Коментари - Замяната на работниците с изкуствен интелект всъщност е по-скъпа | IT.dir.bg
назад

Замяната на работниците с изкуствен интелект всъщност е по-скъпа

Изследване на Масачузетски технологичен институт (MIT) открива, че страховете и надеждите около новите технологии може да са неоснователни

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Замяната на работниците с изкуствен интелект всъщност е по-скъпа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще вземете да развалите хубавия бузнес, който са развъртяли компаниите за AI.

Айди да идва АИ-то, че ми писна ха ходя на работа.

не е нужно да чакаш ИИ да се появи, пускай си молбата за уволнение......кво чакаш и мрънкаш????

Касто настане масова безработица,няма да има и печалба за шефовете,защото няма да има,кой да им купува произведената стока и така всички ще фалират и останат без работа,демек всички на 100% ще сме бедни...

Връщайки се в браздата с магарето....имаш още 1 декар да изореш днес. Докато трактора с програмно управление сам ще изоре за 1 ден стотици декари.

Така е, но човека казва, че като робота замени човека, човека остава без работа, съответно приихди. Като няма човек пари , тогава не купува. Като не копуваш, тоя с транктора робот за чий ще копае по браздата?

Нищо такова не е казано от МИТ. Напротив това е университет водач на света в изкуствения интелект, както и прогреса на човешката наука и инженерство.

Едно време така ни го обясняваха комунизма Само машините ще работят а хората ще се занимават с интелектуален труд На ви сега На път е да стане Ама без червените цървули

Аз не виждам проблем да сменим депутатите с ИИ Ползите ще са безкрайни Всеки ще може да прави предложения в реално време Няма да краде Не е неграмотен Подръжката му е по евтина от заплантата не чистачките в НС Пък ако се появи проблем президента ще го коригира

И И е необходим само на крадците,мафиотите и олигарсите. Той няма да е от полза за хората,нито ще им осигури прехраната,а само ще повишава цените за услугите ползващи И И. След въвеждането му хората остават без доходи/работа/ без храна. Какво и другите нови технологии носи само печалби за милиардерите.

На времето така са говорили и за парната машина А то стана така че тя отвори още повече работа

Да кажем че замените всички работни места с машини...като всички си загубят работата и не могат да купуват, на кой ще продавате ???

Ще продават грес и антифриз на машините

Началото на замяната вече е факт. И целта ще е да се заменят най-високоплатените служители, които не са на висши позиции. Не бъдете глупави.

е то дори сега почнаха да съкращават хора заради chatGPT и други AI технологий!

Първите съкратени ще са служителите: Технологий, Батерий, Кутий, Идентификаций и най-вече Премий!

като първоначална инвестиция може и да е по-скъпо! Но нека си представим замяната на шофьорите с изкуствен интелект! Да първоначално докато се оборудват всички камиони рейсове коли влакове и др с апаратурата ще е скъпо, но след това! След това 24/7/366 това нещо ще кара, няма да боледува, няма да спи, няма да има никакви проблеми с храна и тоалетна и баня, няма да иска повече пари няма да стачкува няма да има нарушения на закона и не спазване на правилата за движение по пътищата и въобще ще е точно навреме където и защото трябва да е! Та, да първоначалната инвестиция ще е скъпа, но след това ще се избие парите мнооого бързо!

А като спука гума какво става?

Отива изкуствен гумаджия и я сменя :-))

Ако ще се заменят хора с роботи а технологията на производство остава. В момента масово навлиза нова технология за отглеждане на риба и зеленчуци. Водата от рибата, напълнена с азотни съединения, се изпраща на листни зеленчуци постостоянно живеещи във вода. Филтрирането от хим. съединения вода се връща чиста при рибите. Няма трактори, няма почва, няма нужда от човешка ръка. Всичко се управлява от компютър а роботоризирани ръце извършват повтарящи се операции по "сасене" и "бране" на реколтата.

Предлагам да вземат бизнесите на собствениците на високотехнологичните компании и да ги пуснат да се оправят в "квартала", да видим после, колко бодро ще говорят за тези неща :) :)

А ако ви вземат милиардите и позициите, ще можете ли да ги възстановите? То нови работни места може и да се появят, ама какви и след колко време? Щото човек, ако не яде няколко дена, си заминава. Това да не ти е компютър... :) :)

Минусът е поставен или от ИИ, или от недобре функциониращ естествен такъв. :) :) Прекалено сте самоуверени, а това често е признак на глупост.

Така е - живите роби винаги са били евтини и лесно заменими.

Отдавна алармирам. Техническият прогрес е полезно нещо, но хората трябва да бъдат компенсирани. Първо бяха машините, след това транспорта, калкулаторите, компютрите, изчислителните машини, сега роботите и изкуствения интелект. Всичко това е създадено от хората. Къде са компенсациите за хората от загубените работни места. След като машините ще работят , хората трябва да не работят но да получават. Но засега проблема се решава чрез организиране на войни и ликвидиране на хора. Така че не очаквайте скоро мир . Колкото повече автоматизираме, толкова повече хора ще изпращат на война, а причини винаги се измислят.

т.е. да лежат ли? На тате търтейчето умно.. Ще работят това което роботите не могат и ще се разселват на марс и други планети.. Останалите ще се кастрират, за да няма лентяи.

Надявам се, че или си кстриран, или все още не си се размножил.

Да добавя: основното, което движи иновациите е от една страна свободата да избираш и да намираш умни решения на проблеми, които засягат хората. От друга това е възможността да покажеш упорство и да научиш неща, които да ти позволят да го направиш. Свободата ражда иновации. Диктатурата ги внедрява и реплицира, защото е по-ефективна. В момента в западните общества година след година свободите на запад намаляват драстично. ИИ и дигитализацията правят много лесно за един елит (в частност Давос) да определя неща и да ги налага чрез медии и образование. Затова нивото на иновациите на запад пада а се увеличава производителността и внедряването. Т.е. диктатура. Това внедряване създава изключително много стойност, която обаче се разпределя само под масата между големите играчи. Те бяха финансирани след кризата 2008 с безплатни пари от печатниците в САЩ и ЕС. Изкупиха всичко от борсите, което качи цените на акции и други финансови продукти. Докато за малките нямаше кредити или само при несръчнимо по-лоши условия поради липси на гаранции. Така сега Вангард, Блекрок и Стейт Стрийт притежават 80% от Уолстрийт... И сега могат да си правят каквото искат. Техноструктурата на Галбрайт в действие. Техноструктурата (разбирай частно-държавните монополи) решават дали ще мрат хората, или има още някаква стойност в тях да бъде изцедена. Тук не става дума изобщо за това че хората имали значение. Имат само до един момент. После не. Ако се оставим на елитите, било то китайски, американски или танганайски, хора ще има само като генофонд, за да се размножават, докато се стигне до трансхуманизъм за елитите. Другото е бошлаф.

Преди всичко да може да се прави всичко от АИ ще трябва да се създадат клиенти, които знаят какво искат и са специалисти в средата в която работят. Аз такива клиенти не съм виждал още.