Една от най-големите революции в потребителската електроника през последните години е свързана именно с телевизорите. Само в началото на този век устройствата се ползваха единствено за пасивно гледане на ТВ програми. С появата на стрийминг платформите и по-качествените матрици големите телевизори на практика "вкараха" киното в дома на милиони хора по цял свят. Потребителят вече имаше много по-голям контрол над съдържанието за гледане. Но историята на революцията в телевизорите не свършва дотук.

В днешно време екраните са толкова качествени, че те се ползват от графични дизайнери, програмисти и ИТ специалисти. Телевизорите станаха неизменна част от всеки професионален офис, защото са идеални за видеоконференции и презентации.

Само за 2021 г. са били продадени 210 милиона нови телевизора по целия свят. Резултатите за последните 12 месеца все още не са разкрити напълно, но всичко сочи, че за 16 поредна година лидерът на пазара ще е Samsung, запазвайки дял от 30%.

Казано с други думи, през миналата година са били продадени поне 63 милиона нови телевизори с марката Samsung. Първото място на компанията е логично предвид иновациите и тенденциите, които южнокорейците задават.

Устройствата на Samsung имат всички необходими качества, за да бъдат неизменна част от нашето ежедневие. Те са с добра матрица, висока резолюция, живи и точни цветове и повече от прекрасен контраст, звук от следващо ниво, но в същото време изискан и елегантен дизайн. Телевизорите на компанията са еднакво добри както за работа, така и за забавления. Но това не е достатъчно, за да обясни рекордните резултати на технологичния гигант.

Samsung превърна 8К телевизорите в реалност, като представи първите QLED модели с технология Mini-LED и стана пионер на квантовата QD-OLED технология при панелите.

Samsung е първата компания, превърнала телевизора в нещо повече от черен екран в дома ни, създавайки много по-персонализиран продукт.

Идеален пример за това е новият телевизор The Frame 2021.

Телевизорът, който превръща дома ни в галерия

The Frame 2021 се отличава с изключително тънък корпус. За да бъдем максимално прецизни, профилът му е с дебелина от 2,49 сантиметра. Тънкият и плосък екран напомня на ярка и цветна картина, която с нетърпение ще поискате да окачите на стената си, веднъж щом сте я видели.

The Frame 2021

Снимка: Samsung

Сравнението не е случайно. The Frame 2021 има арсенал от голям брой рамки в различни цветове и материали, благодарение на които наистина прилича на картина. С тези рамки потребителите имат голям избор от рамки, с които да персонализират вида на устройството спрямо собствения си вкус или спрямо стила на помещението.

Вижте как изглежда The Frame 2021 >> >> >>

Телевизорът, приличащ на картина, може дори да се разположи на специален статив-триножник. Останалите опции за монтирането му са плътно до стената като произведение в галерия или поставянето му на елегантна стойка за ТВ шкаф.

Благодарение на своята рамка, The Frame 2021 изглежда добре дори и когато е загасен. Всъщност именно когато не се ползва, телевизорът може да превърне дома ви в галерия.

Това става чрез специален режим, при който на екрана се проектират картини и снимки от най-добрите световни галерии и музеи. Samsung са обновили своя Art Store, а магазинът предоставя огромен избор от платна и кратка информация, включваща името на автора и заглавието на творбата.

Устройството идва със 6GB свободно пространство. Това е достатъчно, за да запаметите хиляди произведения на изкуството в телевизора.

С The Frame 2021 може да окачите всяка картина, която някога сте искали, на стената в хола си. Благодарение на качествата на екрана, изображенията са неотличими от оригинала.

The Frame 2021

Снимка: Samsung

Всъщност освен дизайнерския вид и арт-способностите именно екранът е голямата звезда на този модел.

Новият телевизор на Samsung разполага със 100% обем на цветовете, което се дължи на Quantum Dot технологията. Тя включва панел от наночастици, филтриращи светлината, излъчвана от QLED матрицата. Това води до върхови нива в точността и дълбочината на цветовете.

Благодарение на Dual LED пък може да се наслаждавате на невероятен детайл и текстура без значение от ъгъла, от който гледате екрана.

The Frame 2021 автоматично усеща и регулира осветлението и контраста на екрана спрямо заобикалящата го светлина. Така ще имате най-добрата картина, дори слънчевите лъчи пряко да осветяват телевизора ви.

Сензорът за движение разпознава дали има човек в стаята. Ако помещението е празно, алгоритъмът автоматично изключва Art Mode, за да пести енергия. Ако сензорите уловят, че някой е влезъл в стаята, то екранът отново се трансформира в картина.

Телевизорът разполага и с активен гласов усилвател, който усеща фоновия звук в реално време и регулира силата и яснотата на диалога спрямо шума в стаята. Тази технология е особено полезна при гледане на спорт или филми с приятели.

Свързването на телевизора става изключително лесно, а пускането на съдържание от компютъра или телефона изисква само няколко докосвания. С функцията Mobile Mirroring може да превърнете телевизора в дисплей на своя телефон. Така може да скролвате из социалните мрежи или да гледате любимите си музикални клипове в YouTube на голям екран със супер катина и впечатляващ звук. Функцията работи без значение дали смартфонът ви е с Android, или iOS.

При The Frame 2021 може да забравите за най-големия враг на всеки дизайнерски дом или офис -кабелите. Необходимостта от тях е сведена до минимум, а телевизорът може да работи безжично с платформите за интерактивна телевизия.

Multi View позволява екранът да се раздели в два паралелни прозороца и вие да гледате едновременно два потока на съдържание.

Кристалният образ се дължи не само на качествената матрица, но и на 4К резолюцията. The Frame 2021 се предлага с диагонал на екрана от 32, 43, 50 инча, 55 инча, 65 инча и 75 инча.

Ключът към успеха на Samsung

The Frame 2021

Снимка: Samsung

The Frame 2021 демонстрира точно философията на Samsung при телевизорите.

Компанията е създала устройство, което отговаря по най-добрия начин на напълно различни потребителски очаквания.

Големината на екрана и качествата на панела правят The Frame 2021 идеален за геймъри, които могат да се потопят във виртуалните светове на своите конзолни забавления.

Телевизорът е също толкова добър за работа. Той изглежда авторитетно във всеки един офис, а технологиите му улесняват видеоконференциите. Бързото му свързване с компютър, таблет или смартфон го правят изключително практичен. The Frame 2021 дори може да замени екрана на вашето PC.

Освен че е един от малкото телевизори, които изглеждат добре загасени, The Frame 2021 изпълнява ролята на домашно кино по един изключителен начин. Чувството да гледате филм е пленяващо. Същото важи и за спортните фенове, които буквално могат да се пренесат на терена с качествения звук и картина на The Frame 2021.

Няма да е пресилено да кажем, че именно The Frame 2021 е едно от най-добрите олицетворение на причината за успеха на Samsung и водещата им позиция в пазара на телевизорите. Повече за The Frame 2021 може да научите тук >>>

*Материалът съдържа продуктово позициониране