Xiaomi прави завод за смартфони без хора

Производството на устройствата ще е роботизирано на 100%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

апокалиптичните страхове и спекулации са нещо нормално макар и в случая напълно безпочвени. премахнати са още няколко човека от производствения процес - нищо ново под слънцето. откак има хора на този свят, които работят винаги сме се чудили как с по-малко човешки труд да се свърши повече работа. Сами разбирате, че дори самия израз "Завод без хора" е силно пресилен. Хората все още са неизбежна част от производствения процес, но дори да приемем, че действително няма да има и 1 човек в този завод не виждам проблем в това. Докато най-важното от икономическа гледна точка звено в тази схема го има - крайния потребител и той е човек, няма проблем. виж започнем ли да заменяме и крайните потребителите с роботи, тогава може сериозно да се замислим, къде остава мястото за човека на този свят.

Те китайците правят вече хора без хора та едни телефони. Вече очаквам новината 'китайски телефони с IQ 200'

Тия дето ще правят Шауми телефоните не са хора!

Ако някой си мечтае цените да паднат, ще има да взема. Скоро и автомобилите ще се правят ИЗЦЯЛО от роботи, но цените равномерно си се качват. Има една малка подробност. Ако липсва само един елемент, цялата поточна линия, ерго в случая завода, спира работа. Сега се наблюдава недостиг на процесори в световен мащаб. Samsung както изглежда ще пропусне тази година моделите от линията Galaxi Note.

и после ще ревнат за равни права за дроидите...

Следва автоматична фабрика за Терминатори и интелигентни дронове, и насочването им към ЕС и USA...

"Machines making machines? How perverse!" C-3PO, "Star Wars"

Колко му е, за тези прости джаджи, за един монтаж, да се направи завод-автомат??? Хайде, Xiaomi да направи завод-автомат за производство на електромобили? Тогава, може и да го приветстваме. Но, не сега.

Точно така после роботите ще късат топките на хората и накрая планетата без хора. За какво ще са им на роботите хора, само ще им се пречат.

а за какво им е на роботите планета? Може би сценария на "Матрицата" дава донякъде отговор.

Ще трябва да плащат пари на машините, за да могат да си купуват телефони.

Че то и сега смарфоните в китай се правят от роботи. По 10-12 часа без прекъсване за храна...

Да имат да вземат да си купя нещо, което е направено от роботи. Искам да има работни места за хората, китайци, виетнамци, българи - няма значение, хората трябва да имат работа.

На хората работа не им трябва. На хората им трябва ядене, пиене и секс.

Втори етап към завода - месомелачка за китайски работници с топлоцентрала за производство на биоелектричесво

Подобно на американските бисквити от хлебарки , които вече се продават ?

Така е. В Китай се избиват за тях, а и Руслямска държава иска да закупи огромни количества.

Кривозъбите колхозници сами ще се прострелят в краката с тия роботизирани заводи! Вече нико няма да изнася производството си там, защото всеки ще си прави сам роботизирани заводи и няма да имат от къде да крадат!

И ябълчевия ще струва стотинки ?

Качествен софтуер знаеш ли какво е?