HTC VIVE представи редица иновации на Световния мобилен конгрес 2022. В това число влиза напредъка на компанията в използването на 5G технологии, VR изживявания в автомобил, развлечения, базирани на местоположението (LBE) и последните актуализации на Viverse, мястото на HTC VIVE в метавселената.

HTC представи VIVE Browser - нов уеб браузър, базиран на VR и VIVE Connect - портал за преживяване и пътуване из виртуалния свят Viverse. Компанията дебютира на конгреса и с VIVE Guardian - нов инструмент, който дава възможност на родителите и учителите да контролират какво младите хора могат да виждат и правят във VR.

"Viverse е следващата глава от нашата визия за VIVE Reality. Viverse осигурява безпроблемни изживявания, достъпни на всяко устройство, навсякъде и се осъществява благодарение на виртуалната и разширената реалност, високоскоростната свързаност, AI и блокчейн технологиите, в които HTC инвестира от няколко години", обясни Шер Уанг, съосновател и председател на HTC.

Заедно със своето дъщерно дружество G Reigns и партньора Supermicro, HTC изгради локална 5G мрежа с ниска латентност, която осигуряваше демонстрациите на живо на щанда на HTC по време на конгреса. В една от тях гостите управляваха радиоуправляеми автомобили по малка състезателна писта в реално време чрез 5G, като използваха компактния, преносим 5G продукт на HTC Reign Core.

За друго решение HTC VIVE и holoride работят заедно, за да предоставят VR забавление на пътниците в автомобила, като използват очилата VIVE Flow VR и иновативната технологична платформа за потапяне на holoride. Технологията на компанията съчетава VR съдържание с данни за движението, местоположението и навигацията в реално време от автомобила. В комбинация с VIVE Flow, леките и компактни VR очила на HTC, holoride е идеален за забавление на пътниците по време на пътуванията им. Гостите на MWC имаха възможност да изпитат автомобилния VR на holoride по време на пътуване из Барселона.