Южна Корея изстреля първата си космическа ракета (снимки)

"Нури" има сравнително скромни възможности, но цели да конкурира SpaceX

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руската космическа програма (както и американската) в началото си разчитат на немските ракетни инженери, които щатите привличат, а СССР отвличат. Руската най-успешна технология, за която се тупат по гърдите (колко са напреднали) е разработена именно от немците, като след това много малко напредък имат самите руснаци, нека не се заблуждаваме. Америка също стъпва на Вернер фон Браун и екипа му, но после продължават и сега при Space X се виждат изцяло нови решения макар и надградили вече достигнати технологии. Та така, дори през 2013 Корейците да са пуснали ракета с "руска технология" отново остава въпроса кое точно е руското на немските разработки по времето на СССР. След разпада на СССР, в Русия се произвеждат основно некачествени (вероятно защото много се краде) продукти.

_stankow

нека не се заблуждаваме Ами нека, ама като чета вашите писания, май вече някой е свършил тази работа по отношение на вас ! :D :D

Сега разбрахте ли като казах, че Русия не съществува... И да е имало нещо през 2013 то вече няма значение, защото както казах РНС.

Но по-евтина и с ЕКОЛОГИЧНО ГОРИВО.

А в Булгаристан, 20та година ремонтират тунел Витиня.

_stankow

Ремонтират го либералите. Комунистите го изградиха само за 3 години.

Нека просто да поздравим корейците за успеха! Хората имат силна икономика и бързо ще навлязат в Космоса. За разлика от такива като северните си съседи които само с "рекламна" цел го правят, то Южна Корея не само ще навлезе, но и ще печели от Космоса. Пожелавам им успех.

_stankow

Много тежко заблуждавате читателите, не са хубави тези работи ! Половин истина си е цяла лъжа. Първата корейска ракета, произведена в страната, "Наро-1" излетя на 30 януари 2013-та година. От техен, собствен космодрум. Съвместна разработка с Русия, с НПО "Хруничев". До голяма степен повтаря леката "Ангара", но това не я прави по-малко корейска. Пак ще кажа - произведена изцяло в Южна Корея. Не е честно да се отрича това постижение на Ю.Корея, щото, видите ли, било съвместно с руснаците. Ми да отречем и МКС, и тя е съвместна с руснаците ...

Стига лъга бе. Как да стане това - ми просто не пиши. "Первая разгонная жидкотопливная ступень ракеты разработана и изготовлена в России ГКНПЦ имени М. В. Хруничева и НПО «Энергомаш», за разработку проекта наземного комплекса отвечало Конструкторское бюро транспортного машиностроения. Вторая твердотопливная ступень и спутник созданы южнокорейскими инженерами на базе собственных технологий. "

_stankow

Точно така ! Правилно го казвате. Но авторът казва друго, премълчавайки тези факти. Защо ?

хващам те в лъжа, а ти все едно съм ти дал орден. В статията точно си пише ПЪРВАТА СИ КОСМИЧЕСКА РАКЕТА. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА. Като се каже нещо за България - трябва ли да се почва от Хан Аспарух да се разказва до ден днешен, за да кажеш е бензина се е качил? Тъп трол си Потуранкооооов.

_stankow

Не можете да ме хванете в лъжа, защото аз нищо не съм утвърждавал. Освен това, че авторът премълчава факти и преиначава историята на корейската космическа програма. Опитвайки се да принизи приноса на Русия и да принизи успешното сътрудничество на работливите и миролюбиви корейци, той не се срамува да принизи и техните достижения. 10 спътника, собствена ракета, собствен космодрум - не, няма такова нещо. И изведнъж - хоп, първа ракета. Ами да пише така - първа ракета след 20 г. успешно сътрудничество с Русия. Пак ще им направи чест, на корейците !

щото, видите ли, било съвместно с руснаците. Ми да отречем и МКС, и тя е съвместна с руснаците ... ъъъъ.. казваш че МКС е американска ли? Колкото тази ракета била Корейска... нещо обърка опорните точки.

Първата корейска ракета, произведена в страната, Съвместна разработка с Русия ъъъъ.. РД-191 на първата и степен и те ли са Корейски и произведени в Ю. Корея? Не е честно да се отрича това постижение на Ю.Корея, щото, видите ли, било съвместно с руснаците Ми да отречем и МКС, и тя е съвместна с руснаците ъъъъ - я пак :)))))

_stankow

Ето, съвсем точно го казвате. И аз, и още един читаттел. И сигурно още 10-на го знаят. Тогава защо авторите казаха половината истина ? Защо не го написаха така, както вие го написахте ? Това, тяхното, информиране ли е, или заглавичкване ? Казват нещо, пък очакват някой да не разбере, пък друг да си помисли друго ... Това ли е журналистиката ?

десетата страна, което значи че отдавна са задминали русия

да,задминали но само за дебили като теб