер. НЯма абсолютно никакво оправдание да се позлва крадн софтуер. Но понеже засега прозиводителите си затварят очите за такива потребители и мостава успокоението че могат да ги позлват за социална лаборатория и да ги следят по всяко време какво павят. Може и да измъкнат някой интересен проект от компютъра на такуъв потребител пред стадий на патентоване.

По-добро от пакетите за работа на МС офис и МА проджект няма. Дори на иФона съм си качил Ексел вместо Нъмбърс. Линукса за игрички е ОК, както и Андроида. Не казвам качествени и грички ами количество игрички. Така, че си го ... отзад и ходете да обяснявате на друг колко добър бил Линукса. Я ми подкарайт Аутокад или Симатик Степ 7 или някоя СКАДА под линукс. Смешници.

Хе-хе, SCADA-та на софийското метро е под линукс. Някакви забележки?

Добре, а тези, дето не ползват Степ 7 и Аутокад, защото не работят в тая сфера? Те какво да правят? А между другото има и аналози на Аутокад за Линукс. Смешник.

Да си чувал за Cadence - индустриален стандарт за проектиране на интегрални схеми? Вече е само на Linux, а основно беше на UNIX (Solaris, AIX, HP-UX).

Всеки според нуждите. Всяко нещо е добро за това за което го ползваш. Често се смея на мнения като твоето, които са: Вива Линукс, Вива Уйндоус или Вива Ейпъл. Коментара ти изразява само и единствено твоето субективно мнение което е ОК, но не категоризирай и обобщавай за всичко и всеки. Само комплексарите възхваляват нещо плюейки другите.

От години ползвам линукс и на същата платформа си ползвам фотошопа без проблем. От начало видях малко зор, но колегите от форумите ми помогнаха. А за аутокада си в грешка. Не само аутокад бега под линукс, но и също така BricsCad, DraftSight, Qcad, Open Cascade, OpenScad, SagCAD, Varkon, Cycas. Просто трябва да се чете бе колега.

Единственият смешник тук си ТИ!

Баси боклуците, спираш поддръжката на 56% от компютрите си. И започваш да ги изнудваш да си купят нова операционна система!

Кой точно те кара да си купуваш нова??? До 2020 съкюрити упдейтите ще си вървят. Предвид % на разпространение още дълги години всичкия софтуер на света ще има версии за Win7. Спомнете си XP - съпорта беше до 2009 година и си се ползваше доста след това.

Ти наясно ли си изобщо за каква поддръжка става въпрос? Правиш ли разлика между security updates и гаранционна поддръжка (bug fixing)? Да не би безплатните Linux-и да предлагат гарантиран bug fixing? Да не би платените Linux поддръжки да предлагат доживотен bug fixing? Или поне такъв, който е повече от 5 години?

Доста ти куцат познанията по линукс и екосистемата му. Отделните пакети се разработват от различни хора и екипи. Линукс дистрибуциите опаковат всичко в една операционна система. В момента, в който разработчиците на отделните пакети пуснат ъпдейт, той моментално се появява в дистрибуцията. До момента, в който се наложи да се пусне нова система, понеже обновленията вече стават прекалено много за нова инсталация от старата версия на ОС-а, а отделно дето се вкарват нови разработени неща. Това е много, много по-различно от модела на Майкрософт. А има и ролинг-рилийз дистрибуции, при които нова версия няма, просто от време на време обновяват самия дистрибутив.

Windows 7 е супер добра операционна система. Работи много по-бързо и стабилно от Windows XP и Vista. Почти всички сървърни продукти (бази данни, сървъри на приложения, Web-сървъри и т.н.) без проблеми се инсталират и вървят под Windows 7. При цена от 200 лв за лиценз за Windows 7 Pro, какво повече искате? Linux просто не е за крайни потребители. За разработчици и IT професионалисти Linux е идеален, но за леля Пенка, която иска да си пусне и ползва там счетоводната програма, просто не става. А болшинството от потребителите са с профила на леля Пенка, а не на софтуерен разработчик. Има десетки неща по инсталация и настройки, които леля Пенка би могла сама да направи във Windows, но не и в Linux. Не сравнявайте Windows и Linux, гледайки от камбанарията на IT професионалисти, а ги сравнявайте от гледната точка на крайни потребители. Тогава ще видите, че не са много сравними.

Абе Pro-то точно не е 200 лева.

Разликата между цените на един и същ лаптоп със и без Win 7 Pro е 200 лв. Ако пък си купите DSP-лиценз за Win 7 Pro от известна българска фирма за компютърни компоненти, цената там е 252 лв без ДДС (или 302 лв с ДДС).

Linux-а точно за баба Гицка е идеален - да си браузи, да си чати по скайпа и да гледа някоя снимка на децата или клипче.

Прав си, че е стабилна система, но 8.1 с малко настройка даваща изгледа и функционалността на интерфейса на 7 е за предпочитане. За линукса не може да си по-в грешка. На един познат сложих и двете системи на комп-а му, човека не е ползвал никога линукс - остана очарован колко добре и бързо работи, а като добавим и сигурността му... Колегата по-горе с право ти е писал, че точно за леля Пена, дето ползва 2-3 неща е по-добре да и сложиш линукс и да го настроиш като хората - НЕ Е ТРУДНО. Направиш ли го ще си го ползва и по-дълго от windows-a, хем, защото е по-устойчив и на грешки и на вируси, хем хардуерните изисквания са по-ниски. Професионалиста, за разлика от ламугите, трябва да може да ползва и двете системи.

Не си съвсем прав. Ако в момента зловредния софуер за Линукс е по в пъти по-малко от този за Уиндоус, то вината е изцяло на леля Пенка и в това, че тя е предпочела Уиндоус-а, ако леля Пенка започне да работи под Линукс и той се размножи, ще се учудиш колко бързо ще се появи зловреден код за "стабилната операционна система"

С една Java счетоводната програма на леля ти Пенка и на смартфон ще тръгне, ама така са решили разработчиците - MS да е.

Някой от вас чел ли е правната информация преди да инсталира свободен софтуер? В Ютюб има клипове с интервюта и лекции на Линус Торвалдс и Ричард Столман от 2014 г. Гледайте ги и ще разберете защо и двамата никога няма да си инсталират Убунту или другите популярни дистрибуции. Толкова от мен за "свободния" софтуер.

Г-н спец, кода, дето вадеше информация и я пращаше към Амазон, го кръцнаха отдавна, а при самата инсталация си има едно квадратче оставено празно в което слагаш отметка ако искаш proprietary (несвободен) софтуер от трети страни - флаша на адобе, драйвери от производителя, някои кодеци и т.н. Отделно си има дистрибуции - деривати - и на Ubuntu, които са изцяло със отворен код, одобрени от Р. Столман и които може да ползва и най-параноичния потребител. Плюс това си има дистрибуции като Arch Linux, при което с изключение на минималната база за инсталация всичко друго се компилира от source код и при желание можеш и да го инспектираш лично или с колеги и приятели. А между другото да ти напомня, че едно от последните обновявания на Windows позволява на Bing да рови във личните ти файлове на компютъра - за по-голямо удобство разбира се. Най-вече на добронамерения голям брат, дето да се ровичка в нещата ти. Колкото и невободен код да има в една линукс дистрибуция, тя е безспорно на светлинни години спрямо потенциала за злоупотреба с лични данни във Windows.

Току що гледах какво казва Линъс Торвалд относно "дебиан". Той казва че инсталирането му не е за прости и мързеливи хора, какъвто е той самия. Затова предпочита по-лесните системи, каквато е "уиндоус". Ричард Столман казва че идеята им за безплатна система е опорочена тъй като "убунту" е зависима от програми които не са безплатни. Тези програми имат в себе си качествата да те проверяват (шпионират)какви са предпочитанията ти за да ти пробутват рекламите си, а това вече е нарушение на свободата на ползвателя и той не е съгласен с това. Това че 30% от системата е зависима и срещу заплащане, не означава че е по-лоша от 100% платената.

А пък аз току-що чух Аятолах Хумейни да казва, че католическата литургия е по-лесна от техните ритуали. :))) поне да беше пуснал някакво подобие на линк та по-незапознатите да ти се вържат. Хахаха.

В моя сайт влизат от цял свят (с изключение на забранените държави). Най-много са от САЩ. Преди бяха около 90% уиндоус и 10% други, сега са 90% линъкс и 10% останалите. Уиндовс се изпариха като утринна мъгла. За сведение линъкс 12-04 означава 12-та година месец април. На две години през април пускат стабилна версия с поддръжка 5 години. Последната стабилна версия е 14-04. Другите версии са пробни и временни. А вие си плямпайте колкото си искате.

Ако е почнало да ти отчита Андроид, като Линукс (който реално си е Линукс), тогава може. Т.е. би трябвало сайта да ти е насочен повече за мобилни потребители в такъв случай. Ако не е така, и сайта ти се достъпва основно от декстоп потребители, значи говориш глупости. Там Уин си има 90% дял без перспектива за промяна скоро време!

Ами мога да ти направя копие от последната седмица да видиш кой, откъде е влизал и по какъв начин. линъкс 866 макинтош 88 уиндоус 85 айпад 2 андроид 1

Win 7 е супер няма да го сменям. А клетия Линукс кога 53% :)

Прав си , кога 53 % , след като има 95% при суперкомпютрите, над 80% при сървърите :) До 53 няма как да падне :)

Linux на супер компютри. Голем смех. А да бе да са 'компоти' а?

Колко познати имаш със суперкомпютри?

Само като чуя, че нещо било безплатно и е много хубаво тръпки ме побиват.

Ами вземи два аспирина, пий чай, завивай се. И плащай за неща, дори без нужда като слънце, вятър, дъжд и въздух, ако това ще те направи щастлив. Има и хубави продукти, които са безплатни. А това, че нещо е платено, не означава автоматично, че е хубаво. Справка: Windows. Ползвал съм всичките му версии от 3.1 насам, с изключение на 10. Платена отврат.

При софтуера за security пък е обратното - като видя security софтуер с код, който е затворен, но това пък компенсирано с "гаранции" и клетви от производителя, и мен тръпки ме побиват. Както се оказа през последните 2 години, не без основание :)))

Ти на колко opensource неща си им гледал кода???? Ако искаш да скриеш нещо най-подходящото място най-видното. Просто никой не му обръща внимание.

МS Office - професионална версия - около 900 лв. Libre office със същите възможности като изключим безполезните екстри е безплатен. За какво да говорим. Ако българите бяха с нагласата да не ползваме краден софтуер което си е престъпление, масово щяхме да сме на Линукс. Ако не се ползва краден софтуер, този с отворен код ще е със светлинни години напред. Стимула за разработка и броя ентусиасти ще е ще е много по-голям

Смешко: БМВ Х6 180K лева. дачия логан вървяща без безполезните екстри на БМВ 16К лева. Айде сега си я купи Смартигай...

С платеният софтуер идват и скритите екстри, които могат да крадат цели проекти и да ги качват на сървърите на производителя ей така за да е интересно. С отворения код нещата стоят доста по-прозрачно. Вие разбира се може да продължите да вярвате в рекламата. ако познавахте свободният софтуер щяхте да бъдете по уважителна към хората които го създават. най-малко защото правят нещо безвъзмездно за общото благо на доброволна основа според природните принципи на взаимопомощ.

Ползвам IBM Lotus Symphony вместо MS off, и съм доволен.

Libre Office и OpenOffice не могат да се опрат на малкия пръст на MS Office. Ако беше обратното, нямаше цял свят да работи на MS Office. Колкото и да не съм фен на Microsoft, MS Word е един от най-добрите софтуери, правени някога.

Ще ми се за експеримент поне М$ офиса да го направят наистина да не може да се ползва без да си го платиш. И стой та гледай как за 2-3 годинки Libre/Apache Office вземат да са над 50%. Да видим при такъв момент могат или не да стъпят на малкия пръст на М$ офиса. Всичко е въпрос на навици на потребителя.

56,3% имали Уин , а другите сигурно нямат компютри или си бачкат под дос.Само пари.Това е Уина-само плащане и извиване на ръце.Завзели са цели държави.Изнудват за всичко да се плаща-за това ги отритнах отдавна и избрах свободния софтуер - хубав лош върши ми прекрасна работа.

Колко лиценза за уиндоус си платил НЯКОГА бе байчо? Нула нали?

Николко.И за това има торенти и хора дето им разбиват регистрациите на Уина .Евала.Що ти да не си плащал?И каква беше разликата.Да не говорим ,че ХП-то си му седеше долу звездичката и пак си бачкаше.А на седмицата и даваш по-късно и тя си бачкаше и какво?Като си платил,което не знам дали е така сигурно имаше по-хубави цветове или????

От 2000 г. насам съм сменил осем лаптопа. Всичките са ми идвали с лиценз за Windows, който е преинсталиран и включен в цената. Всичките ми опити да върна лиценза и да си взема парите за него не дадоха резултат. А първото нещо, преди да започна да ползвам компютъра е да изстържа Windows от диска и да сложа Linux. На последните си три лаптопа дори не съм го пускал под Windows, още с първия буут форматирах партицията и сложих Linux. Та така, понеже питаш - осем лиценза съм платил и не съм ползвал нито един от тях.

Да са живи и здрави тези дето го пишат на "ползу Родину"

А така.Оправихме Уина набързо набързо.

Насилието от страна на Microsoft взима връх. Вече надминава всякакви граници. Нямат никакво право да налагат калпавите си нови продукти, крадени откъде ли не, като лишават хората от поддръжка. Ето на това му се вика чисто насилие.

До 2020 имаш съкюрити упдейти. кога излезе 7-цата - октомври 2009. Кога спряха ъпдейтите - след 5 години и косур като още 5 ще имаш ъпдейти за сигурността. Айде да сравним с Linux? Примерче - openSuse - 18 месеца поддръжка. Е, дава по-дълга поддръжка?

Не случайно хората пишат Убунту.Не Опен Сузе или Федора.Дистрибуциите под Убунту са много по-добри и нямат такава къса поддръжка.УБУНТУ БАЗИРАНИ.

Ти сериозно ли избра Линукс да дадеш за пример???? Невероятен разбирач си, признавам, евала!!! Бягай си пиши домашното за утре, че няма да стигнеш далеч, ако продължаваш да блееш.

Знам следното: Работих с Windows от 1993 до 2009 година - всичките версии. През всичките тези години основното ми занимание беше не да си върша рабоата с тази пиклива комбинация от Software и Hardware, а непрекъснато да се ровя за драйвери, ъпдейти, обслужващи пограмки и всякакви други глупости. Непрекъснато се подменяха всякакви платки - RAM, PCI, дъна и какво ли не. И все нещо не беше наред. Мине не мине време и хоп - проблем!!! Сега имам само един IBM за старите игрички в единия ъгъл. От 2009 насам работя с MAC. Никакви проблеми. Всяка година автоматична смяна на операционната система - безплатно, легално. Същото се отнася за приложния софтуер - iWORK и всички системи благини. Никаки проблеми с драйвери, никакви проблеми със съвместимост. Да ти е кеф да работиш. Не съм ползвал Линукс, защото не е като за мен. Но съм убеден, че и той е по-добър от Windows. Windows - система за хора живеещи в комуни, не за нормални и свободни хора. Това знам.

Нямам пари да купувам операционни системи,антивирусни,офис пакети и всичко друго около Уиндоус.Научих се отдавна ,че има и свободен софтуер и то не по-лош от Платения Уин.Все пак живеем в България и не искам да ми дават акъл какъв комп да си купя и какво да плащам.Това е въпрос на личен избор и средства.

А пари за храна в супермаркета, за гориво на бензиностанцията?

Аз си ползвам УСУ 9,1 Десктоп - Българска операционна система под Линукс.Има си всичко в нея и то безплатно.Няма нужда от антивирус и платени приложения.Там всичко си е безплатно.Отваря почти всичко под Уина /бозата де/и си е наша.

За домашна употреба може всичко да ползваш. За корпоративна употреба нещата стоят по друг начин. Примерче: в къщи съм с openSuse - съпорт 18 месеца, евъргрийна - мисля беше към 3 години. И след това ... спряха ми ъпдейтите, firefox-а е някаква архаична версия, flash pleyer блокиран - ами ще се инсталира скоро 13.1 че е евергрийн. А сега си го представи това преинсталиране в една голяма организация. Я кажи под линукс NVidia кога ще пуснат нейтив Optimus драйвер :)

В по-новите дистрибуции , го има свободно за поставяне а в нета като напишеш в гуглето и си излиза.А за голяма организация има дистрибуции с дълъг период на поддръжка.Не че искам да насаждам УСУ ,но можеш да се разровиш да почетеш и ще разбереш,кои са с дълга поддръжка.За сега се водят на -например 14,04 а с по - къса са например 14,10.

Стига сте писали за неща, които са ви напълно непознати. Ако искате да не ви "забива бозата": 1. Купете си добър хардуер, най-добре "марков". Кошницата за 300 лева от Техно.... не е компютър. 2. Купете си поне ОС. 3. Спрете да теглите и инсталирате всеки торент, пълен с вируси, троянци и други гадини. 4. Купете си читава антивирусна. 5. Излезте поне за 10 минути от порно сайтовете.

ще те послушам/ за нещата, които не съм направил/, ама за т.5 НЕ СИ ПРАВ! - ако я спазим ще икономисаме таки за 2 АЕЦ-а!!! ;-)

така е, ама да не ти показвам сравнение на снапшот на регистрито от чиста инсталация преди 2 години със сегашното му състояние...за размера на систем32 също не искам да започвам.. Просто уин си е калпав и това е положението. С повече грижа може да работи известно време, но в крайна сметка всичко е с предизвестен край-преинсталиране...

Тя преинсталацията е резултат от много порно и кракове.

А не си ли чувал за почистване на регистъра. Може с програма ,може и ръчно, но се иска четене !

До тук с обновленията!!!

Линукс с Дебиан ми се струва симпатична алтернатива.

уважаеми и не уважаеми писачи, може ли някой от вас да направи или да е направил вече, нещо подобно на операционните системи от Майкрософт? Ако и да не е подобно, да е написал сериозен софтуер, който да се ползва от най-различни потребители? И този негов софтуер, да е по"читав" от Windows-ите? :):):):) Айде млъкнете със злобните и ТЪПИ коментари, относно качествата на програмите на Майкрсофт, както и върху търговската им политика! Ако можете по-добре или им виждате грешките - ПИШЕТЕ ДИРЕКТНО НА ТЯХ! Евентуално, може и на представителството им в България - ако сте зле с английския, например :) както казваше проф. Вучков "ама много знаещи и можещи в България бе, ама много знаещи и можещи, ама без резултатни бе" ...

Не е нужно да произвеждаш коли, или велосипеди, за да знаеш, че "запорожец" е боклук, или че българският трамвай е такъв.

Зазката е по-яка от бавареца. Всеки ден по едно БМВ дава фира. После дърветата им криви...

Запорожеца е с боксер двигател с въздушно охлаждане като във Формула 1.

На тия печалбите им се виждат малки, та сега ще принуждат хората да си купят същото нещо, но с повечко пудра. Доколкото знам администрацията в западна Европа вече се ориентира към други алтернативи, та скоро може и да им се наложи да преосмислят политиката си, но дотогава ще си омайват комисийки срещу кой знае какви суми, за да се сключят договори.

леймър посочи еднин софтуер който не се ъпгрейдва?? алтернативите на уиндоус ли??

Я, доживях да прочета такава оценка от поредното пъпчиво фенче на уиндос. Първо се осведоми, после давай квалификации.

Win 8 и 8.1 забиват като 98-ци едно бъгливо процесче стига за да ти прати машината на рестарт от копчето. Доста от другите промени са бъгливи. Дано пуснат sp дето да им оправи щуротиите.

Ficho

Глупости. 8.1 е точно толкова стабилен колкото и 7-цата. Това, че на хората им е трудно да свикват с новостите е известно, ама вече мина достатъчно време да вденете как работи Метро интерфейса. Едно време, пак така се пищеше за новостите в XP (част от потребителите, защото беше на основа на NT и не знаеха как да работят под NTFS и права, а друга част, защото не беше баш старото NT 4), ама сега всички се кълнат, че е най-добрата, дълговечна и тн. версия на Уиндоус.

Има и програмки, дето ти връщат класическия старт бутон, можеш винаги да зададеш да ти зарежда на десктоп, а не на метро "старт" екрана и т.н. в общи линии можеш спокойно да използваш новия, по-лек и сигурен софтуер на 8.1 с функционалния интерфейс на седмицата.

мен пък ме дразнят тъпи хора с крайно мнение по всеки въпрос :)))) уин 7 си беше ок 8 е по-бърз и по-стабилен квадратчетата са НИКАКЪВ проблем! като не ви кефи уин - има достатъчно алтернативи за средно интелигентен човек линукса не би трябвало да е проблем

+1

Само да кажеш Линукса на кое дърво виси, че да си дръпна?

link ето ти български да не се мъчиш на енглиш.

Пиши УСУ и си готов,че тука режат линковете.

Убунту най-добре.Единствено AMD драйвърите нещо им понакуцват,поради неизвестна причина.С Wine си цар!

Чудя се, какво толкова може да правите повече с Win 7, вместо с Win 8.1? И не ми излизайте с номера за старт бутона или плочките, а за нещо което не може да се прави. Плюете само за спорта, а реално не знаете по какво.

тоя win 8.1 само мен ли ме дразни?

Не съм го и пробвал. Като видя картиката с квадрачетата, вече съм се отказал от него. ;)

Бахти... вече и 7 е стар... Нещо много начесто ги сменят :)

Тъкмо се занимавах с 8.1 и го псувах. Мислех да се върна на 7. То пак не пречи де...

По-добре се върни направо на ХР или Виста. Поне можеше да си мърдаш картинките там...

Уиндоус общо взето през версия са хубави - справка 95 не, 98 да, 2000 не, xp - хубав, Vista - не, 7 - да, 8 не, 10 -?

nobody

по-скоро Win 95 - не, Win 98 - да, Win ME - не, и т.н. :)

mISHO

Ти май си спал на течение. 2000 е единствената версия най-оптимизирана за времето си и единствения уиндоус който колкото повече се ъпдейтва, толкова по-стабилен и бърз става. Имах компютър с инсталиран 2К със сп4 и работеше без преинсталация и почти постоянно в продължение на 5,5 години, като през това време са му качвани и махани безброй програми. Кой друг уиндоус е издържал толкова без да се омаже или да почне сериозно да се влачи?

Симо Симов

Аз вкъщи прескочих XP-то - от 2К, минах направо на Виста 64 бита. Най-стабилната ОС беше 2К, но му трябваше SP4 + много ъпдейти (в частност за MSBlast червея - бъг в DCOM-а), които от MS отказаха да пуснат на SP5.

"2000 не" това как го разбра? Чул си, сънувал си или така просто си ги редиш? Нещо за NT4?

Какво му е било на 95. Май само си чел за него та пишеш наизуст.

По-добър бе Windows 98 SE (Second Edition). Windows XP отне време да го оправят. В началото бе пълен с бъгове. Но след около 2-2.5 години след пускането стана стабилен. Още съм си с него. Направо ме дразнят новите решения на Windows. Нарушават си наложени стандарти. Само като видя картинка с квадрачетата на Windows 8, е достатъчно да ме откаже. Нищо че сигурно се изключват?! За мен няма ли класическия стил (сивите рамки), значи не е Windows. Другото са глупави дизайнерски решения, които само ти заемат РАМ и процесор. Само заради РАМ-та трябва да се цели в бъдеще 64-битови версии, че другите са до 4ГБ и то със заети адреси от пространството от хардуер - още по-малко.

А ти с колко от тия операционни системи си РАБОТИЛ ?

Най-здравите бяха NT и 2000 ама от MS изкуствено принудиха хората да минат към 98 и XP. NT-то примерно така и не му пуснаха официално USB съпорта въпреки, че го имаше. DirectX-а също му го скриха. 2000 го прецакаха заради драйверите. След 2005-2006 година всичко беше вече за XP.

Windows 10 e супер. Направо удари в земята всички стари версии

Би ли споделил по-подробно какво толкова му е супер на Win 10? Че непрекъснато слушам, че всяка нова версия е "best of the best", а като го загледам - все си е същият Win ;)

Кое му е супер? Губи мрежата при всеки suspend и трябва рестарт. Не, че се оплаквам де, все пак даже не е и бета версия. Ама да се води, че "ударила в земята" всички предни...

Ударил ги е .......... с забиване !!!!