Заснеха уникално видео на най-добрия американски изтребител

F-22 не се предлага за износ, а характеристиките му са ненадминати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малеее! Колко ,,учени" болшевики са тук и драскат глупости, след глупости.

Е как са го заснели? Нали е невидим?! Те и сръбските войници навремето го"заснеха", защото не бяха разбрали,че е невидим!

че си тъп - тъп си , ама поне не го прави достояние на хората като си ръсиш тъпотиите За твое сведение - САЩ си имат няколко образци СТЕЛТ самолети и ТОЗИ не е ОНЯ който сърбите свалиха. Не ги мисли тях , мисли за жалките ватници , които от 15 год. не могат да го изкопират.....пръкна се само недоносчето Су-57 , което май ще си остане във вечна тестова фаза

ЕРП на американския F-22 („Раптор”) е величина, изписвана като 0,0001 кв. м, докато при Су-57 същият параметър представлява 0,5 кв.м! Забелязвате ли разликата? По този показател руската летяща табуретка отстъпва дори на китайския J-20. Само разработката на „Раптор”струва 65 милиарда долара! При използване на наличния научен и технически потенциал, свръхмодерни технологии и огромния опит в тази област. В проекта Су-57 вложиха около 4 млрд. долара. От тях откраднаха половината. Работата над изтребителя започна върху чист бял лист, при фалирали авиационни конструкторски бюра и 50% разрушена научна база. Погледнете стърчащите, непокрити двигатели с огромни кръгли сопла. Каква маскировка и невидимост а ла „Стелт”? С грамадната си топлинна следа самолетът ще бъде открит по инфрачервеното излъчване от далеч по-стари противници. Подобна цел с лекота ще може да засече и да ликвидира даже F-16. Сравнени със новата руска надежда, F-22 и F-35 изглеждат като космически кораби от филма „Звездни войни”. От първия полет през 2010 г. до днес са произведени 10 (десет!) действащи прототипа на Су-57. По един годишно. Подобна е и перспективата за серийно производство – по един на година. Нека да са два. В такъв случай заявените от Министерството на отбраната 76 броя ще бъдат готови към 2057 г. Когато ще цъфнат ябълки на Марс. Днешна Русия не е в състояние да организира серийно производство на истински авиационни бойни машини. Дотам са я докарали. В САЩ вече са произведени 200 (двеста!) броя F-22. Няма нужда от повече. Няма срещу кого да воюват. До 2050 г. извън държавите от НАТО на хоризонта не се виждат настоящи или потенциални конкуренти във въздушното пространство.

eй, почти направи кобрата на Пугачов и се отказа, реши да затвори кръгчето. Заприлича на 3D симулация.

Абе тука да попитам за един приЕтел - как така Су35 има 3-измерна векторизация на тягата ??? Ми аз ясно си видим как соплата мърдат само нагоре-надолу и наляво-надясно. Демек двуизмерно . Да не са се научили и напред-назад да се движат ???????

Ваньо, мърдане по вертикала и мърдане по хоризонтала от едно устройство едновременно означава мърдане на 360 градуса или по-точно мърдане по Х,Y,Z координати. Но ако гледаш в отзад самолета....с твоят начин на мислене виждаш плоскост от Х,У. Точно по твоят начин на мислене креационистите вярват че Земята е плоска, т.е. Х,У координатна с-ма.

Помисли, преди да ръснеш нещо тъпо ! Говорим за вектор на тягата, а не как нещо си мърдало. И освен това ИЗОБЩО не е на 360 гр !!! Само си представи дали може да "помръдне " соплата така, че вектора на тягата да сочи напред !!!

Или по-скоро назад, погледнато от твоя начин на мислене ( за мърдането )

Единствения невидм самолет е Ф-16, щото никога няма да го видим!

като го видиш ..или пак ще си недоволно?

Интересно, в статията го сравняват с друг американски самолет.....а с руските не го сравняват, по параметри и характееристики?!

руски изтребител от 5то поколение още няма.

А как само прилича на CGI....

Бре, чудо невидяно, лупинг!

последната бройка без петна от ръжда;)

Композитните материали не ръждясват.

?!

Можел и да лети.

Нищо впечатляващо няма на видеото....

Така е. Нищо друго, освен... самият самолет! :)

На радара може да се забележи Ф-35 като бръмбар, но това е само на теория. И един пример: -Тъй като Ефективната сумарна Отражателна Площ (ESR) на макета Су-57 е голяма и мизерна пародия на изтребител от 5-то поколение, наречен PAK FA или (Пак Падна) – неговото ESR е по-голямо от 0,3 квадратни метра !!! -Докато F - 22 и F - 35, EPR-то е съответно 0,0001 и 0,0003 квадратни метра. Не зная необразованите русофилчета дали могат да смятат и възприемат тези факти Няма създадени такива радари, които да открият все още Ф-35, а още по-сложно - Ф-22. А на практика нивото на руските радари се видя в Иран, когато радара не може да различи малка ракета Томахоук, от огромен пътнически Боинг – с големината на футболно игрище… Трябва да се има в предвид и модерните Американски мощни системи за противодействие на радарите. Радарите виждат обикновен самолет като израелските Ф-16 (който не е стелт) - на съвсем друго място в небето като фалшива холограмна цел - на 30-40 км. от реалното местоположение. Освен това изстреляните ракети от сирииското ПВО падат като круши- вижте точка 2 и линка.

tonk11

Само, че в Иран не е сбъркана ракета със самолет а кретена оператор е сбъркал пътник с изтребител. А по отношение на мощните системи за защита мога да кажа само, че за последната 1 година никой не прелита над Сирия и Иран нали? Стрелят от далече. А имам един спомен са държави дето направо си казаха, ме спират полетите на техните самолети като влезе на дежурство руската техника. Да кажем Англия, Франция и Австралия. Само евреите летят ама не влизат както преди над Сирия.

Ефективната отражаталена повърхност в една от проекциите означава че има огромна в някоя от другите... те и затова точно тези самолети светят като китайски фойерверки на радарите-)

Не се прехласвай.Интересно е как скъпото хвърчило на САЩ ще се скрие от патрулиращ самолет или радар с плоска/не сферична/ вълна в дециметров и в санриметров обхват.....

При атаката на САЩ, Великобритания и Франция с малко над 100 ракети, сирийците бяха свалили някъде 70% - над 70. А тези срещу летища почти напълно. На следващият ден летяха от тях. Пацерите свалили 100% от целите. Във войната в Ирак за Пейтриътите се спори за успеваемост от 0-10%. Стават срещу самоделки на палестинците сигурно. Нападащият винаги има предимството на изненадата. Не знаеш дали е такъв или не, до определен момент. Просто САЩ и Израел са нахални. Дори кандидат президентът на САЩ комунистът Сандърс нарича премиера на Израел Нетаняху расист. А Сирия няма време да се занимава с тях, в друга война са.

Има "радари", които откриват B2, F22 и F35... или поне така се твърди. Това са пасивни радари, които не са милиметрови и имат няколко антени разхвърлени на голямо разстояние. Пример за такъв радар в чешкия радар VERA NG Колко е вярно това не мога да кажа. Факт е обаче, че US са забранили на чехите да продават този радар на Китай. Потърси в google

Стоян Гогов. Научете се Кое е цифра/0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 десетични и 0, 1 двоични/ и кое е число/поредица от цифри/. Престанете да заблуждавате, че някоя цифра е голяма или малка. Големи, малки, впечатляващи и мн. други са възможности САМО за числата. Прочетете и само за 5 минути ще разберете, че има тегловни и нетегловни/римски/ числа. Обикновено вместо число се употребява цифра в друг език, но е неправилно. Там сериозните автори също пишат число, а не цифра.

Беше, защото вече не се произвежда а за подръжката му са нужни инженери с научни степени а ако не лети, раптора задължително трябва да е в хангар с постоянна влага и температура. Но единствен F-22 е 5-то поколение, защото единствен има свръхзвукова КРЕЙЦЕРСКА скорост. Т.е. не се форсира за да премине звуковата скорост. Ф-35 лети със 720 км/ч КРЕЙЦЕРСКА скорост. СУ-57 е с моторите на СУ-35 и не е реален 5-то поколение. В момента шефа на Сухой корпорация е уволнен, защото 3 години не са въведени в производство двигателите 5-то поколение. Руснаците имат шанса да са единствените производители на мотори 5-то поколение. Поне по заявления и лозунги.

Няма "невидими" самолети за последните модели изтребители с подобрени радари които виждат дори вътре в кабината на самолета. За невидими самолети не се говори още от 1999 год когато стара ПВО на Югославия свали "невидим" F-117... За специалните наземни радари, които виждат "невидимите самолети" от 5000км да не говорим... Само ято от бойни дронове могат да бъдат по-трудно откриваеми, но и там съществуват средства за противодействие.

Аве каун, кой ти пише за невидимост? 5-то поколение самолетите трябва да са стелт отвън, с оръжие отвътре за да не се нарушава видимостта, да са с компютърна генерация за 5-то поколение, да са с мотори излитащи и поддържащи в крейцерски режим надзвукова скорост без форсиране. За да е 5-то поколение самолета трябва да отговаря на всички условия. Ако руснаците успеят да въведат в производство двигателите 5-то поколение, то СУ-57 ще стане реален 5-то поколение. Но засега СУ-57 е напред с компютърната технология самолета да управлява в реален режим в полет и дронове -безпилотни самолети а не миниатюрни устройства. Руснаците показаха видео....дано да не е както повечето руски и съветски иначе добри идеи....еднократен прототип.

за пръв път да прочета мнение което не е хобско или филско където няма противопоставяне на американжи срещу руснаци обективни отвсякъде. Ако можех щях да ти сложа 100 плюса.

Не само не се предлага за износ, но последният F-22 беше произведен в 2012, понастоящем повече от 30% от наличните F22 не са в движение и се ползват само за части, защото фирмите, произвеждащи неговите компоненти са отдавна закрити.

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай! Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

Посочи три причини да обичаме САЩ.

Първа причина - българското знаме се вее пред кметството на Чикаго на всеки 3 март. Това е единственото място в света и не е в Русия за твое най - голямо съжаление. Второ първата държава в света признала независимостта ни е САЩ, тъй като на търговското изложение в Чикаго през 1893г. имаме собствен павилион, което е задължително за независима държава. А тогава официално още сме васални на Османската империя. Трето няколко сгради в стара София са построени от фондация Рокфелер напълно безплатно. Четвърто първите библии преведени и на български и разпространявани сред населението през турското владичество са от амеликански и английски мисионери. Пето паметници на Ботев и Левски има в САЩ, но не и в любимата ти РАССИЯ. Още искаш ли причини, дурако?

До Бориз...ти забрави ли, кой те освободи от османско робство, бе Харалампи?!

ама е ръждясал и скърца като фръчи и се чува насекъде,така че кво му е невидимото незнам

Не се наврещя ей.

Какава ти е ползата от стелт, като отвъд-хоризонтните радари могат да го сасекат буквално от другата страна на света докато си пият сутрешното кафе служителите там? Не мога да ги разбера тия хвалби за такова безполезно нещо срещу сериозен съперник.

Никаква ами, тия в пентагона като не са се сетили да се консултират с тебе виж за какви глупости си харчат парите. Отде ви изравят бе.

Срещу голия ти гъз ще работи, да. Ама срещу някоя сериозна държава никакъв шанс няма.

тоя ли ръждясал пустиняк ми фалите бе

Бойковият Ф 16 е по-невидим

Така е - него никой не го е виждал.

Бойковия F-16 е 2 пъти по-скъп от F-35, но дори завода, който ще го произвежда не съществува още на картата... само комисионните се раздадоха и България плати пресолено за нещо, което вероятно никога няма да получи...

В YouTube е пълно с много по добри изпълнения на руски изтребители и то отпреди 20 години. Специално в аеродинамичните характеристики и особено пък с обучени летци американците няма как да покажат превъзходство.

12 000 било впечатляваща цифра! Иди са се ограмотиш бе, илитерат!

Този с минуса и той е неграмотен явно.

цифра и число е едно и също. Затова ти е писал минус, защото не знае кое какво е.

Не е много хубаво да се хвалиш с нещо, дето е по-зле от друго нещо, произведено в "изостаналата" Раша, както я наричат. А за стелт технологиигте не знам, но с очите съм си виждал как съвременните радари хващат летяща гарга в небето, камо ли цял самолет да се скрие. Още по-добре ако великите държави се хвалят с нещо, произведено в полза на човечеството /да речем ваксина за Ковид 19/, а не с оръжия. Защото с оръжия по принцип се хвалят само руснаците, ама явно и другите до там са я докарали.

И казина, и казина....

Колкото за войнолюбците - всички знаем как Русия обясни на Полша, че може в скоро време да не съществува на картата. Полша наскоро прие 90 термоядрени бомби B-61 по 200 килотона от Турция и сега с чужди F-35 смята да прави учения да ги хвърля над Русия... но ядрена Русия отдавна е пояснила, че подобни НАТОвски "учения" с 40 000 войници и всякаква военна железария ,с хитлеристки чествания на 75 години от Хитлеровата "Барбароса" може да станат причина много страни от Европа скоро да не съществуват на картата, защото всички НАТОвски страни приели ядрени заряди ще бъдат "профилактично" атакувани с термоядрени хиперзвукови ракети и термоядреното оръжие унищожено, вероятно с цялата "неядрена" НАТО-вска страна, която ги е приела... достатъчно е една погрешно изстреляна ракета от НАТОвското "учение" по руските граници да навлезе на руска територия и това ще неминуемо ще стане...

тоя незнам колко е невидим,ама ние се оборудвахме със 8 напълно невидими ф16

ще те изтрие долната подлога. Засегнеш ли Ф-16 им запарва под задника та се не търпи

ТОЯ ЛИ РЪЖДЯСАЛИЯ МИ ФАЛИТЕ БЕ

го беше фанала ръждата по невидимите чаркове и скръцаше като емигрантска каруца бягаща от индианците

Гогов, пише се фиНите, а не фиННите, неграмотнико!

Уникален, ама не може да се опре на COVID-19 вируса, нали! Това хората какви незначителни джуджета сме!

да уточня- гроздето е кисело, казала лисицата.

По въпроса за стелт технологията - вече се обезсмисля, простият факт, че новите радарни технологии и системите за откриване и разпознаване, "ловят" всичко, независимо дали се води за "невидимо" (Stelt) или не... Това е и основната причина поради която руснаците се отказват да я внедряват в Су-35 - просто няма смисъл да се оскъпява самолета с нещо, което няма да му е от особена полза в реални бойно условия.

:))))))))))))))))))))))))))))гроздето е доста кисело,а селски.

Абе нали беше невидим? Как го фотографираха?

То и ти си уж невидим(анонимен), ама простотията ти е очеизвадна!