Коментари - На кометата 67Р може да има извънземен живот | IT.dir.bg
назад

На кометата 67Р може да има извънземен живот

Кометата, върху която кацна спускаемият модул Philae може да е дом на извънземен бактериален живот, според водещи астрономи.

Обратно в новината

Коментари - На кометата 67Р може да има извънземен живот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по-добре да потърсят има ли живот след смъртта

дали има живот на земята - питам

Има, но със сигурност, не е разумен!

Верно че прилича на междузвезден мравуняк.

Шаманите пак са се размечтали за розови фей и сини джинове. Кой ще посее живот точно на комета и защо да го прави, когато в близост до нея има обитаема планета?

.....те дано открият някъде и разумен живот, щото на земята явлението не се наблюдава вече!!!

Не мойте бара македонската канара !

Никой не зна точният брой планети във вселената, никой не е излизал на повече от 1 милион светлиннй години от земята но всички твърдят, че сме сами във вселената. Все едно прасето да вижда какво има след оградата на свинарника! Мисля, че никой не мисли с главата си също!

Ако приемем, че 60-те сме започнали да обикаляме космоса и сме "литнали" със скоростта на светлината, сме стигнали на не повече от 55 светлинни години. Снимките на Хъбъл са друга работа

Интересно, как разбраха, че струпването е от органичен материал. Да не са видели на снимките некоя фъшкия? А и двата апарата, както пише, нямат оборудване за тая работа.

То и в нашия фризер може да има живот, знае ли човек...

А, за там е повече от сигурно. :)

В интерес на истината вероятността вселената да бъка от живот е много по-голяма дори логична отколкото да е само на нашата планета. За сега обаче в това отношение имаме само "вяра". И аз повече вярвам че има отколкото да няма. Но все пак съм човек със своето човешко съзнание което може и да съществува а може и ...да не съществува. :))

Според каква логика има вероятност вселената да е пренаселена? Вие физика учели ли сте?

Той не знам дали е учил физика, ама ти определено не си влизал във всички часове по БЕЛ.

"Кометата, върху която кацна спускаемият модул Philae може да е дом на извънземен бактериален живот, според водещи астрономи." Много малоумно мнение! На планетите не го откриха този извънземен живот, че да го има на кометите?! На Земята Животът е много жилав, има на най-невероятни места и учените си мислят, че го има навсякъде?! Да, ама не! Е, нека търсят, науката и така се развива с търсене на неизвестното!

А твоя коментар е повече от малоумен. На кои ДРУГИ планети не са го открили? Досега чат-пат имаме 2 ровъра на Марс (и още 2-3 преди тях + някой друг спускаем апарат). Дето са изследвали една нищожна част от повърхността на планетата. На други планети не сме ходили (само на Венера, ама това беше отдавна, а и то само със спускаеми апарати, дето и без това не работеха много след кацането). Имаме там няколко орбитални сонди край Марс, Венера и Меркурий, и тук таме някоя прелитаща край външните планети. Тва е все едно да прелетиш с Конкорд на 10 км над амазонската джунгла само гледайки през прозореца на самолета и да не видиш племената под дърветата и да кажеш "не сме открили никой". Общо взето това представляват досегашните ни опити в космос - въпреки наличието на всякакви сложни сензори по апаратите, дето наистина все пак засичат различните видове газ, минерали и т.н. Но технологиите се развиват. Като пратят по-големи машини, с по-прецизни сензори - картината ще е друга. И ако не ти е известно - версията, че живота е донесен на Земята от комети си е една от по-известните.

А кога науката се е развивала с търсене на известното?

Ха сега донесете ги на Земята да се повтори сюжета от "Щамът Андромеда" :)))

!!!

Много обичам 'новини' от рода на '...може...'

що ги четеш тогава

Е защото много ги обича :)