На специално събитие Huawei представи широка гама от нови джаджи - сгъваем телефон, е-книга, смартфон и нови лаптопи. Започваме представянето на джаджите с мобилните компютри.

Лаптопите са с 16,1-инчов дисплей, който отразява нуждата на потребителите от повече работно пространство на екрана, съчетана с желанието за повече гъвкавост.

Екранът е с IPS панел и безрамков дизайн. Освен това той има 100% sRGB покритие. Точността на цветовете пък е сертифицирана от TÜV Rheinland. Заради тези си показатели лаптопите MateBook D16 и 16s на Huawei са идеални за всички графични дизайнери, дигитални художници, фотографи и артисти.

HUAWEI MateBook D16 и 16s са снабдени с най-новото поколение процесори на Intel Core. Клиентите могат да изберат между i5, i7 или върховия i9. Видеокартата е Iris Xe на Intel.

Лаптопите идват с свръх бърза LPDDR4x 16GB RAM памет и високоскоростен NVMe SSD диск, който може да е с капацитет от 512GB или 1ТВ.

Така системата се справя отлично с мултитаскинг и сложни задачи като анализ на данни, компилиране на код, отваряне на множество уеб страници, диаграми и други.

Освен това, с моделите D 16 и 16s, Huawei прави интегрирането на различни устройства още по-модернизирано.

Управление на файлове от няколко устройства, интелигентно търсене, лесно предаване на файлове между компютър, смартфон и таблет елиминират бариерите на споделяне на данни между различните устройства.

Зареждането става с USB-C, което прави лаптопите много по-мобилни.

Новите лаптопи на Huawei предлагат върхова производителност, като разликите между D 16 и 16s са малко, но в полза на 16s. Сред тях са възможността за избор на повече памет, върхов i9 процесор. Резолюцията на дисплея също е по-голяма 2520x1680px срещу 1920x1200px.

Операционната система е Windows 10 и може да бъде ъпгрейдната до Windows 11.