Коментари - Yahoo! набира скорост с Мариса Мейър | IT.dir.bg
назад

Yahoo! набира скорост с Мариса Мейър

Акциите на Yahoo! скоро могат да поскъпнат повече от цената, предложена от Microsoft за купуване на интернет търсачката през 2008 година - подвиг, който изглеждаше непосилен преди Yahoo! да назначи за свой главен изпълнителен директор Мариса Мейър миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Yahoo! набира скорост с Мариса Мейър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко, което прави Мариса е като по учебник. Няма нищо нестандартно и всеки, завършил някакво биснес училище би го направил по същия начин. В този смисъл, тя си върши работата добре. Със стандартни техники, обаче, повече от средното за индустрията не можеш да постигнеш. Поскъпването на акциите им е в следствие на добър ПР и на нещо, наричано shareholder value management, т.е., въвеждане на пакет от мерки, който цели ласкаенето на акционерите. За да върви бизнеса, обаче, трябва да има и икономически мерки. А тук няма. Всички CFA та работят по установена схема (доста консервативна) и Мариса прави точно това, което пише в инструкциите за инвестиране на институционните инвеститори. И те инвестират, в следствие на което ацкиите се вдигат. Ако няма съответните резултати, обаче, тези инвеститори могат да си тръгнат точно както са и дошли. Затова и са 3-те години, споменати от дамата - с цел да подготви инвеститорите да са търпеливи. Ако обаче не започне и технологични промени, всичките тези усилия ще отидат на вяръра. Защото инвеститорите инвестират и искат печалба насреща.

Не е лошо да попрочетеш малко повече от първото нещо дето ти изписва Гугъл. Като начало Майер е традиционно еврейско име -;) Стив Балмър и Марк Зукърбърг също не се афишират като евреи и последният дори се обявява за атеист. Повече чети , по- малко пиши ...

Аз чета, моето момиче, чета и то много. Това, че Майер е традиционно еврейско име, не я прави еврейка. На мен лично не ми пука каква е, но явно тебе нещо те гложди. Иска ти се, да е еврейка, да ама не е. Пиша за неща в които съм сигурен. Тука няма нито тайни, нито конспирации. Има факти. А когато фактите говорят и боговете мълчат. Има и други умни хора освен вас евреите, не се пали толкова.

На тебе какъв ти е проблема с евреите? Гледам, че в БГ на много хора им бодат очите. Имали лобита, еми имат си, на нас кой ни пречи да си направим и ние. Когато някой е тъп и некадърен все гледа да изкара умните и успелите връзкари. Аман от сдухани комплексари ато теб, хубавице!

и бъгси сиегъл са също от наште ...

Браво на мацката. Да вървят напред! Винаги съм бил фен на Yahoo и продължавам да съм. Google имат един голям проблем - твърде много са машини. Yahoo винаги предлага да им се обадиш по телефона при проблем, къде са гъгъгл?

Колко пъти си се обаждал? И колко пъти са ти помагали по телефона на момента? :)

2-3 пъти съм се обаждал. И са помагали. Това странно ли ти е?

Не използвам Яху от много време. Последно като влизах беше 1998-99 година някъде. Яху е ненужен сайт-каталозите не са на мода. И в българския интернет подобни сайтове затънаха - е Гювеча, дир.бг, топ.бг все са вече в историята и почти никой не ги ползва. Яхуто ги дърпа назад и факта, че са на английски език и нямат локализации. Точно затова ми е много съмнително да се позлва от 800 000 млн. потребители. Най-вероятно става въпрос за такива дето още си помнят паролите за стария яхувски емайл. Ако направят локализации - примерно яху на бълагрски език, с български новини, български каталози, тогава евентуално някой може да реши да го ползва. Но като цяло това е някакъв портал който няма ясна идея аджеба какво е точно и какво трябва да прави.

Интересно какъв го търсиш в дир-а Бих предположил че си хроничен хейтър, но кой съм аз

Пардон, исках да кажа хит.бг, а съм написал дир.бг :)

Бъркаш. Yahoo емаила ти може да бъде на български.

HaloFore

само за справка: Яху е предпочитаната търсачка в Щатите (предпочитана пред Гугъл). и btw: Дира е българския вариант на Яху

Какъв чудесен момент човек да си купи малко акции на тия.Бих похарчил 1 милион.След 5-6 години ще имам около 10 само заради разликата в цената.

цялата статия е една словесна чекия, много думи - нищо съществено. Hапразни опити на набутали се милионери да си върнат поне част от мангизите. яхуто е отдавна в историята и скороста му се увеличава само благодарение на инерцията надолу, ;-)

явно е опитна и добре стимулира служителите

Ходи гола на работа или без гащи и стимулира орално и ръчно Някои служители! ... :)

Предполагам е в мокрите сънища и на конкуренцията ;-) Хубава , умна , и толкова млада вече мултимилионер. Разбира се с еврейски произход което само доказва ,че са умни копелета не може да им се отрече ...

то само с акал ако ставаше..... просто се подарят и бутат от лобитата с пачките. докато останалите гледаме някои да не се издигне за да го драпнем надолъ

От финландски произход е. И е християнка. Хубаво е първо да прочетеш нещо и после, да се правиш на умен.

Ама тоз на когот духа е евреин, бе! Ко са прайш на умен!

глупости на таркалета - понеже казала че са 800 млн трябва да и повярваме. кои от вас ползва yahoo за нещо дръго освен емаил? просто дамата е селебрити и сега вдигат медиен шум.

аз дори и за това вече не ползвам яху.

Браво на Мариса, стискам палци да успее.

Още от както Мариса застана начело на Yahoo!, бях сигурен, че ще тръгне нагоре. Тя е такъв тип жена, която не се отказва и има изключителни качества! Успех!

ах Мариса, ах Мейър ...