Коментари - Откриха най-древните организми на Земята | IT.dir.bg
назад

Откриха най-древните организми на Земята

Международен екип от палеонтолози откри най-древните вкаменелости от фрагменти от живота на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-древните организми на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щамът Андромеда ...

Тука не обсъждаме въпросът дали живoтът е възможен или не, защото е очевиден отговорът, а дали животът може да се зароди в следствие на естествени процеси протичащи в съгласие с действащите физични закони и без пряко участие на интелигентно съзнателно същество. Научните факти, и физични и информационни закони ни казват че това е абсолтно невъзможно. Вероятност 0 Ако някой се надява че има макар и много малка вероятност живота да се появи само в следствие на естествени процеси, реалноста и научните факти бързо ще го обезсърчат . В състава на протеините влизат 20 амино киселини задължително ляво ориентирани. Един протеин с дължина 150 аминокиселини, (това е средната дължина на протеините в клетката), може да има 20 ^150 вариации = 1.4272476927059598810582859694495e+195 Тука не разглеждам избощо въпроса дали техният синтез е възможен във външна естествена среда и въприса за правилното им нагъване в пространствена 3D структура, която е толкова важна за тяхната фунция, колкото и техният химичен състав. Задачата за нагъването на протеините се решава със суперкомпютри, поради изключителната и сложност и то за кратки протеиови вериги. За разлика от суперкомпютрите, това чудо на инженерната мисъл се случва в живата клетка всяка секунда. Само за синтеза на протеините в клетката участват 70 протеина и ензими, някой от които с дължина повече от 1000 аминокиселни. Тези протеини трябва да са налични за да може да се синтезират протеините в клетката. Това е нередуцируаме комплексност от висш порядък. Те са зависими от ДНК, която съдържа гените за техният синтез и тя е зависима от тях, защото чрез тях се синтезират ензимите, които се грижат за поддържането на нейната структурна цялост и оригинално информационно съдържание. В действителност протеини могад да се синтезират само в защитената среда на клетката, която поддържа постоянни вътрешни условия - стазис. Този процес е много комплесен и точно синхронизиран с подаване на точните проции енергия в точният момент.

Добре, всичко това е ок. Ясно е, че Бог е направил ВСИЧКО, и че НИЩО не е станало случайно, без Негово участие. Но вече КАК точно го е направил- това може да бъде по най-различен начин. Може Той просто да каже една дума, и то да стане веднага. Но може и Той само да стартира или предизвика определен процес, при който новото нещо, което Той създава, да се развие постепенно (така че тези, които говорят за еволюция, може да не са напълно прави, но частично може и да са напипали част от нещата, в смисъл, че да, нещата не са се развили случайно, а планирани и направлявани от Бог, но пак не изведнъж, а във вид на процес, защо не). Пример: "Да произведе земята растителност" (Битие 1:11). Тоест, Той не създава растителността ДИРЕКТНО с една дума, а ЧРЕЗ земята. Земята е тази, която произвежда растителността, по Негово нареждане. И така е и с много други творения. Така са създадени и телефоните и компютрите- Бог е казал китайците да ги произведат, и те ги произвеждат, за месец, два или колкото там (понеже по-долу стана дума за това). Така и земята е произвела растителност. Този процес може да е бил няколко часа, няколко дни, в други случаи няколко години, няколко хиляди години, а може и повече. Така че пак казвам, НЕ ЗНАЕМ много подробности. Най-разумно е по тези теми да говорим смирено, в стил: "предполагам че", "най-вероятно", "може би", "да търсим", "да изследваме", "да мислим". Но НИКОГА в стил "АЗ знам че това е така и така"- не, не знаеш. Нито Библията е толкова проста, колкото изглежда уж на пръв поглед (поне на някои), нито реалността на Вселената. Един ден вярвам че ще дойде време да разберем, и тогава ще разберем.

Сектантът Иво си измисля спор за да води проповеди тука. Науката никога не се е произнасяла по въпроса има ли Бог или не, защото това е въпрос не на научно търсене а на вяра. Всеки може да си вярва на каквото иска и това не е научен проблем. Науката се занимава с описването и обясняването на нещата с методите на научния подход. На който това не му допада да си намери друг начин но, да не досажда с проповеди на тези които приемат научния мироглед.

Блокирайте го тоя сектант Иво. Тука не е место за проповеди. Да ходи да вие с мормоните по техните сборища. Тука хората обсъждат наука. Ако искам проповеди ще ида при некой мормон да ми разкаже вижданията си за нещата.

За разлика от вас вавилонските троловете аз коментирам научните теми и давам научни обяснение и науни факти. А вие лицемерецо имате неуважително отношение към оппонента, използвате вулгарен език и искате цензура. Когато твоята правда надвиши моята, тогава можеш да ме съдиш. Това е във власта на Господа. Не на теб.

Chefo77

Това ще да са нек'ви македонски бактерии. Викаме им Мак'терии ;)

До "КА" Не разбрах къде не е посочено в Библията, че Бог е създал Земята по време на творческата седмица? Битие глава 2 "1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. 3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил. 4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе."

А ти откъде знаеш, колко дълга е била тая седмица? Една седмица на Марс не е като една седмица на Земята. И въобще софтуерът на базата на кои библейски пророчества функционира или е дело на Луцифер и Вавилонска шарлатания?

Ама ти на проповеди и молитви го удари тука и то по най-нахалния американски начин с крясъци. На времето хората са се молели наум. Американския принос в моленето е да се крещи като дрогиран и да се прави шоу за публиката. Ти си го копирал от тях. А на бас че не си православен а си некой сектант от мормонските и т.н.

Иво, в Библията пише, че Бог нарече светлината "ден". И тя се появява на Земята едва в ст. 3, а не в ст. 1. Иначе би трябвало да пише, че първо Бог е казал "да бъде светлина", и едва СЛЕД ТОВА, да създаде планетата Земя. Обаче последователността не е такава. Както и да е, тази тема днес ще бъде затворена, на някоя друга тема евентуално можем да продължим, но както и другите казват- тук не е място за проповеди, така че нека всеки сам да си включи ума, да търси, да изследва и да разсъждава.

Все пак не виждам кое не ти е ясно в Библията. Светлината очевидно е ден, а тъмнината нощ. Това има ли нужда от коментар? Когато Бог казва да бъде светлина, светлината озарява неустроената планета Земя - бездната. И става вечер и става утро - ден първи. Аз не разбирам толкова ли подценяваш Господ и Неговото слово, че си тръгнал да Му търсиш недостатъци. Гарантирам ти че такива няма да намериш, но нищо не ти пречи да се убедиш сам. Господ ни насърчава да изследваме битието защото това е сигурен път към Неговата абсолютна истина.

Не е ли ясно, че най древните организми са мъкедонците, те са еволюирали от едноклетъчни и са сригнали, чак до марс, където най вероятно е погребан Сашето.

Браво Иво и Васо продължавайте в същия дух! Отворете очите на слебците в този чат!!!

Извинявай, но така "очи на слеБци" не се отварят. Не виждаш ли, че начина им просто НЕ РАБОТИ, а по-скоро дразни, и подтиква към излишни спорове и подигравки.

Ако не се отварят очите на слепци като им говориш Божията истина, как? Как ни съветва Господ? По троловете във форум ли съдиш за реакцията на хората?

Земята и слънчевата система не е доказано, че са суперуникално явление както се опитва да ни убеди Иво. Просто не разполагаме със средства за наблюдение толкова точни, че да потвърдим това.

По-скоро наблюденията показват, че не са уникално явление. Както и живота. И че живота се е зараждал няколко пъти на земята по различни начини. А щом има повече от един вид живот на една планета, това означава че живота е често срещан във Вселената.

До Иво и Васо: Вижте момчета, разбирам ви напълно, само че малко се смирете, ако може. Учените, както и обикновените хора, които се интересуват от наука, твърдят много неща, голяма част от които са си верни, или поне напълно е възможно да са верни, понеже с нищо не противоречат на Библията. При това те не се тръшкат, че са прави, отворени са за дискусия, и са готови да си коригират дадено схващане, ако имат нужните доказателства. Вие обаче се държите така, все едно познавате Библията 100%, и съответно- всичко във Вселената 100% (въпреки, че по много научни въпроси Библията мълчи, или най-много леко загатва някои неща, просто защото не й е това целта). Държите се все едно всичко ви е ясно, наричате всички несъгласни с вас "вавилонски жреци" или "вавилонски тролове" (нещо, което между другото го няма в Библията, поне не в този смисъл, който вие влагате), "крещите" в писмен вид, и си мислите, че така ще убедите другите. Е, не виждате ли, че така не става? Така само затвърждавате мнението на другите, че ние християните сме "невежи средновековни фанатици", и отблъсквате хората. Но по-лошото е, че с това ги отблъсквате от Бог, Който всъщност, доколкото четем в Библията, твърди малко по-различни неща от вас. Предполагам сте нови във вярата, и не сте се научили как да се държите? Може и да не сте нови, но такова впечатление оставяте. Само едно знам- Вселената далеч не е толкова проста, колкото картината, която рисувате вие, както и доста "крещящи" американски пастори и техните последователи. Прочетете последните глави на книгата Йов, където Бог засипва Йов с научни въпроси, на които той просто разумно и смирено замълчава. Смирете се малко и вие, нито познавате достатъчно Вселената и изобщо Божието творение, нито Библията, нито пък можете да убедите който и да е по начина, по който се налагате.

Адмирации. Напомняш ми за един приятел ;) Би било любопитно Иво да се включи тук и да обясни как разбира, и по-важното - как прилага, смирението. Според мен не го прави и не смятам, че го разбира.

Типично по йезуитски се опитваш да заглушиш гласа на Иво. Окултният символ, който си избрал за аватар също те издава.

Смирението не означава, че трябва да мълчиш. Особено когато имаш възможността и познанието да говориш истини и да оборваш заблуди, като по този начин разпръскваш светлина в мрака. Защото светилника не се крие, а се слага на видно място. Кой беше казал: "...ако тези млъкнат, камъните ще издигнат глас"

Но си е арогантно да узурпираш истината, нали? Т.е. да твърдиш, че само твоята представа за света отразява истината, а който не мисли като теб е или заблуден слепец или си е продал душата... И в същото време да давиш всички около теб с напоителни излеяния и да тролиш абсолютно всяка тема.

Първо, никой не заглушава или не спира Иво и Васо да коментират каквото искат. Нито сме модератори да им трием коментарите, нито пък ги заплашваме или използваме други начини да ги накараме да не коментират. Второ, малко е под въпрос това, което говорят, доколко е истина, защото Библията не казва точно такива неща, които те твърдят. Ако са прави, да се обосноват с конкретни текстове от Библията, както примерно аз дадох няколко стиха в подкрепа на коментара ми. И трето- очевидно начина, по който "крещят" не работи. Не убеждава никого. Нямам нищо против, но освен спорове "кой ще удари другия по главата по-силно", няма никакъв друг резултат.

Като чета коментарите направо ме обзема едно отчаяние. Всеки има право на мнение, но не да нарича другия олигофрен и други определения.В нашата държава всеки се има за голяма работа,всичко разбира,всички друти са нещастници е т.н. Е, как очаквате нашата държава да се оправи, без вие да участвате в това оправяне?

Мисля, че Тиквата е още по-древна ...

martin

ЧОВЕКО,осъзнай се!Дискусиите и коментариите тук са ниво средновековие.Много малко хора осъзнават величието на Природата и колко сме нищожни пред Нея!

martin

ЧОВЕКО

На 60 години ми дойде цикъла като прочетох! Господ здрав да ми го дава!

Малоумни демагози и манипулатори. какви 4 милиарда години, какви бактерии, каква еволюция Смешници. Бактерията си е бактерия, рибата- риба, бозайникът- бозайник, маймуната- маймуна, човекът- човек. Само за вас не съм сигурен. Тъпанари. Може ли сливата да роди дюли, а вишната- домати, бе, олигофрени недоклатени? Земята е млада планета на около 10 000 години, какви милиарди, каква еволюция, бе, каква случайност, какъв хаос, бе? Ей, мамка му...Големи тъпанари. Ако си разглобите тъпото смартфонче или таблетче на 10-те съставни части, ако го сложите в една торма и я завържете и започнете да друсате чувала в продължение на 10 милиона години, а после като го отворите, дали таблетчето или шибаното смартфонче ще се е сглобило само? Не, бе, тъпанари! Някой трябва да го сглоби и този Някой ние наричане Бог, Създател, Творец, Господ. И това за смартфонче с 10 чарка, аколко несравнимо по-сложно е да бъде сглобено жиов същество!

А ясно... значи китайците са богове, защото сглобяват мобилни телефончета :)))))))

На тебе баба ти да е била вегетарианка?! Малко глупавичък ми се струваш... Ти за радиовъглероден метод чувал ли си? А за период на полуразпадане? Или в часовете по съответните предмети си "бягал" да пушиш в кенефа, или да цомбиш женки, преди да ти дойде "Просветлението"?

Работата е там, приятелю, че някак не се връзва едно всемогъщо, свръхинтелигентно същество да създаде субект като теб, крещящ "Тъпанари!", "Смешници!" и прочие, да го обяви за свой образ и подобие, и да го коронова като венец на творението, мамка му, разбираш ли, 'начи. Твоята теза не просто е съшита с бели конци, направо си е разпорена като прасе по коледа.

Митьо Пищова, ако прочете Евангелието, ще ти бъде достоен опонент!

Очаквай ваилонските тролове да ти наскачат хорово с обидни думи и масово гласуване. Тука и на много други места е традиция да се правят хилави опити да се потъпква истината въпреки фактите. В техният лицемерен новоговор истината е дефинирана като език на омразата. Те са обърнали гръб на смисъла и на живота. Безумието продължава, но крайният резултат от тази хибридна война на вавилонци срещу Божията абсолютна истината, ще бъде категорично разделяне на светии от покварени. Живеем в дните на пресяването непосредсвено преди финала. Божието царство наближи. Бог победи света.

Виждам, че тука има хора, които 10 милиона години са тръскали торба с части на смартфон или таблет, при това няколко пъти, и затова убедено заявяват, че не става. Изказът на васо навежда на мисълта, че вероятно даже не може да брои до 10 милиона, камо ли да си го представи.

И ти имаш претенцията че разбираш от физика? Ако едно нещо е принципно невъзможно поради действащите физични и информационни закони, какво значение има колко години ще се опитваш да го направиш?

Смях се на коментарите та сълзи ми потекоха. Събудих жената и децата хихикайки се в леглото. Иво ме хвърли наистина във философски размисъл - като е толкова съвършен Бог, как е могъл да създаде типове като него? Момче, ти си ОБЛАДАН, но не от надарен негър отзад, а в главата от... не знам какво! Присъединявам се към колегите Вавилонски тролове, и отивам да доразбудя невярното си женище, отдавайки се на низки страсти... Пък дано да горим в Ада, особено зимата...

В живота има два основни избора. При едният човек избира греха, слугуването на плътските страсти, безсмислието и смъртта. На такъв човек живота му е празна суета. Другият основен избор е човек да живее според волята на нашият свят Създател в любов към Бог и ближният и стремеж и остоявване на неговата истина. Така с помощта на светият Дух постепенно променя характерът си по Божията воля, с което става годен за вечен живот Божието царство. Всички ще видят Бога и всики ще се преклонят пред Него. Но проблема е че повечето които го видят ще заридаят неутешимо, понеще ще осъзнавят че са изгубили вечността заради глупост и само са се осъдили. Това е най-голямата драма в човекшаката история, която предстои съвсем скоро.

Що ли все си мисля, че този най-важен избор в живота ти са го взели жените по света вместо тебе? :)

Все се надявам да ми обяснят как трябва да работи еволюцията за да успее и на какви физични процеси може да бъде базирана тя. Не мога да намеря такъв отговор във вавилонските източници. Дори принципно не се опитват да изясняват нещата, а се придължат само към матрите и самохипнозата. Продължавам да се питам също как могат да се синтезират протеини от аминокиселини в лабораторна контролирана среда от интелигентни изследователи без помощтта на живи организми? И отново не мога да намеря отговор във вавилонските "научни" медии, които твърдят че тяхната митология е отдавна "доказан факт". Но от техните твърдения до действителността има голяма разминаване. Колосално дори. И съм сигурен че този който се опита да обясни тази теория с научен подход , бързо ще осъзнае неадекватността и.

Ти пък от кога четеш вавилонски? А еволюцията е статистически процес. Но е много сложно и непонятно за софтуерни инженери. Виж, на петгодишно дете с удоволствие ще му обясня.

Обясни ми точно как трябва да работи еволюцията за да разберем дали не си сляпо вярващ религиозен фанатик, който бърка съкровенните си желаният с реалността. Разумните хора не вярват в нещо без причина. Така както го твърдиш с тези общи приказки, еволюцията може да означава и летящ киликанзер. Бъди по-специфичен ако можеш. Обясни ни какво значи статистически процес и от кога статистическите процеси могат да предизивкват нарастване на информацията във физичексит есистеми? Аз емн разбирам как става тази магия. Твое изказване: "Тезата, че Слънчевата система е специално създадена за живота на Земята, е просто нелепа." Ти твърдиш че идеята на вавилонските митолози към които принадлежиш, че несъществуващата вселена без причина се е хванала за косата и се е самоиздърпала като барон Монхаузен от блатото на небитието, след което е самонастроила основните силови взаимодействия, физични констани и хилядите фактори на средата прецизно с точност десетки значци след десетичната запетая звучи по-логично , звучи по-логично, отколкото че един вярата че един разумен всемогъщ и всезнаещ вечен Бог я е създал с определна цел?

Всички тук се надяваме някой ден да отговориш поне на един въпрос, вместо да завъртиш отново плочата, която вече знаем наизуст. След дългия ти гастрол тук, за едно съм сигурен: не искам да ходя при бог за вечни времена, ако ти си там. Ти си надменен и арогантен самовлюбен егоцентрик без капка достойнство и си нямаш понятие от смирение и истина. С две думи - неприятен човек. Не бих останал на едно място с теб повече от 5 минути, камо ли за вечни времена.

Ако не си срещал такива хора до сега, да знаеш, че те ни предават, ни приемат... просто циклят едно и също нещо. Запомнят нещо, разбрали-неразбрали и го повтарят, понякога доста добре и в първия момент, могат да ти се сторят интелигентни и знаещи. Но то е като да си пуснеш касета със запис на лекция по физика и да си помислиш, че касетофона има интелект :))))

Това мога да го кажа за вас. Аз съм прецизен и логичен в обясненията си защото мога да разчитам бна всички научни факти извени на науката. Моите постове са адресирани до размните хора. Не до вас. При вас обясненията са дефицит въпреки многократните ми молби да сте по - описателни подробни и логични в постовете си. Този дефицит компенсирате с цигански страсти и фамилен подход, и гласуване по комунистически. Във вас няма истина и се опитвате да фирмирате нагласи в хората чрез манипулации. Ясно е на кого служите и защо служите на него. Плътският човек служи на страстите си, на егото си и на суетата си. Трябва да умре и да се новороди по дух, за да служи на Бога и да стане годен са вечен вживот в Божието царство. не отлагай този момент защото никой не знае дали утре ще събудиш жив. Да не би да останеш запечатан в грешният си избор. Матей глава 7 "12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците. 13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. 14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират."

До Иво: Виж, и аз знам, че има Бог, и че Той няма нищо общо с представите на атеистите, както и на всички, които не Го търсят и не се интересуват от Него. Но прочети Библията по-внимателно. В Библията НЕ ПИШЕ, че Земята е създадена преди 6000 години. Прочети и анализирай внимателно Битие 1 глава, както и книгата Йов... Има хора всякакви- и атеисти, и религиозни, всякакви. Има и християни всякакви, доста от които не познават добре Библията, и създават у хората една неадекватна представа за Бог и Библията, карайки другите да им се смеят, обаче по-лошото е, че заради тях те се смеят на Бог. Затова анализирай и изследвай Библията внимателно, защото това, което пише там, и това, което твърдят доста от екзалтираните американски проповедници, или пък християните вярващи в световни конспирации, не е едно и също.

Чета внимателно Божието слово и мога да уверено да кажа че в тази сборна книга никъде не пише дирекно на колко години е Земята. Цифра близка до 6000 хиляди години се получава чрез сумиране на възрастите на хора и събития описани в Библията в хронологична псоледователност. Но след като творческата седмица е била 6 24 часови дни, нямам основание да си мисля че Земята е по-стара от около 6000 години. Отделно тази възраст трябва да съгласува сфактори на Земята и в слънчевата система. Скорост на въртене, сила на на магнитното поле и скорост на остлабването му, растояние Земя - Луна, вулканична активност в малките по обем спътници в слънчевата система, свежата повърност на Венера, плътното ядро на Меркурий, кратковременните комети които все още можем да наблюдаваме и много други. Aко знаеш английски ти препоръчвам филма "Our Created Solar System - What You Aren't Being Told". Мисля че ше ти е доста полезен в това отношение.

Цанко

"Aко знаеш английски ти препоръчвам филма "Our Created Solar System - What You Aren't Being Told". Мисля че ше ти е доста полезен в това отношение." Ако пък не знаеш английски, не изпускаш нищо. Някъв тип, представящ се за (бивш) инженер от НАСА изброява редица явления, които не се съгласуват със сегашните представи за еволюцията на Слънчевата система. Или поне той така твърди, понеже редица детайли са пропуснати, а и в доста от случаите трябва да си специалист, за да можеш да прецениш, дали това наистина е така и дали представената информация не е подвеждаща. Но дори и това да е така, това показва единствено, че науката (все още) няма обяснение на някои неща. В никакъв случай не показва, че бог или библията ги обясняват. А и в никакъв случай не се засяга въпроса, как библията би обяснила тези явления. Или поне как се съгласува с тях. Тезата, че Слънчевата система е специално създадена за живота на Земята, е просто нелепа. Юпитер бил специално сложен, за да ни пази от комети и астероиди. Защо специално създадена звездна система въобще има комети и астероиди остава неясно. Планетите били специално разположени, за да стабилизирали орбитата на Земята. Защо тогава се въртят около оста си, някои и в обратна посока е явно въпрос табу. А защо въобще трябва да има други тела в системата освен Земята и Слънцето също е загадка. Нали знаем, че система от две тела е стабилна (показва се чрез несложни сметки във всеки курс по теоретична механика). Особено пък за такъв кратък период от само няколко хилядолетия. И защо планетите имат такъв химичен състав и плътност? Иво спореше, че тези параметри противоречат на представата за развитие на звездна система. Как обаче се съгласуват с представата за божествено създадена система, остава отново тайна. Въобще, пожелателно мислене и пропаганда за наивници и лаици.

Да, съгласен съм че сътворението, описано в Битие 1 глава е за 6 дни по 24 часа. Но забележи внимателно- то започва едва от ст.3, НЕ ВКЛЮЧВА създаването на самата планета Земя, а само създаването на нов свят на повърхността на ВЕЧЕ създадената планета Земя, както и космоса над нея (Ден 4- между другото, забележи, че Слънцето е създадено в Ден 4, което означава, че първите 3 дни НЕ СА осветени от Слънцето... което пък означава, че дори и тяхната 24 часова продължителност е под въпрос, но да кажем, че са толкова дълги). Обаче преди Ден 1 имаме Битие 1:1-2. Имаме и Йов 38:4-7, където пък се говори за едни други звезди и една друга светлина... Пак казвам, всичко това ти го споделям без никаква връзка с науката, а директно от Библията. Забележи, че не е толкова просто и елементарно, колкото днес е модерно да се твърди, и дори "крещи" сред християнските среди, най-вече в САЩ. :) И именно затова не бързам да отхвърлям нищо. което науката твърди. Нито да го приемам 100%. Едно е сигурно обаче- текста на Библията далеч не е толкова прост и елементарен, просто понеже не е това целта й, тя казва много малко по тези въпроси. Но това не значи, че нещата са прости и елементарни.

Ей, отдавна не се бях смял така. "софтуерен инженер" се изказва експертно по въпросите на палеонтологията ... Само дето някой го е излъгал, че е инженер (очевидно е, че си няма хабер от наука)...

А някои от нас, най-древните организми все още можеме да пееме. Не като Слави Трифонов...

А ако питате промитите мозъци от която и да е религия - ще ви кажат, че господ ни е създал и от безброй планети ние сме уникални във вселената ...

Не смесвай религиите с идеалното (Божественото) начало.

"Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога."

Хахаха, абе кои са ИДИОТИТЕ, които слагат минуси на Айнщайн?! Хахаха, уникални тъпанари!

Всъшност вие атеистите сте промитите от вавилонската пропаганда мозъци. Доброволни роби завладяни от консуматоркси страсти, които искат да служат на творението и на идолите вместо на Творецът. Защото си мислят че така могат да си купуват правда и душевен комфорт. Така или иначе ще се разделите скоро с тези илюзии защото сме на финала на човешката история. И Господ ще се погрижи Неговото вечното евангелие да се проповядвая на всеки народ и език за да може всеки човек на тази планета да направи своят съзнателен избор въпреки усилията на вавилонските шамани да попречат това да случи. И когато човекът на греха и погибелта започне отново да избиват пророците и божиите хора заради омразата му към истината, и отчаяното му желание да заглуши съвестта си, тогава ще приключи благодатното време и язвите на Божият гняв ще запознаят на падат в бърза последователност. От този момент няма връщшане назад. Всеки е запечатан в своят избор за вечността. Матей 24 "7 И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега, 39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син. 40 Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя. 41 Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема, а другата се оставя. 42 Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ."

Моят Господ намина вчера надвечер. Пихме по една бира и се посмяхме на разни религиозни истории.

И днес вавилонксите тролове сте в групова акция. Еднни като комунисти на партийно събрание. И също толкова честни почтенни. Но твоите сексуални фантазии не ме интересуват. Споделяй ги със сексолози и съмишленици.

Разкри ни, пък толкова се крихме... Я кажи сега, понеже женищата са грешни по подразбиране, Господ ще взема ли от тях след края на дните, или ще си бъдете само мъжка компания?

Иво, няма окончателна и крайна истина в науката, защото е неограничен процес на опознаване. Такава окончателна "истина" има само в религията. Религията може да обясни всичко, но нищо не може да опознае. Има достатъчно религиозни сайтове, където ти и такива като теб да крещите хорово мантрите си, няма смисъл да правиш това тук. Известно е , че при такова крещене се отделя в организма естествен наркотик. Вие го постигате с крещене, йогите с асани, дервишите с въртене около остта си. Но презряната от теб наука, в частта си биохимия, доказва че това е един и същ по състав наркотик. И оказва се, че К. Маркс е бил буквално прав, че религията е опиум за народите, макар че го е казал в друг смисъл и по това време не е имало биохимия.

Истината е вечен абсолют, който не зависи от времето, пространството и отношението на хората към нея. Истината надживява всики освен вечните на която е вечна спътница в живота. В действителност ние имаме ограничени възможности за наблюдение и разбиране на физическата среда в която живеем. Процесът на опознаване е ограничен от горе от нашите интелектуалните и познавателни възможности, които са пряко свързани с количеството информация вложено в нас от нашият Създател. Единствено Творецът има безкрайно познание и възможности, но това Му е присъщо защото е Създател и поддръжник на живота в битието през вечността има най-много и най-отговорна работа за вършене. Той е свят, а ние не сме и точно такъв трябва да бъде, за да може да го гарантира. Вярата в безкрайните човешки възможности е глупост. Бодряшки ентусиазъм , напълно откъснат от реалността. Той е присъщ на идеолозите на хуманизма (който е сатанизъм) и сай фай зомбитата с консуматорски нагласи, които им пригласят. Тези хора имат сляпата вяра че науката ще реши моралните проблеми на човечеството, въпреки че не се занимава с морални проблеми. трогателно. Познавателният процес изисква време, но ние вече сме придобили нужното познание за физическите и информационни закони. Бог ни е създал с нужните познавателни възможности за това, за да можем да го познаем чрез Неговото спасително слово и дела. Това е изпит по честност и любов през краткият човешки живот в това тленно тяло. И който го издържи ще получи прославено нетленно и безсмъртно тяло за да може да сподели веността с нашият Създател.

Иво - няма Бог. Има хиляди богове, богини, нимфи, сатири и труги митологични същества.

Вавилонският шаманизъм, който е сбор от древноезическа окултни практики свързани с гадаене и говорене с духове, поклонение на безжизнени идоли, врачуване, гадателство, спекулации, магии говорене с духове (паднали ангели), противоречи на научните факти, логиката и смисъла. Той е вездесъщ защото му е позволено от Бога да бъде такъв до едно време, за да може грехът да се изяви в пълната сила и за да бъде осъден и унищожен веднъж и завинаги, и споменът от него да бъда забравен за да тържествува живота през вечносттав красота която чвешко око не е видяло и на човешки ум на е дошла.

Твоя светогледец е ограничен до Вавилон и Палестина - местата описани в Библията. Ама Индия, Китай, Америките, даже Африканските цивилизации, по-стари и от Вавилонските - йок! Те ги няма :))))) Да не говори за Европа, пък и българските земи - те напълно липсват :)))))) Той Създателят ти тука не е идвал! Дето викали разни протестанско-католически религиозни фанатици - костите на динозаврите Създателят ги е сложил в почвата, за да им тества вярата.

сега чакаме да открият организъм на 5,5млрд години и да избият рибата отпреди образуването на земята

Това ще е голям коз за привържениците на панспермията.

В крайна сметка обаче като си затвориш очите за последно на тази земя ще разбереш със сигурност! И ако се окаже че си си пропилял живота във "всичко може", и не си се дори опитал да видиш дали няма нещо повече..... Би било много тъжно! Загубен за вечността е прекалено неприятно нещо!

Международен екип от врачки и баячки.......... кой друг ще седна да разправя какво било преди милиарди години............. По този начин науката все повече губи легитимност!

Тоя компютър не е плод на нелигитимната наука, а на китайски баячки и врачки, нали?

Природните процеси не мога да увеличават инфорацията във физическите системи. Т се подчиняват на физичексите закони, сутановени оше в началото на сътворението за да поддържат Божият порядък във физическият свят, за времето което Бог е отредил. Физичексите закони показват как е устроен и как функционира светът създаден от нашият Създател. Какво можем да очакваме от него и како не. Аз съм инженер и се занимавам с хардуер и софтуер. Познавам добре процеса на проектиране на една машина. И твърдя с увереност че никой инженер не прави случайни промени в машините които създава сам или в екип с колеги. Вместо това всяка структурна или функционална промяна в една част или възел на машината се съгласува с формата и функцията на другите части и възли, за да може да работи в пълна хармония с тях. Процесът на оптимизация е итеративен и изисква често много време и умствени усилия. И винаги се прави някакъв компромис според различни критерии. Това е необходимо защото всяка част от машината зависи от формата и функцията на другите части в машината. Те са взаимозависими и взаимообсуловени структурно и функционално. Когато някоя от тези част и не е налична, съществуването на другите и части е напълно безсмислено защото общото цяло е нефункционално и не изпълнява замисъла на своите създатели. Всяка машина има степен на комплекност, която е пряко свързана с нейната замислена функция и предназначение и не може да се опрости, без да се жертва част от нейната фунционалност. Тя притежава качеството нередуцуруема комплексност. Всички части трябва да са налични и сглобени в правилната последователност за да се получи фунционално цяло.

Затова инженерство е предизвикателно и интересно занимание. То изисква интелект, познания в точните науки и творческо мислене. Но за разлика от машините създавани от човека, живите организми са няколко порядъка по-сложно устроени от тях и изискват няколко порядъка по-развит интелект за да бъдат създадени функционални. И не само интелект, но и технология за тяхното мигновенно сглобяване в пространствена функционална структура атом по атом, което е непостижимо за човека сега и в бъдеще. И най-важното изискват жизненото дихание на Бога, което да задвижи мъртвата материя. За Бог тези неща са възможни защото е Създател и поддръжник на вечният живот във вселената, но за човекът не са и никога няма да бъдат.

Иво, едно ти признавам. При тебе няма 5-6! Ти си сериозен пациент!

Ужас инженерине, иди се занимавай със селско стопанство!!!! Най-добре иди да работиш във ВиК да отпушваш канали, за да си близо до Природата!

Тимотей глава 3 "1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. 2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, 3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, 4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, 5 имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. 6 Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, 7 които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. 8 И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. 9 Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама. 10 А ти си последвал моето учение, поведение, прицелна точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта, 11 гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ. 12 Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени. 13 А нечестиви човеци и измамници ще се влошават повече и повече, като мамят и бъдат мамени." Позна ли се?

Като оставим настрана стандартните безсмислените мантри на вавилонските шамани, строители на богохулен вавилон - сатанинската утопия на Земята, наричащи за заблуда на масите тяхната метафизика наука, те не могат да дадат дори един пример за природен процес, който да предизвиква самоволно нарастване на информацията в една физическа система. Те не могат да дадат един пример за мутация, която да не предизвиква загуба на биологична информация и свързаната с нея функционалност, която е призната от международната научна общност. Те не могат да обяснят как по-сложните едногоклетъчни организми могат да се разделят благодарение на случайни фактори на два пола в рамките на едно поколение, за да е възможно тяхното следващо поколение. Те не мога да го обяснят това защото тяхната религия на самоунищожението противоречи на физичните и информационни закони, научните факти, логиката и смисъла. Те не се интересуват от истината и не търсят доказателства за тяхната митология защото знаят че е лъжа и няма такива. Тяхната стратегия е да повтарят едни и същи безсмислици до втръсване представяйки ги като доказани факти. А няма нищо по-долече от истината. С това те искат да спечелят време докато наложат поредната мракобесна световна диктатура на самоизяждащият се обезумял материалтичен свят, отказал се от любовта заради безсмислието на горстдостта и суетата, и приел да живве според принципите на хаосът, за лкратком, преди да го сполете Божието абсолютно правосъдие.

"Те не могат да обяснят как по-сложните едногоклетъчни организми могат да се разделят благодарение на случайни фактори на два пола в рамките на едно поколение, за да е възможно тяхното следващо поколение." За пореден път се убеждавам, че нищичко не си разбрал от това, което се опитваш да обориш! Too dumb for science? Try religion!

За пореден път нищо не каза, а само словоблустващ. И никога не си се опитал дори да бъдеш конструктивен. Но причината е ясна. Не си от критично мислещите, а си просто удобен храненик на на богохулната система на вавилон, без аргументи и без лично мнение. Сляп религиозен фанатик, изповядваш идолопоклоническата религия на самоунищожението атеизъм, търсещ поле за изява на суетата си. Истината не е за всички и не се чуствайте длъжни да я приемате. При Бог нещата са на доброволна основа. Не като в насилнически и измамничекси вавилон. Истината намира благодатна почва само в честното обличливо сърце. Божието слово е двуостър меч и няма празен ход. Цитата от Библията по-горе казва повече от всичко казано досега.

Вероятността животът да е възникнал с химична реакция случайно е абсолютно нищожен.

В една Вселена възникнала случайно и функционираща на квантово ниво случайно следва всички процеси в т.ч. и живота, който е процес в биологична машина да доминирани от случайността.

Ем... то и с Вселената въпросът стои по същия начин. Въобще, думата "случайност" е удобното инструментче, с което учените казват "не знаем". То и "квантов", и "генетичен" сякаш са такива думи, ама това вече е друга тема.

Илюминатската масовка продължава с типичното за нея нахалство, и насилие над хората, с идеята да им натрапят еволюционата митология и да ги накарат да служат на лукавият на който се покланят в името на вавилонската луциферианска утопоия която градят столетия, а ще рухне за секунди. Те не вярват в еволюцията. Тази митология е за немислещите критично хора, които искат да си намерят оправдание за греха и с готовност я приемат, въпреки че не може да разчита на науните факти. И защото не може да разчитат на тях, такива "научни" статии никога не съдържат научни факти и детайли, а са базирани на метафизични спекулации и пожелателно мислене, които са представяни като факти. Изпозлват се банални психиологични похвати. Ако човек води статистика ще открие интересни корелации. Понеже тази мощна пропаганда е правена хора има типичните слабости. Още повече че противоречи на реалността. Редно е да се попита с какъв научен метод тези анонимни "учени" са установили възрастта на посочените микроскопични вкаменелости. Редно е и да се попита как се образуват вкаменелостите? Защото има само един начин. Рязко затрупване на живите организми под земна маса и прекъсване на достапа на кислород. Наличието на такива вкаменелости навсякуде по света ни говори категорично за един Библиекси факт. Потопът с който Бог унищожи в древноста непокялите се грешници, които превърнаха живота си в празна суета.

Човече, ти си обладан от зли духове и демони. Да не си спал с Дявола Луцифер?

С Иво? Пепел ти на езика.

Иво, човече, не си прикъсвай лечението без предварително да се посъветваш с лекуващия си лекар! Това е опасно и безотговорно! Последствията могат да са много по-тежки от първоначалните прояви на словоблудстване и халюцинации.

Не е честно да има бог, а аз да не съм Бог. Доктрината на подчинение си я подкрепяй колкото искаш...Но както не си спомняш какво е било преди да се родиш, така няма и да има нищо след като умреш. Така че се замисли дали да си губиш времето да пишеш по форуми или да си живееш живота.

Спомни си когато синът ти/ дъщеря ти някой ден ти каже - не е честно ти да си ми баща....... Пък и това ти да преценяваш кое е честно и кое не всъщност е първородния грях! Така че не се сърди ако някой около теб някой ден реши че нещо в твой ущърб е много честно за самия него!

"Интересен факт е, че магнитното поле на Земята след възникването на живота - преди 3.5 милиарда години. "

Изпуснали са един глагол. Но иначе идеята е, че едно от основните условия за възникване на живот на планети с твърда кора е магнитното поле, свързано с наличието на активно планетно ядро, защото пази от радиация. А тук твърдението е, че живота на Земята е възникнал преди магнитното поле, което е неочакван резултат.

Еволюцията е факт, въпроса е какво я движи, защото със сигурност не е плод на случайността.

Всъщност еволюцията е лъжа! И никой, никога, никъде не е виждал този призрак!

Ако искаш да видиш еволюцията, се захвани с микробиология. Там процесите вървят доста бързо за съжаление. Пример - придобиването на устойчивост към антибиотици от някои бактерии.

симо

Животът е самовъзникваща и самоорганизираща се материя.Накрая се затрива сам с ,,най - интелигентната,, си проява.

аре стига с тия глупости нещо практично не могат ли да открият тия учени.... поне им дайте да копат канали, шахти барем има няква полза от тях....

Тропни една чалга брато. Объркал си сайта.

за зомбираното население. По телевизията, българската, даваха за древен артефакт, датиран от преди 1700 г., готски племена някакви. Та оказа се некъв студент-музикант ги издялкал преди 15 г. в камъка и после съвсем случайно си видял творението в музея. Това всичко става в България.

И тебе баща ти те издялкал в пияно състояние преди 15 години и ето те сега тука зомби в публичното пространство!

Известен факт е, че на земята има микрорганизми несъвместими с условията на живот и "стандартния" модел за еволюция (Дарвин). Учените не могат да си обяснят как е възможно това, като единственото разумно обяснение (извън религията) е, че тези микроорганизми са евоюлирали на съвсем друга част от космоса и са пренесени на земята посредством астероид. Разбира се, това са прекалено оптимистични версии, защото се получават твърде много на брой малко вероятни неща: еволюция на друга планета съместима (химически и термично) с нашата планета, "прекачването им" на астероид, издържане на космическия студ, издържане на високите температури при навлизане в атмосферата и оцеляване на сблъска със земята.

"Учените не могат да си обяснят" не е довод - колко неща не са можели да си обяснят, пък постепенно са могли.

Ама и колко пъти са си променяли хипотезите и теориите???!!!

Прекалено материално се приемаш, пич. Никой не те кара да вярваш или не в каквото и да било, но да отхвърляш едно или друго трърдение е меко казано глупаво. Със същия твой довод мога да ти кажа, че това, че учените все още не са открили и доказали съществуването на по-висш вселенски разум не означава, че го няма, нали? А свидетелства за неговото съществуване много - някои му викат Природа, и се мъчат да докажат, че от хаоса се е родил порядък, което само по себе си е абсурдно, нали? И на последно място, нито един учен няма обяснени на въпроса "Защо изобщо трябва да има съществуване на каквото и да било (включително и живота) и каквъв в крайна сметка е смисълът?" Аз лично не мисля, че има човек, който може да отговори на този въпрос, но не отхвърлят онова, което твоите очи не могат да видят, твоите уши не могат да чуят, твоите ръце не могат да пипнат и твоят ум не може да разбере. Инача ще излезе, че шопът е прав, че по-високо от Витоша нема и по-дълбоко от Искъро нема ;)

Ако Тиквата спечели тези избори. ще е най-устойчивият организъм на Земята.

значи там някъде ще да е и дипломата на боцето,да продължават с търсенето

Това са нагли лъжи на измислени псевдоучени, подкокоросани от Сорос и неговите фондации и разни еврогейове. Всеки православен славянин знае че Бог е създал живота по света. Крайно време е по чулищата да се забрани дарвиновата ерес, Турция вече предприеха крачки в тази насока, наш ред е

Какво правиш тук тогава, марш в Турция, щом те влече.

Това че не ти пасва на религионата догма за която си се абонирал не го прави да не е истина

О, учителю! Разкрий ни как откри Интернет, и случайно ли в своите търсения попадна на научната рубрика на dir.bg?

Забравихте за Лили!

Македонците са най-древните организми на Земята!

Пак не точно преведена статия! Но явно вече свикваме с това!