Коментари - Открита е ”най-старата звезда във Вселената” | IT.dir.bg
назад

Открита е ”най-старата звезда във Вселената”

Австралийски астрономи са открили най-старата позната на човечеството звезда във Вселената.

Обратно в новината

Коментари - Открита е ”най-старата звезда във Вселената” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Съставът на новооткритата звезда показва, че тя се е формирала непосредствено след първична звезда с маса 60 пъти по-голяма от тази на Слънцето." Т.е. това е звезда второ поколение. Как от това тогава се прави изводът, "....че необходимият за оцеляването ни материал идва от първото поколение звезди".

Лили Иванова?

цялата истина за вселената и съществуването е трудна за разбиране, но лесна за усещане. всички науки са средство за обяснение на едно и също нещо по различен начин. например аз се усещам като жив и съществуващ и това ми е достатъчно, но наука ще каже с езика на биологията-бозайник, с езика на физиката-съвкупност от частици, с езика на химията-еди колко си процента вода, с езика на философията-той мисли, следователно е и т.н. да ви кажа, едно нещо ме дразни, а то е че е по-важно да се нагушкаш с пари и да седнеш в немска лимузина, отколкото това да станеш силен, за да оцелееш, а не за да си добър към останалите. ще идват много времена, някои от които напълно изключващи други по управление и начин на живот. но най-вече ме притеснява, че ако сме толкова кратки от 80 години приблизително и няма преминаване от едно състояние в друго е супер жалко че нищо няма да разберем или усетим

Всичко добре, но нещо теорията за големия взрив така и не можах да я разбера ( повярвам ). Струва ми се просто удобно нагласена хипотеза, приета като аксиома на която се гради всичко останало. Също толкова достоверна като теорията за божествения произход, но някак си по-научно звучаща. Не я познавам в детайли, но ми се струва че е базирана само на разширяването на вселената и по-точно на червеното отместване.

Аз също имам сериозни съмнения в тази теория (за големия взрив). Също наскоро доказаха, че червеното отместване не винаги е резултат от отдалечаване. Освен това от квантово до макро ниво всичко следва определен логаритмичен, пропроционален, симетричен, като движение, време или др. цикъл на повторяемост. Например слънчева система- атом, молекули и галактични купове, клетка-вероятно с галактика. Голямия взрив ни си пасва в тази картинка и е по скоро някакво движение на материята във вселената, което човек от позицията си и съществуващите технологии възприема грешно като взрив.

Бих желал да пишат повече за най-близкото светило до нас- Луната, а не за звезди на 6000 светлинни години от нас.Прикриват събития и случки, които стават на Луната ! Нима е по-евтино да пратиш совалка на Марс, отколкото да идат на Луната ?! Има неща , които не им се иска да назоват с истинските им имена , но "шило в торба не стои без да го видят другите" и не ще е далеч времето за да си признаят за базите на извънземните, намиращи се на обратната страна на луната, които упорито прикриват!

Повечето хора няма да понесат истината, ще настане хаос. Те са токова погълнати от ежедневните си занимания, че дори на 2 метра пред тях да мине ufo ще си останат пак равнодушни зомбита. :)

Пич, забрави да споменеш за самолетите, които пръскат, както и за HAARP...

Лили Иванова ли се казва звездата?

Това е грубо. Може би ти се мислиш за нещо повече от пъпчив пубертет с компютър и интернет!

Абе грубо - ама вярно...

след петото уиски просто не се знае какво откритие може да бъде направено-- хлъц , а наздравичката

само вдигат прах всичко може да е един много красив фототапет...докато не напуснат слънчевата система и да стигнат до някоя друга само могат да си броят в милиарди тея кухи парчета:)

Да твърдиш, че си открил най-старата звезда в БЕЗКРАЙНАТА Вселена е признак на лудост и малоумие. Да, може би е най-старата открита от съвременната цивилизация на човека, но нищо повече.

Два часа преди да си напишеш поста, в статията е било написано "позната на човечеството". Това значи, че последната промяна на статията е била такава и тогава го е пишело. Написано е в първото изречение, ама кой да чете ...

Чети бе, чети преди да пишеш гениалните си коментари...

Браво за откритието, но изводите изглеждат като прекалено надути и необосновани. Имам предвид: > "фундаменталното ни място във Вселената" > "материал, необходим за оцеляването ни" > "преди това събитие не е имало нищо" > "За пръв път сме в състояние недвусмислено да кажем" > "Сега вече можем да поставим парченцето от пъзела на точното му място"

много ми е интересно как така ги определят колко са стари сигурно се вижда че много сее збръчкала от старост

по масата им и съотношението между водорода и хелия, а и други елементи, ако са започнали да се образуват. Процесите на синтез в звездите са доста сложни и протичат с определена скорост и последователност.

д-р Стефан Келер да не се пробва да нагласи науката в ползва на религията.

От цялата вселена(с размери поне 13 милиарда светлинни години) как така избра точно до нас да се пръкне тази най-стара звезда? Нещо намирисва това "откритие"

Най-старата, която ние наблюдаваме. 6к светлинни години е в нашата галактика. Отвъд нашата галактика, има милиарди галактики, в тях има стотици милиарди звезди. Като се има предвид, че освен някоя супернова или в някой от близките глобулари, общо взето не можем да наблюдаваме индивидуални звезди извън нашата галактика, то най-вероятно това не е най-старата звезда, но просто е най-старата видима за нас.

В статията пише "най-старата известна ни звезда".

Малко уточнение: възрастта на вселената е 13.7 млд. светлинни години, а иначе диаметъра на видимата вселена е около 93 млд. светлинни години.

А възраста на баба ти е 80 километра :) Нали?

ако това, което казваш е вярно, то излиза, че след първичния взрив преди 13.7 млрд години са се образували частици, които са се движили със скорост няколко пъту по-голяма от тази на светлината за да се получи такъв размер на Вселената от 93 млдр светлинни години. Това противоречи на теорията на относителността т.е. на сегашните познания. Засега не са открити такива частици...

Е това нищо кой го е създал ? , попита риторично професор от УНСС.

Как кой- Бог. Същия който има удивителната и необикновена способност да прави вино от вода и да ходи по повърхността на морето като Марешки...