Япония планира да излъчи електричество от Космоса към Земята

Експериментът ще се реализира след 2 години и може да доведе до изграждането на соларни паркове в орбита

Обратно в новината

Коментари - Япония планира да излъчи електричество от Космоса към Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, каква е мощността приета от сателитен приемник на Земята от транспондер на геостационарна орбита? Отг: 1 ×10 на МИНУС 12-та степен. Пиковати. Не микровъните от космоса а УКВ на FM радиостанциите заглъхват след няколко десетки километра при мощност на предавателя от КW. За да се излъчат микровълни, или каквито и да са вълни, е необходимо енергията на токоизточника да се трансформира чрез генератор в поне НОСЕЩА ВЪЛНА(без модулация на полезен сигнал) с огромни топлинни загуби. Или някой е чел в тоалетната статията на японците или отново Google Translate е "превел" NUTRITIONS като НИТРАТИ.

Сигурно ще е инфрачервен лазер, той може да се предава на големи разстояния при големи мощности.

Това означава, че ако нещо или някой по някаква причина порадне на пътя на този микровълнов лъч, ще бъде изпържен в собствен сос. Значи ако мине самолет също ще бъде проблем. Също ще бъде проблем за птиците. Не мисля, че идеята е добра, макар да звучи привлекятелно. Всъщност по-скоро начинът не е добър, но друг явно все още не са измислили.

Много ми е интересно. Една група от коментиращите блеят, че тази гениална идея е на Тесла и инсинуират, че човечеството е лишено от утопично съществуване понеже идеята не е реализирана. В същото време една друга група кудкудякат колко пагубна е тази идея и едва ли не ще доведе до затриване на човешкия род. Защо не вземете първо да се разберете помежду си дали сте за или против безжичното предаване на енергия?

хахахах и една трета група има която се прави на умна!!! Проблема при третата група е невъзможноста да осъзнаят разликата между идея и реализацията и!! Едните казват че е на Тесла ИДЕЯТА, а другите казват че самата реализация със СВЧ вълните крайно опасна и са прави!! Та липсата на знания, основно по физика води до това да правите подобни констатации!!

Жоре, надявам се, че не говориш за мен като за представител на третата група. Понеже аз съм университетски преподавател по физика и, за разлика от теб, владея и граматиката. Та, специално за теб да уточня. Тези, които говорят за идеята на Тесла, говорят със съжаление, че не е реализирана. Аз самият съм им казвал, какво пържене би означавало това. А реализацията със СВЧ вълните също не е реализация, а концепт и план. Ако не си прочел статията, там пише, че японците са успели да предадат 1,5 кВт на 50 метра и сега планират да изпробват идеята от сателит към земната повърхност. Предполагам отново с ниска мощност. До реализацията има още мноооого път. Така че, това също е само идея за момента.

През 1941г Пърси Спенсър работи върху усвояването на микровълните в радарните излъчватели. Тогава не с години а буквално с месеци се повишава честотата на радарите, миниатюризират се а радарите имат по-добра ефективност имайки "по-бистър" поглед в небето чрез вълни в пъти и десетки пъти по-малки от размера на самолетите. И експериментирайки с излъчвател на няколко GHz усеща топло в гащите - шоколадът му се е разтопил от високочестотното триене помежду си на водните молекули на шоколада. Помощна лема: 100% е имало фатални последици и за жлезите с външна секреция, на инжинера, състоящи се от над 95% вода. Науката винаги се е движила напред на основата на ЕМПИРИЧНИ ОПИТИ на ентусиасти. Например Антоан Лавоазие е стоял с дни над "едни места" излъчващи амонячен мирис, емпирично доказвайки своите научни тези. Ти едва ли имаш емпирични потвърждения.... засега го раздаваш като социолог а не физик.

Съжалявам, но нещо ми убягва тезата на предишния постинг. Да, при определена мощност високочестотните излъчвания имат и топлинни ефекти, включително върху биологични обекти. При първоначалните изследвания на различни радарни устройства, бая персонал е получил и рак. Трябвало е известно време да се намери компромисни параметри, при които радарните системи хем да имат достатъчен обхват, хем моряците под радарните мачти да не мрат като мухи. Както и аз казах, аз самият съм осмивал привържениците на идеята на Тесла за безжично захранвани автомобили. Та по този въпрос сме на едно мнение, не разбирам за какво е бученето. Освен това, не виждам и вашите "емпирични потвърждения".

За мен проблема е че тази технология ще затопля атмосверата и така ще увеличава парниковия ефект. Това е п0-чиста технология от досегашните, но не съвсем безредна.

Бедна ти е фантазията ... колко е по - мръсна ... но няма СО2 - првично ... за зеленясалата инквизиция - това е достатъчно .

Нищо няма да и стане на атмосферата, след като при толкова ел магнитите излъчватели не става нищо. И недей подценява японците, те добре знаят, че не трябва да се ебават с природата. На времето са разглобили най-големия петролен танкер само за това, че са засекли, че оказва влияние на въртенето на земята. Иначе само да се надяваме тези сателити да не се завъртат от време на време, че да пържат градове.

как именно смяташ че ще затопля атмосферата?

Че те нацистите още имаха план за огромно огледало в космоса, с което да пържат градове на земята.

Тука е за друго ... ама - що да четеш , ти и така си знаеш , че си малоумен .

Както винаги, ганю е разкрил планът на тъпите западняци (в случайа азиатци, но такива подробности не го бъркат нашия специалист) за това, че искат да го контролират, чипират, следят и контролират (все пак ганю е гръбнакът на световната цивилизация). Липсва само божествения елемент от пъзела - все пак, ганю е и силно вярващ, великденски християнин, които веднага ще съзре дявола и ще го заплюе.

това е изследване . 99.9% от тях не стигат до практика

вярно, няма спор ... обаче 0,01% от тях стига до практиката! целия ни технологичен прогрес се дължи изцяло на този 0,01%!

Никола Тесла го е направил това преди 100г но и досега не знаят как!

Ще прати един лъч на хехе вгз да разцепи налъма. Нъл тъй бе, кога господаря ще фърка с казана?

Службите за сигурност използват тази техника за унищожаване на Български Граждани поне от 90-те години!

Това е и оръжие, американците също работят над такъв проект.

Към края на живота си, Тесла е напълно обсебен от идеята за безжично пренасяне на енергия. Има нещо тука.

Тези технологии са толкова развити, че с електронни импулси ти бъркат в мозъка от Сателит и те включват към компютър да те управляват !

Енергия, електричество, все тая за журналистите.

7 милиарда долара е по-евтино от парие за строеж на АЕЦ.

Бе тъкмо колкото АЕЦ само с 1 гигават реактор.

Първо, колко е опасно? Може да не нацелят. Може да даде ефект в атмосферата и да предизвика бури и всякакви ефекти.

Може да предизвикат и глобално затопляне и някакъв микровълнов ефект.

А може и да извикат извънземните и като дойдат да ни поробят. Варианти много.

ХЕ-ХЕ, явно ги разбираш нещата.... я ни разкажи малко за поведението на водните молекули облъчени с микровълни (водни молекули, както знаеш, се съдържат в облаците, водни басейни, човешкото тяло и ...........) разкажи ни и за поведението на микровъните при "срещата" им с прахови частици, водни частици и секците боклуци във въздуха.......(такова разсейване на лъча ще има за изминатия път до земята, че ще ми уцелят д'довия)

На атмосверата нищо няма да е и стане, само да се надявам, че спътника няма да се завърта от време на време и да опържва някой град, че това си е направо една голяма микровълнова фурна.

*атмосфера

да отидат в космоса че нещо напоследък ракетите им не моат да отлепят от земята