17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не става ясно, имало ли е напредък по фронта или, за пореден път, просто са изразходвали едни боеприпаси както е по норматив??

минутка за реклама. Мръсна продажна медия!

това не се случва само при висока влажност... При подобно налягане ВСЯКА влажност е висока! :) Гърмяли сме по 50 кила чували с амониева селитра - абсолютно същия ефект! Чак изглежда нереално..

да ги подкарат с големите шамари! А можеха просто да се предадат и всичко да приключи само за 3 дни - без пердах и без жертви...

Абе Вие като почнете с тези изкуствени държави, ми то всяка държава е изкуствена бе абичи такива, дъравате като формирование е на не повече от 7000 - 800 години. Българската държава да не е естествена, и да е от времето на динозаврите, нали и тук има цигани, българи, турци, арменци и други етноси и така наречената държава лежи върху части от Византийската империя и по рано тракийски племена и тн. Ебати като гледам коментарите си отговарям защо 70% от народа брой стотинките и живеят в панелки като плъхове, а още 15 по селата нямат и вътрепен кенеф, еми толкова Ви е акъла.

Това постижение колко гладуващи ще нахрани! Ще изтрие ли сълзите в очите на майките, чиито синове в момента загиват в Украйна! Ще повиши ли либидото на руския президент?

и приемането на $$$ си има цена, която не е само в пари... Ето, сега я плащат тази цена.

тия кадри са от зона В52 из Неговада САЩ

когато украсите ползват касетъчни бомби, обстрелвайки цивилни обекти, градове и села, няма проблем... Някак си това се изплъзва на нашата и западната "журналистика"!

поредната зле манипулирана информация

Военните ги наричат - ТЕРМОБАРИЧНИ БОМБИ и те са два типа!

Колко хуманно е да използваш вакуумни бомби срещу братския си народ. Нали бяха славяни, нали сте една кръв, нали заедно сте воювали срещу нацистите - ГЛУПОСТИ! Всичко е въпрос на лични интереси. Разликата между вас тъпи комунистически отрепки и така ненавистния ви САЩ е, че те не водят мръсните си войни в места населени с англо-говорящи. Не подлагат нацията си на изтребление за разлика от руснаците. И да, в завладените територии после вкарват техни фирми, но дават и пари за възстановяване. След руските агресори и трева не никне, а строя който установяват е абсолютна диктатура и всеки инакомислещ се убива. И да, предпочитам да бъда служител на западен господар, отколкото роб на руски комунист. Само да попитам всички плюещи по западните държави и демокрации - колко ваши познати имигрираха на "запад" и колко отидоха във "великата" Русия"? Колко от вас карат западни коли и колко карат руски коли? Спрете да бъдете лицемери и помислете малко с главите си, не с робските си страхливи душици. Навремето БЪЛГАРИН е било синоним на величие и престиж, сега е синоним на робско мислене и малодушие. Прав е Иво Христов 85% идиоти и роби

Да една такава система вече плениха Украинците! Някоя ватенка да обясни така се избива мирно население нали???? Орките минаха ли вече 60 километра вече в Украйна? Наркомана в Киев защо го оставих те? А нацисткото правителство защо го оставих те? Какви са тия боеве в Донец и Луганск? Нали руската армия мачкаше всичко по пътя? А е там от 2014 не е мръднала?!

Сега руската армия е в Урайна! От 2014 беше в халюцинациите на нашмърканите укрофашисти! А освен тази (мощна, но не толкова нова) разработка, руснаците все още не използват съвременните си оръжия на територията на Украйна. Даже новите си ракети изстрелват или от руска теротория, или от морско-базирани съдове. И дори само това е достатъчно да мачка украинската армия.

Вършат работа - унищожават нацистите и дават шанс на руското (славянското) население . Американските снаряди с обеднен уран свършиха американската работа - населението на Балканите, вкл. България масово страда от ракови заболявания и малформации при новородените, американската цел е унищожаване на славяните.

Чернобил???!!!

ФУКУШИМА ?

Надявам се разбираш, че ти точно, като Нацистче звучиш. Такива като тебе нацистчета викат дръжте Нацистите.

Много е красиво. Укровермахтът записва поредната перемога.

Ами така като гледам си беше село, танкове не се виждат нито артилерия, окопи не се видяха. С една дума изби ли цялото население на селото. После пак ще кажат че американците са ги накарали. Ще откраднат тоалетните и телевизорите. И такива като тебе ще спът спокойно че руснаците пак са показали своето величие и пак избиват християни за пореден път

Брей, това сякаш специално за бандеровци и "умерена опозиция" сякаш е създадено.

Русия явно пази максимално мирните граждани. Украинците явно максимално ползват този факт и слагат мирно население като щит. И след това обясняват обнадеждаващо на света, че руската армия не била особено мощна. Типично поведение на ръководство на държава, която няма собствена нация. Изкуствена държава. Някой заработва огромни пари и постига политико-икономически цели на гърба на едно наивно население, каквото е украинското. А който от украинците не е наивен, е направо прост. Украйна е още едно доказателство колко важна е нацията за хората. Ако я няма, се отива към компенсиращите нацизъм и лъжа, които водят до прогроми.

"Икуствената" държава Украйна е член на ООН от 1945 година глупако! Четет бре, сега поне има от къде.....

Аве щом го пише в интернет че това са вакумни бомби, значи е вярно. То има видеа с по-добро качество на НЛО...

Победителите никога не ги съдят ....

С какво ни пръскат сега за да си седим пред компютрите и да си изливаме гнева тук ? Как ни задържат с тази отрова да не излезем по улици и площади и да изметем тези продажни политици, зомбита и ококорени наглеци ? Упояват ни с Гугъл, Фейсбук, Инстаграм, Андроид, Виндоус следят ни, натрапват ни идеи, реклами, насоки, заповеди Американците зомбират цялото население на земята с техните умиротворяващи продукти непрекъснато ! Затворете телефоните за един час поне през деня и да жидим какво ще се случи ? Ами за два или три часа ?

Душка, едва 20% от хората имат ресурс да разберат какво става. От тези 20%, половината са гад мръсна. Останалите са повечето интелектуалци и хуманисти, дето няма да тръгнат изпокъсани кални гладни навъсени измършавели от труд загрубели от жега и студ уродливи сакати космати черни боси изподрани прости диви гневни бесни - без рози и песни без музика и барабани без кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби: на гърба с парцаливи торби в ръцете - не с бляскави шпаги, а с прости тояги, шопи със сопи с пръсти с копрали с търнокопи с вили с брадви с топори с коси и слънчогледи - стари и млади - се спуснаха всички отвред - като отприщено стадо от слепи животни, безброй яростни бикове - с викове с вой (зад тях - на нощта вкаменения свод) полетяха напред без ред неудържими страхотни велики: НАРОД!

Откъде го избара това хайку, бре?

Това, което не се чува/вижда по медиите тук е какви ги съчинява руската телевизия за населението си. Докато цял свят вижда руските зверства в Украйна по руските телевизии текат картинки как руските "освободители" биват посрещани с цветя и рози.... Чак не е за вярване какво гротескно образувание е тая страна ей.

Много скромно, с плюсчетата. Я си изплющи поне 90 плюсчета.

И всичките минуси дето си ми нащракал пак аз съм ги сложил, дааа. Дивеч руски врякалник ненаврещял се без работа освен да врещи и да щрака плюсове и минуси си въобразява, че и белите имат време като него.

Украйна реално е каца без дъно Бившият президент - Олигархът Порошенко мечтаел да е ЕС депутат, вероятно за същото мечтаят и останалите олигарси - депутатит в Радата. Европа да признава нещата такива, каквито са и да спира цялото безумие. Как признаха Косово и Македония?

Нещо си противоречиш първо и второ помиярника ще падне !

Я, я напишете, Как евреите са избивани в концлагерите. Но както в тази статия....любопитно и технически подробно. Мамицата ви ДИР.РУ, пишете за убийство на украинците ЗАЩИТАВАЩИ РОДИНАТА СИ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ОКУПАТОРИ! Вакуумните бомби са ЗАБРАНЕНИ. Кремълския Жужак бърза да използва всички възможни руски оръжия, докато не са дошли в Украйна ТЕЖКИТЕ западни оръжия. Украйна ще издържи Кремълския ТЕРОР! А до ноември ще изгони всички мурзилки от Донбас, Луганск и Крим. Слава Украине! Героям Слава!

Я ПАК, ЩО РЕЧЕ !!!!!

Ама това което си написалнакрая е нацистки посдрав и съвсем скоро ще носиш наказателна отговорност за това. Да си знаеш. Модераторът ти прави голяма услуга като ти трие глупостите.

Какво разбрах от "новината": 1.Бомбите не са паднали в населен район. (ако беше така, мисирките щяха а ревнат, че имало ....убити и особено ... деца) 2.Бомбите не са паднали в някакво ненаселено място (ако беше така, мисирките щяха да квичат от радост, че ударите са били напразно) 3.Изводът е, че е ударен някакъв военен обект. Щом мисирките не казват подробности....

Хубави са.

Руснаците верно са изроди!!! Унищожават всичко до крак ,без да подбират кой е " фашист" и кой обикновен човек !!! Тези боклуци нямат място не само в цивилизацията на Европа ,но дори и в най- варварската част на Азия !!! Да бъде проклет Путин и всичките му проксита по света !!!

9-ти дан ПИЗДРАС

От малоумните тролове на Митрофанова само простотии може да очакваш !! Ама аз винаги съм съжалявал умствено недъгавите ,иначе .....само да ми паднеш ,келеш такъв !!!!

Касетъчните бомби с напалм на партньорите ни във Виетнам и Ирак? Нещо за изказването на Маделин Олбрайт в интервю по повод избитите иракски деца? Без да и мигне окото - това бяха необходими косвени жертви. Защо Рейгън след нападението над Никарагуа, виж добре на картата къде се намират, и изискване от трибунала в Хага да предаде американските главнокомандващи виновни за ставащото, той им казва да си гледат работата и праща още войници.. Същите американци, които пратиха Нюланд през 2014-та в Украйна да подготви почвата. Защо още от първите часове на тази безмислена и безпредметна война се заговори за западна помощ с оръжие на Украйна, но така и дума не се обели да се направи всичко възможно с всички средства напрежението да не ескалира? Напротив, 2015-2018-та се стреляше на месо от тяхната армия по техните области. Да, така е Путин е агресора и тази война нямаше смисъл! Безмислени славянски жертви в името на западната идиотология. Сега виж какво става на ковференцията в Давос и сам си прецени в какъв свят живееш! И да, руснаците са виновни за всичко. Премахваме тях и вече разпадната Украйна, и на териториите им се настаняват Английските, немски и американски фирми и започва такъв разцвет че ум да ти зайде....

Та и ме изтри, шибан руски врякалник. А не бях се архивирал както обикновено. Нищо, пак ще го напиша: Числата на Путин гонят тези на Хитлер и Сталин, няма място за сравнение с тези от ролята на щатите на "световен полицай". Поне млъкнете гнусни отцепродажни руски слуги, цял свят вижда руските зверства. Избиха всички които не избягаха от източна Украйна, украинци, руснаци - всички. Сринаха градове до основи, където не стъпиха само там остана нещо различно от пустиня. Това руско зло не може да бъде оставено да се плоди, светът по един или друг начин ще го изчисти от лицето на Земята.

Само да кажа на защитниците на руските говеда една истинска история от дядо ми. СЛед края на 2рата световна ,,братушките,, започват да изнасилват масово жените и момичетата по селата и градовете. За да се спасиш е трябвало да подкупваш офицерите. Точно такъв подкуп е даван за да подминат нашата къща на село. САМО СМЪРТ НА РУСКИЯ КАЗАК.

Значи си руснак бравос

Глупости! Да пият и да крадат храна - може, ама чак да изнасилват - това не е по тяхната част! Сбъркал си нацията!

Важното е да кажат, че сестра ти работи на околовръстното, а ти после върви обяснявай, че нямаш сестра!

Ръсят се колкото се може повече лъжи , за да хванат поне 2-3 за всеки ? А да сте се замислили че като не повярваш на една - няма да повярваш на всички от тези, които заемат подобна позиция ?

Вандали. Господ е дал красива земя, за която местното население да се грижи и тя да дава екологични, качествени храни и поминък. Вместо това върху плодородна земя се разхождат някакви танкове и правят бомбардировки. Боли ме сърцето за земята и природата. За хората, които стрелят не знам.

ТОС-1А "Урко-пърлител" Украинско пърлено на полето :))))

Видеото от tweeter е манипулирано. Вижте оригинала!!!! Тия тЪпи укри съвсем ми паднаха в очите. Ега ти циганьорите. Като губиш поне с доблест

Руснаците ги жалеха, галеха и пазеха, но тъпите укри така и не разбраха с кого си имат работа. Ако американците имаха такава система, щяха и по градовете да бият с нея.

СОЛНЦЕПЕК укрите бягат като бити п рунгели Забравиха за джевелини байрактари Ши си чупят краката да бягат по камионите

Бой по укрокраварите, бой докато мърдат мама им краварска

И са забранени от женевската конвенция!

Ти чел ли си я

Роди ме мамо проз, аз сам ще стана джурнализ... в Дир.

Пьяные крики и запах сортира - Внешние признаки "русского мира". Цепь золотая на шее банкира - Связь поколений "русского мира". Русский язык стал родным для башкира - Это политика "русского мира". У депутата седьмая квартира - Вот справедливость "русского мира". Крест золотой на груди рэкетира - Это духовность "русского мира". Из негодяя сделать кумира - Идеология "русского мира". Ложь ежедневная телеэфира - Это правдивость "русского мира". Двадцать копеек пачка пломбира - Память фантомная "русского мира". В морду удар от отца-командира - Вот "педагогика" "русского мира". Насмерть кувалдой забить дезертира - Это гуманность "русского мира". Сытый смешок на устах конвоира - Это реальность "русского мира". Вор, матершинник, подлец и задира - Это сторонник "русского мира". Кнут, кандалы, яд, петля и секира - Издревле скрепы "русского мира". Смерть вместо масла, война вместо мира - Это основа "русского мира". Братья, друзья, земляки-украинцы! Разве нужны нам такие "гостинцы"! Войны, теракты, "русские марши". Нам бы мерзости этой подальше!

В гъза да ви гърмят тия ракети дано, руски гадове

Засега по украинските ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Мдаааа едните измислят нещо в полза на хората, другите гърмят вакуумни бомби срещу хората. "Руски мир" ..... изроди

Кое е това в полза на хората - да не е ковид-а?

Това е новият вирус изпуснат случайно от биологичните лаборатории на САЩ в Нигерия

да не ми ги хвалят докато държат ревящия и искащ зелен гей в дупката му

я си напиши адреса, блядь!

Мамичку фашистичку. Рашис*ти мизерни! Ватници! Блядове! За друго не ги бива, само да рушат, по-зле са и от арабите, те поне направиха оазис в пустинята с парите от петрол.

ТОС-1А "Свинопек" е оръжие специално предназначено да унищожава живата сила на Свинорайха.

До Малък Нежен Демократ. Тц в грешка си! Живея в БГ, плащам данъци, не взимам под-масата, хвърлям боклука разделно, на кучето си почиствам, не карам с 100 в града, гледам да живея като европеец до колкото е възможно. Ненавиждам войната, ненавиждам диктатурата, ненавиждам комуинистите и в последно време ненавиждам путовиститие. Защото последните пропагандират колко велика е Русия, НО децата им учат в САЩ. Т.е лицемери. Ти лицемер ли си?

Шибай се. Не минава номера. Работиш като подлога в НПО на Сорося. А твоите демократични приятели Укрите, току що сложиха в списъка с враговете си не кой да е а Кисинджър. https://t.me/boris_rozhin/50850 Погледа на вас ви е в миналото. Мечтаната демокрация пред носа ви става корпоративен фашизъм. И вие не можете да се откъснете от навиците да виждате света с розови очила.

Ако живееш свободно и според правилата и не шречиш на другите - явно това е фашизъм и нацизъм. Проред вашите разбирания - трябва да боготвориш Джуджето, да живееш в кал и да излизаш през входната врата за да идеш до тоалетната, за да си човек! А.. и да искаш всички да живеят като теб.. иначе са фашисти и нацисти.

Това, че ти не искаш да видиш нацизма и фашизма на Укрите си е твой личен проблем. Дори и мечтаната пропаганда на западните мастии се пука вече. А като тръгне трибунала, всички доказателства ще бъдат публични. Ако редовите граждани на Европа и Америка имаха идея какво се финансира с данъците им, щяха да обезглавят правителствата си. Идващата рецесия в комбинация с лъжите на ЦРУ и МИ6 създават реални условия за революция. А сметките на Давос са криви, защото те тракват данни от млади загубеняци, които джиткат игри и паразитират на гърба на родителите си. Така, че марш в сорос окопите. Украинците официално обявиха Кисинджър за враг. Не мисля, че имат някъв шанс вече.

ТОС Сольцепек работи с неуправляеми реактивни термобарически снаряди, а не с бомби. Бомбите за разлика от снарядите, са много по-мощни и причиняват по-големи щети и поражения. Във всеки един такъв снаряд има около 90кг взр. вещество, колкото се съдържат и в най-малката 250кг. бомба от този вид.

Браво. Можеш да правиш копи пейст от уйкипедия!

Продавам Москвич? Некой кандидат. Явно става модерно! Оферта е?

Приемаш ли чертеж на Ф16 от 71-ва година в замяна?

Внимание ! Днес Украйна , утре Молдова , България и подобни фашистки антируски държавици.

И така до Ню Йорк. А ти разправяш че руската армия за нищо не ставала....

Щото ти на Луната живееш.

Га си прост е за цял живот! Списвачите на думички от редакцията на ДИР.БГ, рочетете малко физика преди да изпляскате някоя подобна глупост и да се напреварват да се упражняват в словоблудство поредните мекотели дебили из форумите под статиите. 1 - това не са никакви вакуумни бомби 2 - при висока концентрация на водни пари в атмосферата след взривяване на по-мощен боеприпас се получава показания ефект 3 - съмнявам се изобщо автора на думичките, наречени "статия" изобщо да си има представа за какво е писал

Град Лиман е напълно свободен В Северодонецк поне десет групи на руския Спецназ унищожава огневи точки на Укрите и дава координати на своите в самото гнездо на хлебарките. Херсонска и Запорожка области от днес има Руски мобилни оператори, Руски банки Руски пенсии и заплати Руско часово време... Вече се издават и Руски паспорти на многото желаещи....

Тва покана ли беше? Първо правиме път на 'дамите' от Възраждане. Да отидат и удобно да се настанят. Ние тук в капитализма ще си поживеем!

Ми ходи там да се радваш на руски банки и заплати !

Предния път, като го пусна това ти пожелах да живееш по руски стандарт, с руска заплата, пенсия и държава. Ама гледам не искаш!

Многото желаещи са някъде към 10% макс, въпреки, че най-близката държава е СССР...

путака като немое с бомби, че го направи с вакумни бомби. Бахти организациата. Братушките наистина са мноо зле!

tonk11

Всъщност нямаш никаква представа за какво говориш нали? Както и списвача на тая "статия".

американските сифилистици ,защо не плашат с руснаците като са толкова зле

Вакуммни болмби в Украйна или бомби с обеднен уран в Сърбия и на други места, са все лоши бомби. Но виждам има хора които си мислят че едните са по добри и другите, макар тези с обедненият уран да са повлияли много повече на българското население от колкото тези в падащи в Украйна. Къде ли бяха тези същите критици тогава?

Кога ли генералите ще го надупят джуджето в Кремъл ?

В катуна където живеш сигурно така действат. В Кремъл, Путин не прави нищо преди да има подкрепата на въпросните генерали.

цигани като теб спретнаха този катун, незабравяй! А иначе , чий го дириш в западния свят? Оди си при вожда. Нали си тарикат. И москвич може да ти подарят. Смешник...

някой си...

То в Раша няма някой, който да не "подкрепя" Пу.ката.

Гого..аз не живея в западният свят. Всъщност, живея доста по на изток и от България. А ти къде живееш? Чакай да отгатна...в Дортмунд до поточната линия на Мерцедес където всеки ден завиваш гайки :-)

Първо трябва да измъкнат Джуджето Зеленко от бункрчето му в Киев, и после ще го обработват в Кремъл...

Трябва да се мисли преди са говори. Ако Зеленски им беше проблем, отдавна да са му пуснали ракета на главата.

Отново става ясно, че за последните 8 години укр. копеленца предвидиливо са изградили траншеите до сградите на рускоезичното население. Чудя се укр. сволоч ли е толкова долна или западните инструктури.

Бля бля бля казала една коза.... - путинофили в действие.

Не, орките защото използавт вакумни бомби

Това въобще не са вакуумни бомби. А ако са вакуумни бомби, те не са взривени в Украйна. А ако са взривени в Украйна - така им се пада на нацистите. А ако няма нацисти в Украйна...