Япония се включва в плана на САЩ за база на Луната

Правителството преразглежда усвояването на Космоса

Обратно в новината

Коментари - Япония се включва в плана на САЩ за база на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На снимката Мохаве, Невада преди 50 години

Мохаве или Невада? Уж всичко знаете, ама не знаете в коя от двете пустини е! Само сте чували нещо за някаква си пустиня и се почват едни локуми... Поне да имахте доказателства, ами то: "Един приятел каза, че негов познат го е чел в интернет..." Науката работи с факти! Вашето си е чиста проба "селска клюка"!

Що им е япония, нАли си имат гениий - Мъск? Ах той май само пирамидки прай

Аз пък не само, че няма да пиша повече, но направо си гася телефона.

Като гледам как сте осрали безобидна тема - изобщо няма да влизам да чета коментарите. Гняс.

Аха! И ти не пропусна да пуснеш едно ако... :)))

Сложно било! Ха ха ха! Гледайте как се произвежда Еърбъс! В 5 държави, и мъкнат шасита, части по морета, реки и въздух. Някаква ракетка по чертежи не можели да сглобят. Егати техническата нация. Като имате предвид3, че седмият кораб Аполо си е цял целеничък в Хюстън

Другарчето разбирало и от самолетосътроене.... Брей.... Така правят, защото е по-евтино да се кооперират, товарищ. Междуъ другото, Могучая Другая Цивилизация почти няма гражданско самолетостроене. Аерофлот лето на 90% с Еърбъс и Боинг.

Много евтино. Да затваряш пътища и канали в Холандия, че да мине едрогабаритни техника. Ебаси тъпака си! Заради друго го правят, ама няма да ти кажа.

Tи си медицински случай, бе човече.

На този и медицината не може да му помогне! Да пробва с нещо по-нетрадиционно за него, като четене на научна литература например!

Ако не виждаш разлика между самолет и ракета, то не мога да ти помогна! Лошото е, че някои хора не знаят, но си мълчат и изглеждат умни. Ти не знаеш и го демонстрираш. Сам показваш колко ти е акъла...

Тъпотията е най-войнстващото нещо на света.

Я бе умньо! Я обясни каква е разликата! Като си произвел нещо 17 пъти, какво има да му мислиш? Имаш чертежи, имаш и модел готов. Какво ти липсва?

Два пъти ти го писах, дано от третия схванеш! Правят се НОВИ чертежи, защото технологията тогава е била върха на айсберга, но днес е морално остаряла. Ако имаш пари и искаш да преплуваш океана, параход ли ще искаш да ти построят или яхта? Парахода могат да ти го построят за нула време, защото няма нищо сложно - лодка с парен двигател. Но яхтата ще стане бавно, ще се вложат всякакви модерни технологии - GPS навигация, радар, автопилот и т. н. т. Та кое ще избереш, умньо?

Нанайси тъпака пак се е развихрил да пише тъпотии с малоумни аргументи и като типичен педеруски подлец непрекъснато си сменя ника. А пък другия тъпак си мисли че да се построи ракета по стара документация без машините и оборудването било фасулска работа. Тъпако такива заводи се строят с години, а оборудването изисква още повече ресурси и време. Много по-лесно е вместо с хиляда струга да правиш детайли по стара технология и документация да ползваш лазер, нова документация и технологии за да направиш нещо ново и по-добро. Затова правят нови ракети, които са съобразени с новите технологии и нови цели. Все пак преди 50 години разработката на Аполо е струвала около 50 милиарда долара или по сегашни цени 482 милиарда долара или общия бюджет на НАСА за последните 30 години. В случая НАСА отделя 1-2 милиарда годишнопо ракетата и едва следващите 2-3 годин ще отделя по 4-5 милиарда, като се очава общо по завръщането на Луната да бъда похарчени около 40 милиарда долара или 12 пъти по-мало средства отколкото навремето и само абсолютни тъпаци като Нанайси и Хейтъра не могат да схванат това и искат да се правят заводи за остарели технологии за да се направят ракети като навремет с хиляди доставчици на части..

Глупости на търкалета. В сегашния условия един завод се строи за 5 -6 месеца. Я не говори глупости! Все едно Фолксваген да не може да произведе с наличната техника бръмбара с въздушно охлаждане! Я се дръж малко бе! Отваряш чертежите и заменяни старите материали със съвременни. Ега ти сложнотията. Вместо да видиш с кирпич, използваш желязо и бетон.

Ти пък си купи нов компютър и му сложи Уиндоус 95... Не става само със стари чертежи и да сложиш нови материали. Все едно на стария си москвич да сложиш бордови компютър и да кажеш "Това е съвременна кола."

Извинявай, колко завода си построил?

Само да ти кажа, че аз не съм Аполо нанайси, а точно обратното - Поддържам Наса и всичко което прави за човечеството.

И аз не съм някой си "Хейтъра" , съм си руски педераст и трия носовете и разобличавам русофилската, еничерска измет. Ако имаш предвид мен де...

Евала пич.....

Ти не можеш и да се доближиш до Хейтъра. ТИ си един платен трол който е на заработка. И не ставаш за нищо друго.

Базата ще бъде направена на "луната"- пустинята невада :D:D

И ще спускат Гагарин с капсулата от B-52 уж че бил се връщал от Космоса.

Лекето видя че не съм на линия и пак почна с ментето.

Като заключение ще кажа че: Необразованите хора, социалистите и исляма са бич за съвременното общество и наука...

Защо не са ходили на Луната, защото е невъзможно! Ако бяха ходили, пак щяха до отидат. Буш младши, Барак Хюсеин, Доналд Тръмп, всички ги натискат да ходят, ама НАСА твърдо отказва. Било много трудно , почти невъзможно До Марс кораб изпратиха, ама до Луната хора не могат. Ей я къде е. 200 милиона струва един космически кораб. Вземаш чертежите и си готов.

Прав бях, не вдяваш! Живей си живота и не се тормози със сложни неща, които не разбираш! Простите хора са щастливи!!!

Пич, ако шефът ти първият, вторият , третият, дойде и ти каже: Давам ти пари, хора , техника, ходил си на Луната, строил си кораби, НАПРАВИ ГО ПАК, какво ще му кажеш?

Пич, обясних ти го по-долу, пак ли да ти го пиша?!? Прави се НОВ проект, създава се НОВ кораб, с по-съвременни системи, нов софтуер, с много повече мерки за безопасност... Не става за ден-два!!!

Изключително тъпоумна логика. Значи щом пак не са ходили, не са ходили изобщо?!?!?!?!?!?!? Така ли? Пиян смешляк!

Точно така! Щом не можеш да го направиш, значи си лъгал за предишните пъти.

По-скоро - направил си го веднъж, натрил си носа на големия си враг, ТОЛКОЗ. Game over. Бил е гонен пропаганден ефект, който е бил постигнат. Защо да го правиш пак? Луната е вече безкрайно изследвана и позната. Космосът има още милиони тайни. Отделно, НАСА постигна други, къде по-големи постижения от кацане на Луната. Вече не е интересно.

Значи, аз ако веднъж съм ходил на екскурзия в Рим, и не съм ходил пак, задължително не съм ходил изобщо? Счупи глупомера, товарищ!

Ами прочетете малко литература - "Извънземни ни Луната" - Майк Бара и ще разберете защо не искат да ходят.

А ти почети и друга литература, не само фантастични предположения!

И кога най сетне ще си признаят, че зелените човечета решават кой кога да лети и къде да кацне?!

Цитат: В съответствие с плана на 7 km височина Гагарин катапултира, като и капсулата, и той започват да се спускат с отделни парашути.!!! Интересно как се катапултира при такава висока скорост.

Какво ни засяга някакъв пияница? С този ли ще се оправдавате? До там ли стигнахте, толкова на дъното, че да оправдавате лъжите си с някакви руснаци?

Спуснат от бомбардировач, много ясно. Никакой космос, никакой полет.

И този ли е пияна ватенка или американски репортер: репортера Барт Сибрел, който през септември 2002 година поиска от астронавта да се закълне в Библията, че е бил на Луната, и го нарече "страхливец" и "лъжец".

Лъжата, че американците не били на Луната , а били заснели всичко в студио, е плод пак на американци - мерзавци, целящи бърза слава и пари. Имай го предвид и вземи проучи нещата преди да плещиш глупости.

Ко стана ве бро? Що не се оправдаваш с пияните ватници? Що не ги ползваш за свидетели? Хьомненце. Последно пари ли нямате, технологии ли нямате, мерак ли нямате, че ей така , да се поразходите пак по Луната, земя македонска

Когато не ти стига акъла, едва ли някой може да ти даде! Ходили са на Луната 6 пъти, събрали са проби, монтирали са огледало, направили са каквото са планирали и дотам! Няма смисъл да се дават милиарди за спечелената надпревара. Няма какво да доказват повече! Днес искат да строят база. Заделят се пари, прави се нова програма, конструират се по-съвременни ракети, покриващи новите нужди и изисквания... Навремето се е бързало, нещата са правени да свършат работа, но днес се набляга повече на сигурността. Ако и това не ти вдява главата, няма смисъл да ти се обяснява повече. Очевидно толкова можеш...

Боярщник, казах ти да изтрезнееш, пак нищо не ти се разбира! Лъжата на разни американци, такива помияри като теб я раздухвате като тръбачи само и само защото имате психологически проблем. И проблем с чашката.

Точно така е прав си, а като допълнение ще кажа, че това са не-добре образовани хора от които повечето са социалисти.

Руснаците наблюдавали Аполо 11, и в замяна получили завода за Камаз. Ха ха ха хааа. Аз но пияните руснаци ли да вярвам или на фактите? 50 години никой не е ходил на Луната. Даже сега не могат. При този бум на технологиите, при осигурени пари

Дай пак, че нищо не ти се разбира. Какъв Камаз, какъв бум на технологиите... Нещо си се "наквасил" с боярщик от сабахлем и си надул езика.

Да ти обясня бавно, като на човек, напил се с белина. Защо не вярвам на пияните руснаци ? Защото и те лъжат за облаги. Американците им строят завода за Камаз, в замяна на признаването, кацане на Луната, ако не знаеш.

Подробно съм се интересувал от космонавтика, даже ми е хоби. За първи път чувам подобна глупост. Изтрезней и пак ще говорим.

Американчетата са толкова прости, че винаги се оправдават с пияните ватници. Друга защитна теза нямат.

Боярщничетата въшливи имат само една опорка, която опяват като тибетска мантра - че американците излъгали за кацането на Луната. При условие, че самите СССР доказват, че СА КАЦНАЛИ и няма измама. Но пропускат, че 10000% никакъв КАкарин не е летял, и когато реши да проговори го разбиха с изтребителе му.

Олигофрените руснаци + българските им мажоретки. Нормалните руснаци не вярват на подобни мерзости, плод на неокомунистическата пропаганда.

Един от епизодите, който дълго ще се помни, е реакцията на Едуин "Бъз" Олдрин на провокацията на репортера Барт Сибрел, който през септември 2002 година поиска от астронавта да се закълне в Библията, че е бил на Луната, и го нарече "страхливец" и "лъжец". Олдрин, тогава на 73 години, удари с юмрук в лицето 35-годишния репортер.

Ама заклели се? Явно не е, а е тръгнал да се бие. Значи и американците не вярват на измислените истории.

Боярщниците налазиха, нормално, озлобени са. Виждат как Могучая Другая Цивилизация губи монопол в извеждането на полезни товари и хора в космоса. Обръщам внимание на "извеждането", защото тях само за това ги бива - могат да изведат нещо в орбита но до там... Да сте чули за руски Хъбъл? Руски HD снимки от Плутон? Руска сонда до други планети? Няма и да чуете скоро. Роскосмос е изкуствено поддържан государствений мастодонт, който света използва точно за евтини "бурлаки на Волге".

Като включиш ватенките в темата, това означава ли, че САЩ са били на Луната?

Естествено. СССР наблюдава полета и кацането на Аполо 11 и доказва категорично "Американците бяха на Луната". Мислиш ли , че нямаше да разберат ако имаше измама и нямаше да раздухат страхотен скандал? А ти сигурен ли си, че Гагарин е летял?

Абе джапанки, защо се бъркате с милиарди? Нали тука тъпите соросчета казват, че нчма смисъл да се ходи до Луната, че много пари струва, вече е ходено, а вие и за бази бълнувате, още по-скъпо!

Ми имат - бъркат се бре боярщник! Вие като сте бедни "бурлаки на Волге" и дрипляци, кой ви е крив?

Ама нали твоите хора по -долу ме кандардисваха, че било скъпо и ненужно, сега пък имали пари! Последно , Белина, защо не ходите на Луната? Пари ли нямате, технологии ли нямате, или никога не сте ходили?

Не знам кой "мои хора", аз съм за себе си. Надпреварата за Луната беше спечелена от САЩ и от тогава вече не носи пропагандлият елемент, може би затова не е така интересна. Да, скъпо е, но не и за нормалните, работещи икономики, каквато вашата фалирала бензиноколонка НЕ Е.

браво, това е бъдещето на човечеството. Но трябва да се направи така, че да се използват ефтините ресурси на територията между Китай и арктическия океан. И без това народа, който обитава тази територия не ги ползва по предназначение.

Точно това е бъдещето! Щото тука някакви ми обясняват, че САЩ са ходили на Луната!

Аз не съм сигурен, че са кацнали на луната, но ми е интересно ти сигурен ли си, че не са кацали?

Сега очаквам оня подлец Дада, да се пояши след няколко часа и да ни убеждава, как онези са ходили и то много пъти!

Нерде американското кацане на Луната, нерде русофобски проститии.

Германци, руснаци, южноафриканци, японци, все се търси кой реално да свърши работата. От великите демократи чеп за зеле не става, даже и кенефа не могат да си направят сами.

Михаил Калашников е неграмотен колхозник, със завършен 7 клас, с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 на години, бивш ранен танкист, алкохолик и е работил в бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак, ватенките за да не се изложат, че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44, набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша Калашников нищо повече не е изобретил, а само е давал интервюта. Митът за Миша е същата раздута, фалшива история както и за "полетът" на Гагарин, Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская...и други подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равняват останалите крепостни ватенки в зомбираната държава. Така и пистолета Макаров е копие от Валтер ППК – "изобретен" в 1948 год. Нищо ново във ватното блато, всичко кражба, плагиатстване и лъжи. Явно това е "уникалността" на Русия.

Калашников е в списъка на стоте живи световни гении, изготвен от "Дейли телеграф".

e жълт парцал от рода на Уикенд или Нощен папарак.... Айде моля, моля...

Цивилизованият свят ще има база на Луната, а клоаката Фашия ще има... чушчици с отхапан връх - за Пупи в жопата.

Автоматът АК-47 Калашников - копие на STG-44 на Хюго Шмайзер. Известните руски пушки Бердана - изобретени от американския оръжейник Хейръм Бердан. Също както и известните "Кримки" - на чешкият оръжейник Силвестър Крнка. Тези водкаджии изобщо нещо изобретили ли са? Нещо оригинално, свое?

Матрьошката, самовара

Водката също не е тяхно изобретени, а скандинавско.

Абе водка да има, на бляддът друго не му трябва. Ако няма водка - и боярщникът е водка. И въшките да не хапят много, и милата мечка да не хърка силно. И Пупи Великий да лови риба гол до кръста. И някой друг да му е крив, че е миззерник. Какво му тябва на блядда руски?

Сега пък оправданието е че пари нямало! Тръмп им каза, че пари има, да не се притеснват, това 2016 та, ама му казаха, че било много трудно! Трябвали 10 години

Правиш ли разлика между "няма пари" и "няма смисъл да харча пари зараяди прошляци"? Очевидно не правиш. Нищо простено ти е, явно толкова си можеш.

Сега аз да ти обясня! Идва президентът на САЩ и ми казава: Слушай пич, има съмнения , че си ходил с каруца при баба си на село, преди 50 години! На ти тези пари, купи си двип, зареди бензин, осташи си 20 % за теб, за труда, и отивай на село! И ти искаш да ми кажеш - Не , не искам, аз агнешко не ям

Купи джип, ама ако няма произведен такъв джип??? Трябва да чакаш да ти го направят, нали!

Музика за ушите ми! Как плачат рушляците и робите им тук. Да кацали са и атома отриха и совалките и са всичко което искате да бъдете. Ама от рушляците нищо не става.

КАцали са другиият път! Що не кацнат сега? Щото ще светнат като Коледни елхи от радияцията!

Щото пък Гагарин е летял все едно, айде айде....

Ама ако знаеш колко ме интерва, дали някакъв руснак, алкохолик е летял или не!

То се вижда колко ти е интелекта, след като не знаеш как се пише радиАция. Но говори си, сам се показваш колко ти е акъла...

Не било ЗАЗ! Ами пич, точно си е Фолксваген костенурка, с въздушно охлаждане! Най масовата кола на Запад!

Проблема е във високите нива на радиация, това беше основната причина за прекратяването на мисиите, Почти всички астронавти починаха във времето от ракови заболявания.

Аре да не говориш глупости. Никой от астронавтите не е починал от рак, а някои са все още живи

Пиърс Селърс е починал на 61-годишна възраст от рак на панкреаса, съобщи НАСА Всеки може да провери в гугъл.

Това "повечето" астронавти ли е? Да, сбърках, че казах никой, но 1 случай от всички...

Хора! 50 години напъни да се качат на Луната! 50 години! При положение, че имат произведена ракета Атлас, изложена в музея на космонавтиката! Кое му е трудното на великите съединени Американски щати да копират ракетата и да я пуснат!

Ти ли ще платиш? Или просто за да ти покажат, че са се качвали, трябва да хвърлят няколко милиарда ей така...

Аз ще платя! Колко са за САЩ няколко милиарда, при положение, че БВП е 20 трилиона долара!

Ха, чуждите пари най-лесно се харчат, нали? И за какво? За да може някой пурко да види, че са кацали вече. Нещо, което никой друг освен тъпите русофилистици и плоскоземци единствено отричат. Не мисля, че който и да е политик би счел това за достатъчна причина за да хвърли едни милиарди на вятъра.

Още преди 15 години Американските президенти заповядаха да се отиде на Луната! Последно Тръмп! КАза - пари има , качвайте се!

И се качваха 6 пъти досега. Сега пак ще го направят. Но не заради пурковци като теб, а за да направят база там.

Не че нещо ама тази опорка се изтърка ЗАЩО ракетата сега да струва МИЛИАРДИ нали е разработена и просто трябва да се копира технологията тя от злато ли е ???? за 50 години на технологиите поне 1000 пъти и са им паднали цените, а за прогреса да не говорим какво толкова е скъпо в тази ракета та постоянно използвате думата милиарди??????

За инфлация чувал ли си? Навремето каубоите за 1-2 долара жена под наем са си взимали... :) Къде ги тези жени днес? Ще те оръсят стотачка от воле...

"...какво толкова е скъпо в тази ракета та постоянно използвате думата милиарди..." Няма смисъл да ти обяснявам ако не знаеш какво е скъпото на ПРОГАМАТА (не ракетата).

До Някой: Абе ама ти на луд ли се правиш единят ми обяснява за инфлация другия за програма сега не разбрах НАСА не може да копира ракетата защото трябва да копира цялата програма. затова струва МИЛИАРДИ заради програмата. Питам ви кое е толкова скъпо да се копира една ракета на 50 години???? а вие ако искате ми обяснете че трябва да се клонират и оригиналните атронавати затова цената е толкова висока!!!

Когато интелекта ти е с отрицателна прогресия на понижаване, си оставаш до края на живота!

Защо все още се коментира кацането на луната при положение че с аматьорски телескоп за около 300 лева се виждат следите и оставените роувъри от мисиите.

Пък ти брътвиш глупости за телескопи, до които не си се приближавал даже.

Телескоп нямам, но имам руски бинокъл 12х60 , но се симнявам, че разбираш за какво става въпрос.

Може бе, може и да са кацали, ама ЧОВЕШКИ крак не е стъпвал!

И Гагарин не е летял в космоса!

Така ли пише на кутията на пластмасовия боклук в Лидл или Технополис? ХАХАХАХАХАХАХ

Бетон си....

Най голямата изчама: човек стъпил на Луната! Сега, с ай развитите технологии не могат за отидат, пък в каменната ера преди 50 години махала го направиха.

Абе умнико, тези които са участвали в тази програма къде са бе? Ай малко ум трябва и образование , което го нямаш явно. Трябва се създават нови програми и проекти, това не ти е ЗАЗ или АЗЛК...смешник!

съм сигурен че по някое време 'аполото' ще се включи, да отсега га кажа - тоя път със сигурност 'ще кацнат'. и не заради мъск, ми щот япония 'се включва'

Ходили 6 пъти на Луната, кючек играха, байрак развяваха, коли караха, и накрая Япония ще включват. Ами включете Русия и Китай бе! Ега ти Луната, ега ти чудото. Пеша да бяха тръгнали, вече да са стигнали!

и наденица пекоха и стреляха във въздуха с пушки

Очаквам скоро и нас да ни включат. За Марс на марта у сряда. Срещу някои и друг милиард.

Ще купим перката на някой двигател срещу 4% от БВП