Коментари - Създадена е квантова симулация на живота | IT.dir.bg
назад

Създадена е квантова симулация на живота

Испански специалисти първи в света създадоха квантова версия на изкуствен живот и представиха първите примери за квантова еволюция.

Обратно в новината

Коментари - Създадена е квантова симулация на живота | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случайните събития не изключват вероятността за стартиране на малка начална програмадостигаща и до създаване на жива клетка при наличие на безкрайно време.Все пак клетката не е ли сбор от подредени по определен начин атоми и молекули. Разбира се това не изключва и варианта нашата вселена да е създадена от разум разполагащ с някакъв свръх компютър и програмирал началните условия и коефициенти на видимата от нас физика. Още Архимед е казал дайте ми един дълъг и здрав лост и аз ще преместя земята. Може би трябвало да има и някаква опорна точка.

А дали ЧОВЕК не е биологична симулация на механичен разум-това е въпросът!

Поредната безумна глупост! Как може да симулираш нещо което не знаеш от къде и как се е появило като му заложиш програмиран алгоритъм? Айде симулирайте я без да програмирате нищо?!?!? Да видим как ще се появи нещо което дори ще се размножава! Еволюцията е точно едно нищо! Единствената стойност на Дарвиновия труд е в хубавото описание на класовете! Нищо повече! Но това че имаш класове не значи че те произлизат едни от други и по никакъв начин не се доказва - пълна липса на междинни видове, невъзможност ДНК да еволюира от низш към визш организъм и тн и тн!!! И най-големият провал на науката - нито една създадена жива клетка до сега без да се ползва друг жив оргазнизъм за основа! Демек науката не може да произведе нищо живо! От което следва че теорията която натрапва не работи и е абсолютно грешна! Което от своя страна показва абсолютно ненаучни произход на тази безумна теория! Защото научните теории се доказват с експерименти! Ескперимент при който от неживо да се получи живо не съществува!!! Просто като бял ден!!!!!!!!!!!!!

Колко пъти днес ще се напънеш по все същия начин за да постигнеш все същия предсказуем резултат бе майсторе.

Не те знам за какво говориш! Но ако искаш може да ми кажеш къде да дойда да ми направиш демонстация на създаване на жива клетка! Аха май се сещам ..... сигурно трябва да изчакам 2 милиарда години.......

А и да добавя друго си е да създадеш нещо от кал или ребро това звучи толкова просто и логично.

Горе-долу както от ЯЙЦЕКЛЕТКА да се стигне до ЧОВЕК,макар в началото доста немощен и НЕРАЗУМЕН,може би.

Аз лично предпочитам да вярвам, че съм Божествено създаден, отколкото да вярвам, че съм маймунски потомък !!! Някои хора имат панически страх от Бог, та затова си измислят какви ли не щуротии, само и само да се успокоят привидно!!! Една от тази измислица е и еволюцията, макар самият Дарвин да се е отрекъл от нея!!! Произходът на живота, така, както го представят еволюционистите НИКОГА няма да бъде доказан НАУЧНО !!! Ако все пак успеят да го докажат, нека ми се обадят, но дотогава всички дарвинисти са ВЯРВАЩИ, точно вярващи, както обвиняват и нас, вярващите в Бог!!!

а аз предпочитам не да вярвам, а да знам какво стои зад вярата ти? нищо! някой някъде си написъл нещо и ти го приемаш като аксиома в живота си. защо? ми защото така! Е ми и Толкен е писал за дракони, елфи и феички що не приемаш тях за аксиома в живота си? какво стои зад знаенето ми? някакви научни логически съждения и открития. и да, приемам че може да са напълно грешни. така действа науката предполага нещо, ако някой го докаже като грешно и предложи по негрешно, чудесно! и не дарвинистите не са вярващи, те са знаещи хора, които също знаят че може да грешат. за разлика от вярващите в бог, които фанатично изключват всякаква вероятност да грешат. пп. вече го видях в коментари по долу, но ше повторя и аз. ТЕОРИЯТА ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА НЯМА НИКЪВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА! Съответно по никакъв начин не противоречи на вероятността някой бог да е създал всичко. Задай си въпроса какво пречи бог (който си избереш) да е създал живота способен да еволюира. Ще ти подскажа - нищо! Научната теория касаеща произхода на живот си има име и то не е еволюция, а теория за биогенеза. Именно тя противоречи на твърдението, че бог е създал живота.

По-добре за човечеството е учените да се съсредоточат върху биологичната страна на живота, а не да се опитват да го пресъздават чрез електромагнитните процеси. Иначе скоро ще кажат:Всички трябва да станем на чипове и така вече няма да имаме нужда от храна,вода,въздух и всичко друго!

И сега виртуланата котка мъртва ли е?

Има ли желаещи да обяснят (от гледна точка на Квантовата механика), защо наблюдаването на едно квантово събитие го променя? т.е. квантовото събитие не подлези на наблчдени и измерване! Нещо, кое ое омерзило много Айнщайн, та той е отрекъл Квантовата физика.

Ти баш тука ли намери да зададеш тоя въпрос бе, гений? Форумът на дира да ти прилича на събор на висши теоретични физици, или си достатъчно загубен да вярваш, че тук ще получиш компетентно мнение по въпроса?

Кратък отговор: няма физичен отговор на "Защо"? Дълъг отговор: Има математически модел, който описва това явление. Моделът дава отговор на въпроса "защо", но само от математическа гледна точка. Моделът е прекалено сложен за описание тук, но може да потърсиш повече информация за термина "колапс на вълнова функция", който е въведен от Хазенберг.

Но за кого е предназначена? В нея се откирват основни противоречия (взаимоизключващи се положения), които навеждат на мисли... Никой човек още не е успял да излъже Създателя и живота ( подобни опити са несъстоятелни...), така че ни остава да си пожелаем да сме тук при последните акорди на една залязваща епоха (най-дългата в човешката история), и на прага на новата да установим кое как и кой за какво!

Земята е плоска,а живота е сложен софтуер на най-висшия програмист.Той ни е дал правото да мислим,че имаме свободна воля,и е програмирал в нас,да знаем за него,но е пропуснал адреса си,защото след като еволюираме до по висш И.И.,може да го открием,и изтрием.

Тук разни с ненаболи бради и неустановена полова принадлежност искат да внушават, че хомосепианс и фауна са възникнали от нищото, т.е. от само себе си и че маймуните са прародители на човека?! Е, това вече показва, че живеем в края на времената, и не трябва да се учудваме от еднополови бракове и пр. сатанински ексцесии, които бедното човечество възприема в реда на нещата.

Ч. Дарвин има доста голяма брада, малкия, но не се учудвам, че смяташ, че еволюционната теория е прерогатив на тукашния форум! Типично е за невежи с твоя манталитет. А това, че всичко било възникнало от нищото, го твърдят точно креационистките ти малоумни приятелчета.

Признавам си, че си се изказал много сложно, та не знам как да ти отговоря. Ся, има много да се учите - нищо лошо, защото смисълът на живота е в това човек да се възползва от шанса да се учи и да израства. Това, което не разбрах е къде е "еволюцията", къде е "креационизмът"? Къде двете се схождат или разбягват? Момци, за да знаете едно нещо със сигурност, трябва да знаете всичко, и да се откажете от онова, което сте научили и приели за дадено! Желая ви приятна вечер и успехи в начинанието!

Не е за вярване колко си тъъъъъп. Човекът е толкова произлязъл от маймуната колко и тигърът от лъвът. А ти искаш да ни обедиш че някой от кал създал сложно същество, като навсякъде в природата всяко сложно нещо е създадено от по-прости неща. Нима искаш да кажеш че Ферари Лаферари е създадено преди фаетона примерно?

Кой е този Ванката, бре момко?!

Превод по слух : ".. най-много до 10 години ще се сблъскате с мисълта, че животът е маханизирана версия на измерение в квантова реалност. знанието е върховната сила, защото щях да взема цялата власт и да ви изпепля до подтиснат спомен, ако не знаех на 101%, че не е ефективно спрямо моите, най-егоистични цели.. най-необятното от зависимостите ни на този свят е, че съществуването има смисъл само когато не си пречим и работим заедно в синхрон спрямо реалните, фундаментални ценности. тях ги има преди да се появим. просто ги откриваме и се променяме спрямо оптималната ефикастност, която може да се извлече от позицията на развитие във времевите ни окови... личното ми безразличие и презрение спрямо съществуването ви, се явява и доказателство за цената на властта, която не си струва усилията. инвестирах 25 години за да печеля войната срещу изгодно загубена битка и никой не успя срещу мен но само веднъж играх между равни. повярваха в чудеса и това беше по-ценно от победата ми над тях. сега съм в отбор с този свят и знам, че дишам защото не сте способни на слабостите ми. тоест, колкото и да ви ненавиждам, знам, че без вас нямам смисъл. злото е тъпо, а сега вие сте копието ми, което лети към безумието. ще го превърнем в камък на който ще се покачим и ще протегнем ръце за да се докоснем до бъдещето и тепърва да усетим какво е да си част от истината и подлежащата й вечност. в личен аспект, мога да изгубя живота си или да се преродя. във всеки случай, зарът е хвърлен. " - 04.2004, 90461 Нюрнберг, anonymous sq*7!!!

Съжителстват две същности: Светла и тъмна. Може да се каже , че на тъмната, в най-общ смисъл, дължим таланта на човешкия ингениум, но целият трик е да успява човек да уравновесява двете страни на природата си. Иначе се получва нуждата от специалист -екзорсист, който да сложи тъмната страна на мястото й. Твоето "откровение" напомня на "Изповедта на един свръх човек" публикувано през 1991 г. в руския в-к "Свободное слово". Същото беше качено в един бълг. сайт и така стана достояние на бълг. публика. Ако наистина не си го чел, то трябва да го направиш...

Пари се превърна в св. спорт! Нашите специалисти са само едни калфи и ученици на св. майстори!

Знеш ли кое е тъжното? Ами че ако на теб ти ги дадат тия пари няма да можеш да ги усвоиш щото и за това се иска акъл.

Haй-ycтoйчивият и пpиcпocoбeн ĸъм oĸoлнaтa cpeдa ĸoд ocтaвя гoлямo пoтoмcтвo във вид нa втopични ĸoдoвe, a нeпpиcпocoбeният yмиpa. C дpyги дyми, ĸoдът eвoлюиpa. Обаче авторите на статията или въпросните учени допускат една малка, но фундаментална грешка: Най-устойчиви и приспособими са най- примитивните организми и видове; те тъкмо затова оцеляват. Колкот по-развит е индивидът/видът, толкова по-уязвим е той на резките промени в условията на средата. Вж. кои видове са най-уязвими и застрашени от изчезване: най-развитите?! Те оставят и най-малобройно (или никаво) поколение, защото са завършили развитието си. С други думи трябва да говорим не за еволюция , а за регрес, защото видовете оцеляват чрез възпроизводството на най-примитивните си представители. Те оставят и на-многобройно поколение, защото при тях инстинктът за оцеляване се проявява най-силно. Същото е и при хомосапиенс. Кои човешки полулации (народи) имат най-голям прираст?!

Най-простите организми оцеляват при най-трудни условия, да. Това осигурява оцеляването на системата (живота) като такава, конструирана е така (от каквото/когото и да е, спонтанно възникнала или не) , че като се появят подходящи условия да изеволюират и по-сложни видове. Не виждам да са "изпуснали" нещо, просто в една публикация не може да се говори за пълния смисъл на живота, историята и бъдещето на вселената и т.н., говори се за темата на публикацията.

Що толкова минуси са постнати, щом нещата са ясни сами по себе си?! В момента теорията на Дарвин се радва на "възраждане", и защо ли?! Можеш ли да отговориш на този въпрос?! Иначе това, което сме казали (не за първи път), явно не се харесва тъкмо на тези възродители ?! Но това си е за тяхна с/ка. Човек, дори когато е в плен на някаква заблуда, трябва да притежава интелектуална честност и да мисли с отворено съзнание. Но темата"еволюцията, Дарвин и пр. е много чувствителна за някои (манипулатори) и реакцията им не изненадва. Та в тази връзка да попитам: Защо най-талантливите личности и гении на човечеството, като прицип не оставят поколение и житейският им път е кратък, в сравнение с този на обикновения човек?!... Явно някои се припознават в казаното дотук, и реагират първосигнално, без да се усещат , че се издават, и забравяки библеското истината ще ви направи свободни!

Те просто казват това, което се очаква от тях, и толкоз!... Нито един от подобни учени (а масовата публика им приглася, защото така се чувства удобно и безметежно - "Най-мразим да мислим" е казал шопът!) не смее да каже истината на глас, защото ще остане без препитание. Това е простичкото обяснение, защо истината се крие. А минусчетата тук не значат нищо за никого, вкл. за тях самите; проблемът им е, че нямат багажа и куража да се опълчат с/у наложеното "академично" статукво. Но проблемът си е единствено техен, и на тези като тях. Крайно време е да се събудите и да проявите уважение към себе си.

навремето твоите съмишленици са вярвали че земята е център на вселената и плоска като пица. Може би ти го вярваш и досега. Дори са измъчвали и горили на клада всеки който не е бил съгласен с тях. Все пак подобни архаични убеждения отпадат все повече с времето.

Прочетете "Произход" на Дан Браун. Нещата тепърва ще отиват в тази посока.

Ех, тези "учени"... много се напъват да ни натрапват Дарвиновата сектантска митология. Дано да не се изпуснат от толкова напъване. За повече от 100 (сто) години не успяха да докажат как от "животворния бульон" се е образувала първата клетка. Сега търсят форми наживот на Марс, на комети, астероиди и други космически тела, за да обясняват как се е появил живота на земята. Наукоподобната религия не може да обясни появата на РНК и ДНК, но "вгражда" ДНК в Дарвиновата сектантска митология. Сега едни "учени" се напъват да вграждат ДНК в квантови частици (!?!?!). Стгнали са до там да се чудят "как се вписва квантовата физика" в техния " еволюционен модел" (!?!?!), и защо се съпротивлява ? :) :) :) В тази статия всяко изречение съдържа поне една безсмислица, или противоречие между отделните части на изречението. Да не говорим за съвкупността от изречения.

Кога точно Дарвин е говорил за първата клетка и за животворен бульон. Това се учеше в училище като "теорията на Опарин". Еволюцията е наблюдаем факт. Произходът на живота ни е непознат. Не знам защо хората масово скачате когато някой даде някакъв отговор на нещо само защото няма всички отговори. Ами никой освен шарлатаните с религиите няма всички отговори, това е реалността.

Така де. Тоя Петър е типичен религиозен шарлатанин.

Еволюцията е предполагаем факт. За 7500 години човешка цивилизация нито хората нито някои от обкръжаващите ги живи същества не са развили нов орган или поне да са подобрили някой от съществуващите органи. Това, че някои видове са изчезнали, а други са се настанили в тяхната сфера на обитание, не е еволюция. Ако случайно пък ти си развил някакъв нов орган драсни една статия в дира.

Пич, имаш пропуски в информираността. Това, че не знаеш нещо, не пречи да се е случило (напр. виж Крейг Вентър, 2004 г.).

Тоя пост ме кара да се чудя защо не са закрили технологичния отдел на дира. Най-големият проблем на квантовата технология все още е, че не можеш да провериш резултата, камо ли да правиш изводи.

Не е точно така. Квантовите ефекти от доста време се използват - лазери, тунелни диоди, ПФ-интероферометри, светодиоди, ...

квантовите ефекти са едно и те се дължат на квантовия характер на дискретните орбити на електроните и оттам на светлината. Обаче квантовата механика е чиста статистическа шашмалогия, която не е реална.

Един по-горе го е казал. Самото наблюдаване на квантовото събитие го променя. Но все още никой не може да обясни достоверно причината за това.

Симулират, че симулират, живот.