Коментари - Стивън Хокинг: Науката също e заплаха | IT.dir.bg
назад

Стивън Хокинг: Науката също e заплаха

Напредъкът в науката и технологиите става все по-голяма заплаха за нашето съществуване, предупреждава известният физик Стивън Хокинг.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг: Науката също e заплаха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧОВЕЧЕСТВОТО, НЕ СЪЗДАДЕНО СЪС ЦЕЛ, да се разселва в вселената. Човечеството е създадено като съратник, помощник на самият ГОСПОД, което е изключително важна функция. Със своят мозък, който е МОЩЕН генератор, на космическа енергия, Човекът, снабдява УНИВЕРСАЛНИЯТ КОСМИЧЕСКИ интелект със Космическа енергия, която със комбинация, със други подобни космически енергий, служи за създаване на НОВИ духове, и по нататъшно развитие, на УНИВЕРСАЛНИЯТ, Космически интелект. Всички усилия за пътуване на хора във КОСМОСА, ПРЕДСТАВЛЯВАТ, ПРАХОСВАНЕ НА ОГРОМНИ РЕСУРСИ НА ВЯТЪРА, КОИТО СА КРЕЩЯЩО НЕОБХОДИМИ ЗА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА ПРЕКРАСНАТА НИ ПЛАНЕТА, ЖЕСТОКО УВРЕДЕНА, ОТ БЕЗОТГОВОРНАТА, ЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ.

Незнам за технологиите, но безграничната алчност на доста голяма част от хората почти сигурно ще затрият човечеството.

Едно технология може да се ползва по два начин. Във вреда на човека или в полза на човека. Решаваш е моралът, а не интелектът. Божият порядък е такава система, която е изградена на основата любовтта и истината, които са пребъдващи във вечността приници. Тези принципи осигуряват максимална естествена устойчивост на системата. Затова тази система е вечна и осигурява свобода за духа и тялото на човека. Системата на мамона е изградена на принципите на егоизмът, лъжата и насилието, които са от липса на любов . Тази система е естествено неустойчива и може да се поддържа само чрез лъжа(пропаганда) и насилие (репресии). Нейната духовна закваска е гордоста и суетата на падналият в гях човек, разбунтувал се против Бога заради страстите си, и собсвеното си късогледство и неадекват оценка на реалността. Когато технологиите се изпозлват от служителите на мамона, те винаги са против интересите на хората.

Би ли превел това, ако обичаш. Човек, който е наясно със себе си и с материята, която се опитва да обясни на останалите използува кратки и ясни изрази. Почнеш ли с тия усукани нищонезначещи изречения - означава голяма мъгла - и в главата, и извън нея. За правописа не ми се говори...

Този пост е писан за мислещи хора. Не мога да угодя на всички, а и нямам такова намерение.

Dimitar Todorov

чети "мамон" като "пари" и ще ти светне

Жалко е коментарите за наука да са 20-30, а тези за престъпления, Обама, Путин, Плевналиев и Сие, да са хиляди.... Прав в Първия, дето казва, че матряла е лош...

Колкото до Хокинг, споко, еволюцията си знае работата... ако сме грешна мутация, ще изчезнем, както сме се появили. Сушата не е на хората, а на мравките, а окенаите са повече от 70%, а там какво има, дори ние не сме сигурни

Науката не е заплаха, опасни са експериментите, които се правят с хората и природата уж с научнацел.

Аз съм един невежа.но според мен заплахата за човечеството идва от свръх бързо развиващите се военни технологии и нови видове оръжия , както и невежото използване на атома дори,когато това е за мирни цели (енергетиката примерно) или неправилното му третиране от незнание,макар и с експериментаторска цел съзнателно или не,но целяща увреждания ...Убедена съм обаче,че,ако между личностите управляващи тези технологии и човечеството има достатъчно разумни и мислещи перспективно хора ,те ще взематнаистина разумно решение за нашето утре,за опазването на планетата ни Земя ,а не да се пръскат пари в нищото - парите за едно такова начинание (колонии нам къде си) ще допринесат много по-голяма полза ,ако се вложат във възстановяване на земята.в предотвратяваяне климатичните промени и т.н.

За съжаление едни изобретяват, а други управляват.

"Убедена съм обаче,че,ако между личностите управляващи тези технологии и човечеството има достатъчно разумни и мислещи перспективно хора " Ей, туй "ако", цапа целия пейзаж, разваля кацата с мед.

За съжаление системата така работи че разумните и мислещи в перспектива хора не стават управляващи. Просто за да успееш в политиката трябва да си пионка, иначе те махат.

За съжаление, много отдавна четох една интересна статия за науката в която се казваше, че части от процента са хората, които правят научните открития, 4-6% ги развиват за практиката, почти 10% ги разбират и останалите само ги ползват съзнателно, или не. Това, че науката е нож с 2 остриета трудно се разбира от повечето хора. Науката не е виновна за това, че силно изпреварва развитието на отделни индивиди. От това разминаване идва и опасността. Преди много години се впечатлих много от книгата на Гор Видал Калки, в която един объркан човек унищожи човечеството.

Къф учен пък е тоа? Сега ще ме оцъкат с минуси, защото той е в тежко състояние, но какви са тия празни послания и каква е ползата от тях?

Стиви, ти си Уондър в науката бе пич! Що да се пазим от нея, нали благодарение на нея можеш да ръсиш простотии в ефир! Тоя не направи ли години за пенсия вече?!...

Не науката е заплаха а комерсализацията й. Произвеждат се милиони ненужни боклуци и не могат да ги рециклират. Пускат леко модифицирани вируси всяка година само и само да печелят. Хем да не умре човек ама да си купува боклуците за 30-40 лв. за всеки грип. Тъпчат с "Е"-та храната с цел печалба и т.н. Това е 90 % от науката в момента. Насочена да прави пари от здравето на хората и от желанието да имаш лъскав боклук.

Типично кретенско изказване. Грипния вирус е може би най-бързо мутиращият. Така без човешка намеса придобива резистентност към защитата и се появява като нов щам. Чети Дарвин няма да сбъркаш.

"Научно-техническият прогрес е триумф на интелекта, но е трагична грешка на здравия разум" - Нилс Бор преди сто години.

Ми тя и топлата вода е заплаха, ако не знаеш как да я използваш... Можеш да се свариш!!!

Или ако злоупотребиш.

Интелектуална еволюция и етическа дяволюция.

Даа, г-н Хокинг остарява. Не го казвам заради неговите 74г, а заради това, че не може да не знае, че тези думи зза обречеността на човечеството и че "от младите нищо не става" (перефразирам) са срещнати за пръв път на папирус, датиращ от преди няколко хилядолетия (в Египет) Когато човек достигне до тези "прозрения" явно трябва да се отдаде на заслужен отдих.

Престъпниците най лесно се познават по физиономията и тялото.

Стига си се гледал в огледалото когато си на клекалото

Цитат от статията: "Важно е също да не се гневим, без значение колко труден е животът. Може да загубите всякаква надежда, ако не се смеете на себе си и на живота като цяло, споделя ученият." Ето това може би е най-голямото му откритие, но едва ли е негово.

Това безспорно е много умно негово изказване, но все пак вземи изгледай някой филм за него преди да се изказваш неподготвен ;-)

симо

Е,все пак става дума за цитата .Не за целия Хок....Пък и филма ли казва ИСТИНАТА????

Ако не бе науката, сътворила специално оборудвания ти стол с гласов интърфейс, гениални човече, ти нямаше да можеш ни каза всичко това. Та бъди по-оптимистичен- може един ден науката да ти върне и здравето !

Той е оптимистичен! Поне ако съдим от предаванията му. Дори доста по-оптимистичен от хора в далеч по-добро здраве от него. Просто тази статия представя доста едностранчиво това, което е казал. Мнението му по-скор е че науката и технологиите са нож с две остриета, но няма да го чуеш да отрича положителните страни.

Не науката е заплаха е липсата на хруистиянски морал и неспазване на Божият закон, който е любов. Не знам дали това са думи на Хокинг или внушения чрез неговият изграден от масовите медии авторитет.

Такива промити мозъци като теб са най-голямата заплаха. Мюсюлманските ти съпсихопати също.

Dobromir Dimitrow

Сам си противоречиш! Който не спазва природните закони, си пати!!! Не разбираш ли, че самият ти си вярващ - вярваш в Науката като в абсолютно нещо, но нямаш никакви доказателства за всесилието на науката! Изобщо не си в час с фундаменталната наука, нали?!