Коментари - Windows 9 ще се появи в края на септември | IT.dir.bg
назад

Windows 9 ще се появи в края на септември

Първата preview версия за разработчици на Windows 9 може да се очаква до края на септември или началото на октомври.

Обратно в новината

Коментари - Windows 9 ще се появи в края на септември | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И пак ли Гейтс ще изпада в истерия, каго не може да го ъпгрейдне?!? Поредното упражнение със знанията на другите да им оправят бакиите за които и пари искат наглеците!

Трябва да уволнят някой от мениджмънта на тази компания. Събрали са се само дъртаци, чиято визия за бъдещето стига до взимането на пенсия. Ще съсипят компанията.

Е уволниха де - първо Гейтс, после Балмър.

Да обобщим: Това което трябваше да е Win 8, сега ще се казва Win 9? А, ние, тези които си купихме Win 8 - инсталационните дискове да ги закачим на огледалото за обратно виждане да се клатушкат ли? Или може би е най-добре да пуснат Win 9 безплатно, за да поизмият срама?!

Е същото стана с Windows Vista :)

Какво трябваше да е Windows8?

Нали щяха да ги правят безплатни уиндоусите? Аз за какво си купих нов компютр който идваше с готов инсталиран 8. Имаше безплатен ъпдейт до 8.1, сега трябва да има безплатен ъпдейт и до 9. Аз няма на всеки 6 месеца да си купувам нов уиндоус. Януари го взех с 8-ца, февруари с 8.1 сега 9-ка пускат. Еми някак си не е честно и се чувствам леко прецакан ако не ми дадат безплатен ъпдейт до 9.ка

Уиндоус 9 ще бъде безплатен и наличен за всички активирани 7 и 8, и 8.1

Кой да направи уиндоусите безплатни бе Върбане? Дир ли? Или Бойко Борисов ти е виновен? Като си купиш кола днес, след 6 месеца ъпдейтват ли ти я до следващия модел? Кой те е задължил да се ъпдейтваш? За да си фешън ли?Караш си с версията която имаш. Дай щото Върбан си е купил Вин7, Майкрософт да затворят кепенците и да не правят нови продукти.

Та значи сложих си 8.1 на стария комп (от 2008 някъде повечето чаркове) и определено ми работи по-бързо, по-стабилно, по-леко, отколкото с уин 7, т.е. имам положителен опит и го препоръчвам на всички мой познати...А по-надолу има доста смешни писания...

Най-много обичам българите - и от секс и от футбол, а явно и от софтуер цялата нация разбираме. Опела гниел па BMW-то било High...Изчетох всички коментари и да давам акъл на сульо и пульо дет още стискат пъпките мисля, че е излишно. Пуберите си ползват Windows-а че може да джиткат глупавите си игри, а големите разбираш ли специалисти както има 1 лаф OpenSource-ът им е промил мозъка - Linux,Linux,Linux...другото не ставало за нищо и било отвратително.

Демек всички са смотани, само ти си убав. Това ли си искал да кажеш?

Той човека сам си пише ОС и си работи на собствена ОС.

А аз се чудя що от Марс си дошъл/дошла тука, а то било защото си обичал/а българина. То тия неща, дето споменаваш, се обсъждат по целия свят, мине се не мине време и някой като тебе изръси пак някоя такава по адрес на българина. Е, ама каква е тая твоя обратна "любов" към българина, бе, мама му стара? Ай, бегай си обратно на Марс и като се изясниш заповядай. Че както е изнервен българина напоследък всякакви обратни, цигани и политици се очертава да ядат дебелия, въпроса е кога точно. А за Windows и Линукс - ами има си причина за всичко. Човек пораства, разбира някои истини и си оправя детските грешки. Нормално е за хора, за марсианци може и да е обратно, не знам.

Някой да е забелязал, новите уиндоуси след хп, да са с нещо по-оптимизирани, че работата с тях да е по-бърза и да предлагат нещо кой знае какво ново. Само бълват шарени версии и това е, всяка година по-2 ще почнат да излизат.

Windows8.1 х64 е доста по-бърз дори от XP. И поддържа повече памет и по-големи дискове.

Аз забелязах, 8.1 вдъхна нов живот на стария ми компютър, нямам никакви проблеми за ежедневната обичайна работа, работи по-леко и по-бързо отпреди

А пробвал ли си първо да преинсталираш Windows XP и така да му тестваш производителността? Или си я тествал на работило няколко години XP, което си задръстил с всякакви програми и остатъци от такива.

Работил съм с win от версия 2.0 до 7. С линукс Redhat, fedora, ubuntu, mint. Работил съм с VAX - VMS. Работил съм с Techtronics графични станции, Silicon graphics. Fanuc и сума специализирани системи, но толкова глупав интерфейс, като вин 8 не съм виждал. Става за тинейджъри дето технологията за тях е глупавия им телефон

Тя и чалгата е мега тъпа, но пълнят стадионите на концерти и изкарват пари от това.. Все някой трябва да ти плаща заплатата ;)

Ти само се замисли, че идеята за "иновационен" интерфейс е на оня идиот Стив Балмър. Сега се чудят как да продават и на хората с навици

Да, бе да, ти гледай днес точно от ЧАЛГА да изкарваш пари, майната му на това, че имаме цели изгубени поколения заради тая напаст. То е както когато куче се научи да яде л*а - ако не си Сизар Милан да го отучиш - така ще си и умре. Да ти имам примера, моя е отвратителен, но за огромно съжаление точен :( . Интерфейса на 8-цата трябваше да си го оставят за RT-то наистина. Да зададеш Десктоп версията да стартира с плочки и да разкараш успешния старт-бутон в полза на оная изгъзица наистина беше едно от най-големите самопрострелвания в крака от M$. Ама то си им е в навиците. Ха дано поне малко да са си оправили гафовете в 9-ката.

Нещо не ти схванах логиката.. от кой ръкав извади този велик извод, че след като Андроид е ОС и е базирана на Линукс, пазарния му дял се увеличава, за сметка на друга ОС? Това е нещо като да събереш две тикви с два картофа и се получава твоя коментар.. Информирай се малко.. МС печели много повече от Андроид и Google като цяло, за разлика от своята Windows Phone, така че който и да е лидер на пазара, МС печели достатъчно..

Абе какво сте тръгнали да дрънкате глупости, като повечето никога до сега не сте имали легална версия на системата, а да не говорим дали сте дали една стотинка за софтуер през целия си живот.. то е постоянно плюене, че даже и вие не знаете върху какво плюете, ама важно е да се каже нещо негативно.. Това, че си се преебал да си купиш Андроид не означава, че Гугъл е най-яката компания на света, а тия с Епъл (чак да ги съжаляваш) са ела ме ритни.. като сваляте постоянно порно и всевъзможни простотии, много ясно че системата се скапва..

Cyce

Да хейтиш хейтърите - е това, батка, е връо!!!

на хейтър само с хейт се отговаря ;)

Точно. Наливай в налятите от хейтърите ла още ла, а въздуха ще ухае на теменужки :)))

до нейде си прав, ама такива оценки обезсмислят умното ти мислене. Епъл!? Какво ти пречи? Или си им видял кусурите, ама не можеш да капитализираш идеята си? :) Оди бери боб- по-просто е ;-)

Windows 9 ли излиза? Аз съм още на DOS всичко ми върви игрите, скайпа ФБ няма да си сменям операционната система щот 100% MS ще ме прецакат нещо и аз не знам какво ама по добре да не е слагам, все пак съм на ДОС и всичко ми върви на моята машинка и нея не смятам да е сменям щот новите са дърветa. Абе въобще моята машина е номер 1 и няма да си сложа скапания Windows 9

Имаш ДОС, защото си си купил лаптоп за 200 лева без ОС. Уиндоус 8 или 9 няма да си сложиш, защото ще трябва да платиш нещо, а ти не обичаш да даваш пари.. пиратско копие не можеш да сложиш, защото няма начин да го активираш. Ето за това си с ДОС..

тука доста не разбират от майтап и закачки..;-)

Като излезе 9-ката веднага я слагам. Сега съм с 8.1 и за мен е най-добрия Win досега. Оня ден седнах на едно XP, леле, егати и дървото са тия стари Виндоуси

Дърво си ти! Пубертетче си сигурно а?

Bell

И аз съм с 8.1. Най-доброто за момента си остава 7. Но няма как да го сложа, защото производителя не поддържа драйвъри за 7. Трябва да си играя и да ги търся от 100 източника. Дано 9 е по-добър от 8.1. Защото 8.1 беше огромно разочарование сравнено с 7.

8.1 е най-голямата издънка след Windows Me and Vista.

Едно време имаше windows 95 и след това се появи 98 ... всички руптаеха по 98 до излизането на милениум и оплюванията се преместиха към него.След това излезе ХП и пак беше адския скапан windows и никой не го искаше.Излезе виста и никой не я хареса след което излезе 7 .Пак започнаха с едно голямо оплюване и на нея докато не излезе WINDOWS 8 и така кръга продължава да се върти.Сега ще излезе 9 и 8 ще бъде ибаси и якия windows :) ..... БЪЛГАРИ

Май всичко зависи с коя ОС си почнал да работиш първо. Като ученик излезна Win 3.1 и ми беше супер смешен и смотан. Когато обаче почнах да ползвам Windows 95 вече си беше друга баница. 98 го ползвахме до край. 2000 и Vista ги подминах. Но мога да се оплача от Windows server 2012 - някои елементарни нещица са ги махнали, което е много досадно като си свикнал.

И като си работил с Win 3.1 с какво го сравни че го определяш като смотан? Ти на три години и един месец бил ли си смотан?

Деца, аз започнах да цъкам за първи път на правец и играх игри под дос с големите флопи дискети където пишеш един час кодове и накрая да видиш някаква си фигура.Не ги написах всички windowsi защото нямаше да ми стигне мястото но прехода от windows do windows е един и същ.... винаги първо новото се оплюва.

По целия свят всички се оплакват и мрънкат, ама нали на някой от нас трябва да му се задейства вградената психопрограмка да нарочи за някакъв общочовешки грях БЪЛГАРИНА... защото така сме учени всички и защото бабите на всички ни са ни научили да бъдем баби твърде успешно :))) ...

Всички версии на Джам ОС си имаха и добрите, и лошите страни. Когато свикнат хората с новоизлязла версия мрънкането осезателно намаляваше с изкл. на провалените. За Win98 SE не помня да е имало въобще, но за Милениума - такъв провал. Но силните се възползват от провалите си. 2000 беше ОК, особено като сървър (като за Win сървър все пак :))) ) . За XP имаше мрънкане за лакомията за ресурси, в сравнение с 98SE. Но хардуера се засили и това спря, а SP2 и 3 позакърпиха нещата на много прилично ниво. И когато си мислехме, че M$ са позаспали, те решиха да ни изненадат с longhorn. От него се пръкна Vista и като всички неща с бляскави имена, покриваше доста оаквания, като лакомията за ресурси. За AERO интерфейса се искаше задължително RAM >= 1GB, а тогава това беше все едно сега да е >8 GB. За сравнение Compiz за Линукс със всичките му графични щуротии вървеше като пушка и на доста стари машини с RAM =< 512MB. "Бонус" беше и бавната работа. И много хора се придържаха към поизчистеното XP. Но пък Win 7 се оказа много приятна изненада - изчистена от простотии и с намалена лакомия за ресурси, стабилна като за световно - да не го очакваш от M$. Но за да не си помислим, че са си променили навиците дойде win8. Плочки на декстоп системи - sucks здраво; махнат старт бутона - отврат. В 8.1 го връщат - зарадвах се. Прибързах - това беше някакъв нов Франкенщайн. Е как да го препоръчам на клиентите? На всичките - стабилната 7-ца и това е. Обаче трябва да се тества 8-цата, няма как иначе да знаеш от първа ръка. Махнах XP от един стар лаптоп, сложих 8.1 32bit и пренастроих да изглежда човешки като 7-ца. Е, стария лаптоп направо литна и работи в общи линии надеждно. Да ги * всички пишман разбирачи, по които се подведох да държа XP то толкова време. Върви супер. НО - предполагам само на него се получава заради стария хардуер - BSOD memory management 2-3 пъти месечно. И не е от RAM-та, защото под линукс никога не го прави. А сега ми е интересно какво ще се излюпи като Win 9...

Чета, много хора се оплакват - не бил хубав Win8. Сигурно не знаят че си има десктоп Вин8, Вин8.1 направо си е стария Вин7 десктоп без СТАРТ бутона. Ако вас ви слушаха, щяхме да сме още на Вин3.1

Да не говорим, че старт бутона се връща с една хубава безплатна програмка - classic shell, даже българин май я е писал...

Еми 7 Pro няма кой друг да му стъпи. Колкото и да му инсталираш програмки не си губи бързодействието. И вече 3та година не ми е забивал та даже се чудех ctr+alt+dell дали действа по същия начин, като предходните версии. За 8та не знам, не съм работил.

Това е другото. Като бързодействие на самата ОС и най-вече на прекъсването на изчислителни процеси, без загуба на стабилността Windows 7 е без алтернатива до момента.

"За 8та не знам, не съм работил." Много е интересно някой като каже / напише, че: - Не знам - Не съм прочел - Не съм проверил - и т.н. Но дава мнение...

ПИПО

Дава мнение за Windows 7. И аз съм напълно съгласен с него. Лично аз в къщи съм със 7, в офиса с 8. Според мен след ХР най добрият е Windows 7. За мен 8 цата е абсолютна тояга.

Не знам? За мен Windows XP и Windows 7 бяха най-добрите им постижения. Мъча от известно време осмака с новия интерфейс, но ми е доста тегаво като ергономичност и май НЕ Е от останалите в Start бутона мои навици. Хубаво ще е, поне за десктоп и лаптоп с мишка, да се върне старт бутона и целия арсенал на pop-up менюто. Обърнете внимание само на колко сайтове се използва този начин на навигация. Някой да се е оплакал???

Тия умиращи динозаври от няколко версии само ту слагат ту махат старт бутона като нововъведение... Да ти имам технологичния лидер - лежат само на стари лаври и броят как всяка година андроид и иоса им изяждат пазарния дял!

За сега само им го облизва!

Ти пък къде го бутна Андроид като конкурент на Уиндоус..

Да, ама не. Андроид ОС-ли, да ОС. Базирана ли на Linux ядро, базирана е. Следователно пазарния дял на Win ОС спада, а на Linux базираните се увеличава.

Последния хубав windows беше windows XP. Също и windows 98. От windows Vista насам microsoft почнаха да вграждат в windows-a някакъв модул за проследяване като си прави връзка със сървърите им в интернет през определено време. И от microsoft предупредиха че това нещо не може да се махне от windows. Така са го направили. Eдинствено може да се блокира с добра защитна стена, аз го направих, но установих че тогава ти спира интернета когато то си поиска връзка с microsoft. Всичко ти забива, и трябва да ги рестартираш наново... примерно пуснал си си онлайн радио или нещо друго и просто спира. И не тръгва после само. Въпреки че интернет има, и той не ти е прекъсвал...т.е. не е от доставчика на нет. Трябва да пуснеш всичко ръчно на ново. Така не те следят, но това не е работа да ти прекъсне нета по два пъти на ден, и още по лошото така се случва че "забива гадно" като блокиране и не тръгва само после. Затова си карам още с windows XP SP3 защото не искам да ме следят , и не искам да ми забива нета. Тоя модул за следене, (какво правите, къде сърфирате,какво пишете, къде правите трафик, с какъв PC си) го има в windows VISTA, windows 7, windows 8, вероятно и в windows 9. Последния без този модул за следене беше Win XP.

Cyce

Мен пък ме следят илюминатите!!! Имам и доказателство - всеки път като си измия колата и само след седмица се нацапва пак! :DDD

Ами следят заради такива като теб, дето използват пиратски MS Windows

За нелегален Windows да си следят. Проблемът е, че следят за много повече неща, за които не им е работа...

Сигурно имаш и добра лична история с извънземни.

Простите хора не вярват. Стой си прост и необразован и си мисли че не те следят. Това е вярно, дори майкрософт го признаха, както е писал човека. Това че връзката към адреса може да се блокира с добра защитна стена е установено от опитни хора обикновени потребители.....има форуми за това.....чети....или си стой неук. Но ако избереш второто, поне не се излагай с такъв коментар какъвто си написал. Същото се отнася и за Сусе.

Ами аз затова на личните си компютри си ползвам линукс и не ми пука. Няма вируси, няма вградени проследяващи модули, изпробван и стабилен, с код контролируем от обществото, а не само от някаква група от него, защити колкото искаш, пей сърце. Като няма да го ползвам за нещо дето НЕПРЕМЕННО изисква Win, за какво ми е притрябвал? За какво ми е да ползвам XP, при положение, че само броя вируси за него не им се знае бройката? M$ няма да знаят нищо за тебе, за разлика от целия пракерски свят(престъпен хакер=пракер). А като залитате по M$ за какво трябва и за какво не - ами всичко си има последствия. То е обществена тайна защо Win може да се отключва - защото ако го заключат наистина успешно няма кой да се учи да работи на него. На каквото са научени с това ще работят хората. А с линуксите особено на водещи компании, дето дишат във врата на M$, това не е много добра идея.

Да се появява когато ще! К'во ме интересува мен?

И мен не ме интересува дали теб те интересува!

Ех, спомням си как прецакаха хубавия DOS 3.3 като пуснаха скапания DOS 5! А най-хубавия и стабилен уиндоус, от мен да знаете е 3.11!

zeddd

Живееш в миналия век :D

Бленуваш за бай тошовото време! Ха, ха, това е безвъзвратно отмилало.

Ей, това нещо иронията, по челото да го удари човек, пак не го вижда понякога ;)

За какви устройства е предназначен Windows 9? За сървъри, за декстоп компютри, за таблети, за смартфони или за всичко това едновременно (което ми изглежда доста утопично)?

Според предварителните данни, за разлика от Windows 8 и производните му, където се очакваше, че един интерфейс би могъл да е едновременно удобен както за десктоп машини, така и за мобилни с малъки тъч дисплеи, то при 9 ще има избор при започването на самата инсталация за типа на у-вото, на което ще се качва. Или ще е така, или ще има отделни версии за мобилни и десктоп машини. Ама след месец ще се знае.

Най скапаният е Windovs 8.1за сега.

Абе почти съм съгласен, но май Vista я биеше... Според мен Windows 7 бе най-стабилният, а Windows XP най-удобен за работа и с функцията си за repair няма аналог (да преинсталираш ОС върху скапана такава особено ако имаш парола на юзера е жизнено важно за спасяване на инфото, в следващите Windws-и тази опция изобщо я няма и ако ти се скапе ОС и Startup repair-а не помогне (а той не помага в 80% от случаите) то инфото в папките на юзерите с пароли си заминава).

8.1 си много добра операционна система - оплакват се тези, който не знаят и не разбират...

Millenium и Vista са най-скапани, защото бяха ненадеждни и бавни.

За Vista ти и Bor40 грешите. Аз съм с Vista SP2 ъпдейтната на макс (автоматично съм го оставил) и си работи доста добре. А със SP2 е и доста надеждна. Някои хора предпочитат Vista SP2 пред 7 SP1. И аз съм сред тях. Това че ползва малко повече Рам не е проблем. Всичко друго ми е като на 7. От аерото не се интересувам. Така че проблем няма...

Да сложат един STOP бутон...

Сагата със Старт бутона на Уиндоус стана по-известна от сагата със самия Уиндоус.

Със сигурност 8-цата е провал ! Дано и 9-ката да не прилича на скапаният windows phone, защото и тя ще се провали - просто тази боза не става за десктопи ! Крайно време е от М$ да започнат да се съобразяват и с клиентите си, а не само с приходите си !

Прозорците ако пуснат подобна боза както е 8-цата ще изхвърчат от прозореца. :-D

И с какво точно е боза Win8 ??? Само не споменавай плочките, защото ако не ти харесват може изобщо и да не ги видиш !!!

Системата за backup and recovery, например. ;)

Ползваме в къщи windows 8 Pro. Лицензен на служ.компютър. След последния СП няма начин да пуснеш едно след друго приложение без рестарт . Пълен ужас !

Казват, че с новата операционна система кметицата Фъндъкова щяла да контролира платеното паркиране, което ще въведе в цяла София.

По добре да беше казал нещо за ББ, че темата е по-подходяща!