Коментари - Откриха главната разлика между животните и нас | IT.dir.bg
назад

Откриха главната разлика между животните и нас

Учени определиха главната разлика между човека и животните.

Обратно в новината

Коментари - Откриха главната разлика между животните и нас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък мислех, че главната разлика е, че носим гащи.

Качествена разлика няма между човека и бозайниците, а само количествена. Основно в неокортекса, който е доста малък дял от мозъка. Между човека и висшите примати разликата е почти нулева. От еволюционна гледна точка, разума такъв какъвто го познаваме днес, може да се окаже еволюционен недостатък.

Гениално откритие, ура!

Според Теорията, разликата е в команднотрансформационният център. Животното се ръководи от случващото се и помни последствията според тяхното кпд във физиологичен аспект докато при хората това се случва в емоционален аспект. Което между другото, преди всичко означава, че и двете форми на живот са еднакво далеч от рационалното съзнание. Теорията може да гласи едно но математиката и фактите сочат друго така, че на някой може да му звучи много обидно но разлики няма. Според теорията, изключенията потвърждават но според фактите, две и две винаги е четири и няма изключения! Функцията на всичко живо е да съхрани живота, а биомашината, която го прави е животно. Какво, какъв вид, защо, как... това са различни теми и не променят нищо във функцията. Така, че ако някой се пробва да ви обиди на `тъпо животно`, все ще е свой. Някои по-крайни будисти изглежда, че преиграват по темата но практически няма доказателства, които да ги опровергават в логиката. Даже, напротив.

Чудя се каква е ползата от това откритие.

Да се вярва, че някой прави нещо по темата. Много хора проявяват интерес, което е съвсем логично и съотвено, трябва да им се организира филм. Конкретната полза е, че няма да знаят кои са или защо живеят и ще продължават да бъдат използвани докато пукнат.

Това са потробности. Има една единаствена разлика между нас и животните. И тя е по отношението към огъня. Човекът се е отделил от животните тогава, когато се е научил да манипулира огъня. В древните култури и религии огъня винъги присъства в религиозните обреди. Дори в християнството, човек пали свещ, къди с къдило, моли се пред икона със запалено къндило и т.н.

Вярващите християни не палят свещи както правят езичниците в езическите капища. И не се молят пред икони и други идоли, а директно на Гсопода, като това могат да го правят по всяко време и на всяко място. Не следвайте преданията и традииците. Търсете Божията истина.

хората са ГМО на природата или на случайност но са далече от всички животински видове но все пак е трябвало да се даде отговор от учените и Дарвин го е дал ако не е бил той някой друг е щял да напише нещо подобно но сега който докаже друга теория ще остави името си завинаги запомнено

И кой ти забрани да използваш препинателни знаци?

Мобилните телефони много скоро ще изтрият тази разлика ...

Какво ще кажете за следното съобщение, разпространено сред дивите жители на гората: "Водачите на северната и на западната глутница вълци и 3 стари мечки от Изтояната урва си размениха мисли по въпроса каква е разликата между човека и тях. Те установиха, че човекът може да различи и запомни най-много 5- 6 миризми и то само ако са силни, познати и не идват едновременно. Той е абсолютно неспособен да различи произхода им, да ги запамети и ползва след това, да се ориентира за местоположението си, да не се издава, да се пази и изхранва сам в гората. Самостоятелен става едва след 15-на години, като малък дори не може да бяга и е лесна жертва. С това животните доказаха огромните несъвършенства на човека и защо той е толкова назад спрямо тях в развитието си."

Представете си AI с machine learning, който е способен да запомня неимоверно по-голямо количество последователни комбинации и да разсъждава над тях. Мхм...

РАЗЛИКАТА Е,ЧЕ НИКОЕ ЖИВОТНО НЕ УПОТРЕБЯВА АЛКОХОЛ. ТОДОР КОЛЕВ

Употребява, но не концентрат. Някой животни си умрат за полуферментирали плодове.

Очевадно коментиращите тук, основно профани, си нямат никаква представа какви експерименти се провеждат преди са се формулира нещо, което на пръв поглед изглежда лесен отговор. Добре е всички тези коментиращи профани да гледат по National geographic предаването Brain Games. Може би тогава ще осъзнаят нищетата си. В случая учените се опитват да определят какво е помогнало на човек да стане човек от маймуна. Разбира се тези с 6-те хиляди години от създаването на света в случая са неспасяеми. Та повтарям - учените търсят причината да се появи човек, а не в момента какво различава човек от животното.

"Учени" от НюЙорк и Стокхлом 3години усвояваха средства(х-мил.дол.)-безпл.билети до о.Пукет,Ибиза и Филипините,4старс хотели,експедиции до Швейц.Алпи покупка на екипировка и компютри-някой друг джип и ролекс...и накрая направиха световното откритие,че водата е мокра....Искам да съм доцентче,а по добре професорче във някъкво екипче в западно унивирситетче,а по добе академийка....

Па що не си станал, явно си много умен

Па я таа разлика я знъм отдавна, "ората пиим алкохол, животнити не". Е тва е!

Откриха главната разлика между мъжа и жената!

те това е български примат -100 процента булгарикус идиотикус

и Стокхолмския университет хахахахахаха, сигурно са толкова некадърни колкото родната безродна журналя :)))

Защо им е да помнят "голямо количество последователна информация" след като така и така си знаят всичко! Трябва да видите уличното котенце Нинджа, която на 2 месеца беше останала сираче и въпреки че е неимоверно дива оцеля в най-страшната зима без човешка помощ, а сега е млада майка на възраст ОСЕМ МЕСЕЦА и ЗНАЕ, когато намери парче салам да го занесе на малките си. Ако това е инстинкт просто - да живеят инстинктите. Знанията са важни за безпомощните глупаци, към които спадаме единствено ние.

Не е да не сме имали коте, което беше по-умно от маса хора които познавам - но не за това става дума в статията.

Точно там е разликата, "животните си знаят всичко" защото се водят по инстинктите си.. За да формират тези инстинкти им е било необходимно наистина много време и много поколения... А човека се е научил да не се води по инстинктите си, затова също е било необходимо много време и много поколения ..

Това, че на човек инстинктите са по-слаби не значи, че не се води от тях :) Например защо човек като си създаде деца - се грижи точно за тях, а не за съседските. Отвътре му идва, а не че някой го кара насила или го учи. Съвсем друг е въпроса, че въпреки инстинкта, хората нямат и понятие как да го направят добре, ако някой не ги научи.

Какво мислиш, че са инстинктите? И хората, и животните са био роботи, като животните идват на тоя свят с по-мощна "инсталирана програма". А хората цял живот инсталират и ъпгрейдват и пак цял живот вършат саморазрушителни простотии. Не подценявайте инстинктите. Това е все едно да ти обясняват как чисто нов компютър ти идва заедно с всички екстри и програми, а ти да се обясняваш - това не е никаква програма, а някакъв си там инстинкт. И затова компютърът е тъп и скапан, не действа :)

пчеличките животни ли са? или гъби. знам, че животните не пушат и че не пишат глупосте.

Тук са коментирали доста глупаци, които се подиграват на учените, само че са милион пъти по - глупави самите те от животните. Разни лузъри се подиграват на учени, типично за Ганьовци.

Въпросът е тези мними "учени" учени ли са или обикновенни пропагандатори на еволюционата митология в служба на мамона и на човекът на греха и погибелта. Защото благодарение на такава "наука" светът върви с пълен напред към своята гибел.

Не случайно хората се опедерастиха от премиери и бизнесмени до последната дупка на кавала. И по-зле ще стават от сега нататък заради това, че се отдалечават от Творецът си, комуто да е вечна слава во веки веков.

За да е представително изследването в него е трябвало да се включат и хора, които не са ходили на училище.

Тъ, начи, викам му яс на моето добиче изреченията "куче ухапа жена" и "жена ухапа куче", ти да видишш, като емна жената, не мож я отърва! Конкуренция виде, явно!

ХАХАХАХАХА Пълен абсурд е тая статия! Животно не би спечелило наградата Дарвин! Още едно доказателство, че учените грешат! Тва 90 процента от хората са тотални слабоумници, а тез ми пробутват поредния хуманистки бълвоч!

Учените грешат естествено! Хората им са били студенти сигурно! Ако беха събрали 100 кретена от 3тия свят щяха друга песен да запеят! Как ще сравниш интелекта на един посран камилар готов да умре заради некви си 100 девици със зарастващи химени и едно интелигентно куче!

Гладни онези, които се изхранват предимно с риба. Въпросното изследване и най-вече изводите от него надминава по абсурд теорията за произхода на човека от маймуната! Драги "учени", онова коет оотличава човека от животното е "психиката", или казано с други думи наличието на "самосъзнание". Колкото по надолу слизаме в йерархията на видовете и се приближаваме до "кучето на Павлов", толкова повече ще получавате потвърждение на резултатите от "научните" ви експерименти.

Не прибързвай със заключенията! Става дума за осъзнато и целенасочено действие/избор! При животните как е? По типично балкански маниер се изхвърляте и доказвате невежеството си. Колкото и да подскачате, няма да пораснете ма височина... Пощадете себе си и се смирете.

Но явно Дир-а не споделя мнението и го адресира до неправилнияр реципиент, за да подведе публиката!

Един световноизвестен англ. писател от ирландски произход е изказал следната фундаментална мисъл (ако познаете кой е той, ще изкупите невежеството си): "Когато се съгласяват с мен, имам чувството, че не съм прав".

Май сме засегнали чувствителна струна в душите на т.нар. "учени". Е, човек трябва да притежава и почтенност, без значение с какво си изкарва хляба!

Човека за разлика от животните е морално същество и може да различава добро от зло, понеже в сърцето му са записани моралните закони на Господа. И когато върши нещо нередно веднага светва сигналната лампа. Тези които сикат да заглупат гузната си съвест се стремят да създаването теории и да трсят доказателства, целящи да успокоят неспокойната му съвест. Искат да докажат, че няма по-висш разум, за да не се чувстват подвластни. Иска да моаг да правят каквото си пожелаят, затова търсят корена си в различните видове животни по Земята за да оправдават делата си чрез тяхното поведение. Не иска да отговаря пред никого за действията си, но все пак иска да има правосъдие. Иска да живеят вечно, само че в греха си. Искат всичко да е относително, включително и истината, за да имат възможност те да решават какво е истина и какво не. Затова се опитват да потискат Истината за нашият Създател, защото не им се иска да е истина. Такъв е човекът в света, потопен в греха, в който живеем. С такова отношение човек сам избира истината си спрямо това, което иска да чуе. Всяка една истина има и авторитет, който стои зад нея. Твърдение не може да съществува само по себе си, то трябва да има първоизточник независимо дали това ще е човек, организация или идеология. Следвайки тази логика, излиза, че човек всъщност избира авторитета, когото иска да слуша, и в сегашния свят, в който тези авторитети не са малко, човек може буквално да подбира според случая. В действителност между човека и животните фундаментална разлика. Човекът е създаден по образ и подобие на Бога, а животните не са. В човекът е вложен стремеж за любов и истина и той постоянно се стреми към тях. Той като разционално същество търси смисъла на живота. Може да различава порядък от безпорядък, красиво от грозно. Обича красотата и хармонията. Създава изкуство. Планира бъдещето според своите настоящи и предполагаеми бъдещи нужди. Има абстракно мислене и творчески подгход при решаване на различни видове проблеми.

И си го, казал добре, но не си "справедлив" към животните. И те са божии създания, и в много случаи проявяват по-голяма "разум и морал" от човека, особено на фона на ставащото в съвременния свят. Та, мисълта ни е да не се увличаш толкова, макар и по принцип да си прав! ПС. Развратът е присъщ само на човека!!!

Танас

Ако под "разврат" имаш предвид секс за удоволствие, с различни партньори и с користни цели, вероятно ще ти е интересно да наблюдаваш делфини, маймуни и пингвини. Ще се изненадаш.

"Човека за разлика от животните е морално същество и може да различава добро от зло, понеже в сърцето му са записани моралните закони на Господа." ЧовекЪТ може да различава добро от зло, ако вярваме на библията, защото е ял от забранения плод, при това против волята на бог. Затова, ако отново вярваме на библията, бог му се е разсърдил, изгонил го е от райската градина и го е наказал с вечни страдания плюс първородния грях. Така че, по твоята логика, ние се различаваме от животните против, а не благодарение на волята на бог. Бог, ако съществува, въобще не ни мисли доброто. Но човек трябва да остави пожелателното си мислене и да чете по-внимателно светото писание, за да го проумее.

Бог е създал човекът като морално същество, което може ясно да разграничава добро от зло. Доброто е в подкрепа на живота, а злото е против него. Доброто е от Господа, който създава и поддръжа живота през вечноста, а злото е от лукавият, който се въргордя заради своята хубост, и реши да оспорва власта и порядъка на Господа. Бог умишлено създаде човекът в последният творчески ден, за да не бъде човекът свидетел на творческият процес. Защото праведният чрез вяра ще живее и ще се стреми към истина и справедливост. Бог постави дървото на познанието в райската градина като тест за лоялност на човекът към Него. Господ не гледа на лице, а изпитава сърцата на хората за да разбере живее ли доброто в тях и дали се стремят към истината. Той е знаел предварително, че човекът ще съгреши и благодарение на първородният грях ще загуби Божият образ в себе си. Затова е промислил план как да го въстанови и да спаси човекът от грехът, за да може да сподели вечността с него в любов, истина, смисъл и хармония. Господ ще позволи човекът на грехът и погибелта да вземе контрола на Земята и грехът да се изяви в пълната си сила пред вселената, за да може всяко съзнателно интелигенто същество да се убеди в гибелното му въздействие и да може да осъди действията на сатана и падналите ангели. Човекът като най-потърпевш от тях, ще бъде трета страна - съдия в този космически конфликт. Светиите ще съдят ангели. Скоро когато папството въстанови своята политическа власт, ще настанат такива тежки времена, каквито никога не са били (дори през тъмното средновековие). Защото във времена на тежки кризи човек проявява истинската си същност. Те ще бъдат тест за вярата и сърцата ни. И който издържи до край с мощната подкрепа на Господа, той ще се нарече достоен и ще получи венецът на живота.

Здрасти, ZweiSwein, Много е лесно да се гъбаркаш с буквално четящи, нали? За да си спестим 4-5 хиляди реда обяснения разяснявам символиката: дървото, изяждането на чийто плод ти дава да различаваш добро и зло е символ, означаващ школа или идейно течение, което отклонява първите членове на нашето общество в неговото зараждане от цялото към частите. Вместо да осъзнават разрушението и съзиданието като двете страни на един процес, те са насочени да гледат отделните му части, без да гледат крайния резултат. Когато женската част на това архиобщество - символизирана от Ева - е привлечена към това, логично мъжката част я последва. О, да, не говоря за примитиви, за каквито и ти, и опонента ти мислите, че са древните хора. Говоря за цивилизация, имала знания по архитектура, астрономия, математика и т.н., както показват древните архефакти, стига да гледаш фактите, а не религиозните писаници на т.нар. учени. Резултата от тази смяна на философията е, че се стига до упадък, загуба на знания и до примитивизма на средновековието. Не можеш да разглеждаш ограничено, профанизирано или с пренебрежение Бог, Вселената и това, което не разбираш, ако държиш да имаш повече или по-малко правилно мислене. Но в крайна сметка какво ви държа сметка на двамата философи :) Много по-смешно е да ви чета писаниците. Продължавайте в същия дух.

"Човека за разлика от животните е морално същество и може да различава добро от зло, понеже в сърцето му са записани моралните закони на Господа." Отиди в раздел "Варна" на дир.бг и чети: Нов клип с насилие - ученици бият коте : http://varna.dir.bg/news.php?id=25965368 Да ти имам аз на тебе Господа... Ако въобще нещо имаме "записано" в нашия геном, то това е жаждата за кръв и надмощие. Нямаш дори най-малка представа все още на какво са способни закърнелите ни нокти и зъби.

Това агресивно поведение е следствие на масонският социален инженеринг, и пропагандираната еволюционна митология в училищата. Какво виждат хората от сутрин до вечер по телевизията освен насилие, гордост, суетата и плътски страсти. И супер героии които вместо Бог спасяват света според техните си морлани стандарти и разбираия за добро и зло. Гледаме супер мен със змията на емблемата, а сега и супер гърл, понеже сатана няма пол. А повечето родители бързат да оставят децата си по баби и дядовци или държавните институции, за да отидат на работа или за да имат повече свободно време за себе си. Резултата е трагичен. Светът загива поради липсата на страх от Този, Който създава и поддръжа живота през вечността и дори не разбира това. На светът трябва покаяние и смирение пред вечната правда на Господа, Който е създал всички блага без които не можем. Защото каква е ползата човек да спечели целият свят когато изгуби живота си? Каква е ползата от гордост и суета, когато нищо от делата на горделивите няма да остане и да се помни?

Някой пак откри топлата вода... Но пък евала, за това е успял да получи финансиране.

Ама тая топла вода е .... жълта и е с телесна температура. Тя е друга.!

За да получиш финансиране си трябва интелект ,който животните нямат все пак :)

О, това е новина. Говори се за еволюция?

Според един легендарен български вестник наречен "24 милимунди" няма разлика между "куче ухапа жена" и "жена ухапа куче". Прочетети им заглавията и ще се убедите. И това продължава десетилетия. Те я въведоха тази мода. Сега си обяснявам защо - не правят разлика просто...

Това умозаключение на учени ли е или на ученици (в трети клас)?

Хората сме учени на това от малки. Животните не са учени. Има задачи в които животни се справят по-добре от деца. А има сложни задачи. Като сложено нещо леко за ядене в стъклена тръба (тип епруветка), закрепена към маса. На масата има и бутилка с вода. Маймуната се сеща да налее в тръбата вода, за да изплува нещото за ядене. На детето за това му трябва повече време. Маймуните правят и сечива, като със зъби правят връх на пръчка на четка от косъмчета. Тях ги пъхат в мравуняци и към тях се ляпят термити, които ядят. Или разни свраки или бе гарвани в Австралия пускат по пътища орехи, че камионите винаващи отгоре да ги строшат. Или едновременна атака на вълци, как разбиват стадо елени и кой кого атакува - има тактика на нападение. Или косатки как правят вълни, за да избутат и/или разбият ледник с тюлен на него. Ако са повече от една косатки, в синхронно плуване леко настрани създават такива вълни. Имаше коефициент на интелигентност, каква част от мозъка се ползва за друго освен за оцеляване. На човека бе 5 или 1/5 е необходима за оцеляване. На шимпанзето бе 2.5. За други видове маймуни е по-малко. На делфините бе обаче 7.

Интересно какви щяха да са резултатите ако изследваха бозайници от Столипиново

Баси излиза, че Пената като не може да помни имената да футболистчетата и не може на мисли последователно не е човек. Май нещо са пообъркали.

Да си човек не означава да можеш да ходиш на два крака и да говориш. Човекът е този, който има мозъчна дейност във висша форма. Сегашните селяци с 50 думи в речника си трудно могат да бъдат наречени хора. Обидно е.

за откритието са били интервюирани 100 кучета, 60 котки и 3 прасета.....

И б.б :)))

Нека експериментират с Homo Sapiens дали може да се ориентира по магнитното поле на земята :) Оценяват се животни по критерии измислени от човека.....Офффф

Учени откриха? Добро утро, учени! И Америка и колелото и топлата вода се откриват на учените всеки божи ден!

Те и прелетните птици не могат да си запомнят маршрутите от по няколко хиляди километра преход и да се завърнат точно в тяхното си гнездо, нали?!? Я пусни някой съвременен бай ..Й без карта, компас или GPS да намери една точка на 20 километра само да видим как ще се ориентира

Браво Айнщайн! А след това ще хванеш ли толкова умната птица да ти препише коментара?

Основната (или една от основните разлики) между човека и животните е, че човека изобщо търси, изследва и се замисля за тези разлики. Вече друг е въпроса как точно го прави и дали изобщо е на прав път в търсенето...

Търси, изследва и се замисля - защото не разбира. Животните разбират и знаят по природа всичко.

Пълни глупости.

"Колкото по-дълги били комбинациите, толкова по-трудно животните се справяли с тях." - и с какво ний сме по различни? "Това обяснява защо обучавани животни не могат да запомнят разликата между изречения като "куче ухапа жена" и "жена ухапа куче". " - чудно как са им обяснили на животните двата израза. и на мен някой примерно китаец да ми ги каже на китайски двете, ще го гледам умно умно с точно същото разбиране което ще има и някой коте.