Коментари - НАСА показа първата снимка на Земята от Луната | IT.dir.bg
назад

НАСА показа първата снимка на Земята от Луната

Американската космическа агенция НАСА публикува тази седмица първата снимка на Земята, заснета от Луната.

Обратно в новината

Коментари - НАСА показа първата снимка на Земята от Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това изобщо не е реална снимка, нали Земята е доста по - голяма от Луната

Най-накрая през 2017 година човечеството направи голямата стъпка - успя да прати робот на Луната да щракне една снимка от там. Но пък преди 50 години американските астронавти си щракаха ли щракаха снимки на Луната, как не са се сетили да цамбурнат и една насам та да не се налага сега, през 2017, почти 50 години по-късно, да се отделят милиарди долари за да може една машинка да прави такива неща.

Голямо нещо са технологиите. И колкото е по-голям напредъка на едни, с толков апо-голяма сила се вижда изоставането ан други. Много неща са писани за "Лунната надпревара". Но има нещо, което трябв ада с еотбележи. Докато американската космическа програма се е развивала пред очите на всички, съветската космическа програма винаги е била обвита в секретност. Има много причини за това, но най-важната е да не се види колко всъщност са били изостанали. Има една много хубава книга : "Советский космический блеф". написана е от съветски журналист със специален достъп до космическите обекти на СССР. Както сами се досещате книгата е издадена на Запад след бягството на въпросни човек. има я на руски и английски. Струва си да с епрочете и да се види генезиса на всиките съветски глупотевини. Първите съветски пилотирани кораби "Восток" са едноместни. Те са кацали без космонавта. Космонавтът е катапултирал на около 15000 м, подобно на катапултиране от самолет. Но... през много малък люк. Затова са ги подбирали едни дребнички джудженца. Това е изключително рискована операция. И цяло чудо е че за 6 полета няма нито един смъртен случай. Но по-точно и да е имало, никой не е разбрал. При американската програма всичко е планирано. И с еосъществява по графуик. и там е имало инциденти, и там е имало смъртни случаи. Но накрая са кацнали на Луната. и не веднаж, а цели 6 пъти. Плюс още 2 облитания на Луната без кацане. Плюс облитане в автоматичен безпилотен режим и т.н. А СССР няма нито едно успешно облитане, даже в безпилотен режим. А поради неуспеха с ракетата Н-1 никога не са правили и опит за пилотирано кацане. Това, което е кацало като най-голям обект е двата "Луноход'-а. Без обратно излитане (което, заедно със скачването в орбита всъщност е сложната част от програмата). Руснаците бяха се заканили да стъпят на Луната в чест на 50-годишнината от първата стъпка на американците. Но като гледеам май и за 100-годишнината няма да успеят.

Взрете се внимателно във снимката!Качеството не е от най-високо ниво и е явно от цифрова камера или копипеейс на кадър от цифрова телекамера. Интересно ще е на четящите пищни новини и гледащи вълшебни снимки от вселената да узнаят че снимките пристигащи от космическите телескопи са точно с такова като горното качество.Моля да не бързате да се учудвате и ме псувате.Космическите телескопи НЕ ПРАВЯТ ИЗВЕСТНИТЕ НИ НА ЗЕМЯТА КОМБИНИРАНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ В ЦЕЛИЯ ВИДИМ ДИАПАЗОН.Те правят тесноспектърни СПЕКТРОЗОНАЛНИ снимки в различните цветови области на видимата,инфрачервената,ултравиолетовата и рентгенова зона на електромагнитното космическо лъчение.Снимките които НАСА публикува за възхита на публиката са КОМБИНАЦИЯ от отделни спектрозонални снимки на един и същ даден обект.Ако сте в космоса и наблюдавате обектите със просто око или с оптически телескоп изобщо НЯМА ДА ВИДИТЕ тези пъстри картинки с които ви промиват мозъците.Снимките които се публикуват са сложна комбинация на цифрови спектрозонални снимки на даден обект с помощта на компютърни програми подобни но много по-сложни от известния на всички Фотошоп.Сами си правете заключение защо е тази манипулация и мозъкопромиване.Проверете в специализираната литература и ще се уверите в истинността на думите ми!

Как не те домързя да съчиниш целия тоя ферман глупости бе.

Не е от цифрова камера. През 1966 не е имало такива. Снимката е такава, защото е предадена директно към Земята. А проблема е бил предаването на данни. Директната снимка си е с хубаво качество. Същото е и с филмите предавани директно от Луната. Качеството им не е много добро. Но филмите снимани на самата Луна и след това проявени на Земята са с доста добро качество. А както се досещаш може би, Lunar Orbiter 1 не се е връщал на земята и снимките от него са само директно предадени. Не всички снимки са комбинации от снимки. Сниматето с продължително експозе също води до красиви снимки и това даже се жижда в някои научнопопулярни филми в които камера снима продължително в една точка - тогава звездите стават ярки, млечния път е отчетлив и дори цветен.

е и? някои ги поукрасяват, и какво от това? да не би всички снимки на природни пеизажи които виждаме са реални? огромна част от тях са с филтри или са им пипани цветовете....

на първата снимка планетата Земя се вижда като сърповиден обект (както се вижда луната от земята), а на следващите снимки кривината се е обърнала, да не би луната да си е сменила формата?

снимките са правени от апарат в орбита около Луната. Ами той се е движел!!!

Съветският съюз потвърди "Американците БЯХА на Луната, проследихме ги". Рубляри, а вие сигурн ли сте, че Гагарин изобщо е летял?

При първият космически кораб са подавали сигнал и докато е прелитал над Америка, те със сигурност са го разбрали. ;) Сигнала тук са го слушали май по радиото.

е за първия спътник.

Сигурно някъде в архивите на КГБ има и видео материал как Армстронг скача на Луната и играе Дайчовото. Но не го показват защото издаването на тази тайна ще нанесе непоправими щети на сигурността на руската държава. Ще се разбере че американците са предпочели българското хоро пред казачока.

Кой е направил снимката? Стенли Кубрик?

Павлов ще да е бил, реагираш безпогрешно на всяко споменаване на кацанията на луната като на светната лампа.

Аз само споменх Кубрик и ти веднага се сети за кацането, нали? Иначе няма връзка, казваш...

Павлов ще да е бил, реагираш безпогрешно на всяко споменаване на кацанията на луната като на светната лампа.

това е пълна измама за неграмотни -земята е 88 пъти по-голяма от луната и поради тази причина гледано от луната трябва да изглежда все едно гледаш 88 луни тъй като разстоянието е едно и също -хайде стига сте лъгари блажените вярващи в кацането на луната

Ами като си неграмотен си трай, кво си гракнал. Запиши се в 6-ти клас и научи за фокусно, двойно фокусно разстояние и т.н., къде си тръгнал акъли да раздаваш без основно образование.

не е необходимо да се намесват фокусни разстояния защото това би означавало че по презумкция са използвани фотоефекти а не би трябвало

Диаметъра на Земята е по-малък от 12750 километра, а диаметъра на Луната е около 2000 километра. С помощта на аритметиката излиза че Земята ще изглежда около 6.4 пъти по-голяма от Луната.

е да ама на снимката изглежда не 6 пъти по-голяма а колкото луната

диаметъра на луната е не 2000 а 1100 км което е една дванайста от диаметъра на земята тоест земята трябва да се вижда поне 12 пъти по-голяма отколкото луната -схващаш ли

съветник на президента Тръмп проф.в Университета в Йел направо си го каза пред медиите: "кацането на луната" е една от многото и колосални измами на САЩ.Това по повод поредното летене до Марс.

LOL, отде ви изравят все такива айнщайновци за орки в тролефермата бе.

Много са подранили, само 51 години след заснемането се публикува .51 години за обработване на снимката и пак са докарали къдрава сянка на сферично тяло. И в аниматорството проявяват аматьорство.

Свимката е публикувана преди 51 години. Това е повторно публикуване. Проблема обаче е, че няма нито една руска снимка, а като гледам и след още 51 г още няма да има.

Интересно, колкото и да броя троловете защитаващи с пана на клавиатурата конспиративната теория, че Наса е изпратила хора на луната са само трима. Характерното за тях е, че пренебрегват природните закони все едно са писани в бг парламента.

Кой природен закон? Кажи поне един тъпако? Троловете са от тролетарията. Все боклуци като тебе, че и наглеещи

Първи и Втори закон на Нютон са нарушени в почти всички филми от луната. Остава само да се сетиш в коя си част. За целта трябва да си посещавал часовете по физика в осми клас. Има и други физични закони които са пренебрегнати, но тези са най-явни и може би ще можете и тримата да ги разберете.

Един си ама упорит, това не може да ти се отрече.

а може ли да покажат мястото на кацането? ама снимано сега,а не преди с веещото се знаме, да видим дали е стихнал вятъра?

Не е стихнал, можеш сам да идеш да видиш или да помолиш руснаците да те качат там за да му се насладите. Американците и да ти покажат идиоти като теб пак ще бръщолевят Холивуд. Затова сам отиваш или с руски кораб и гледаш. Оппа... ма те руснаците и сонда не могат да пратят около Луната, камо ли да кацнат. Е тогава ще се наложи да гледаш снимките и филмите на НАСА, а след няколко хиляди години когато и руснаците успея ще можеш да идеш да видиш сам. Знамето няма да избяга, а и вероятно още хиляди американски знамена ще се веят дотогава.

по полеко чиче в тая жега,да не викаме линейката,и къде видя руснаците в цялата история,или ти плащат по порцийка храна за всяко споменаване на рашките,и даже и холивуд намеси,не ти е чиста работата чиче,смотан си

нищо не трепна в мен.

Щото си изветрял...

тоя па.

Ето ти нещо за трепване. Излитането вчера на Фалкън 9 spaceflightnow. com/2017/08/14/watch-a-liftoff-to-landing-replay-of-mondays-spacex-launch/ Махни си паузата пред сом. Гаранция че такова нещо не си виждал.

Наистина кадрите са уникални

Такива кадри често виждам ,, Page not found (404) "

... готин фейк ... мейд ин НАСА

Бе не ти ли писна да те шляпа сестрата задето бродиш където не ти е разрешено вместо да си пиеш лекарството.

Що не се пробваш да го кажеш същото на руски? Хм? Щото си тъп... готин...

То май вече само в България още вярваме, че американците са ходили по Луната.

маи само в българия има идиоти които вярват че не сме кацали на луната...

това ми хареса ;д

И в БГ няма. Тоя е дежурният руски трол въобразил си, че прави нещо грачейки по тоя начин.

Половин тон донесени камъни сигурно са от ИСКЪРО?