Изкуственият интелект превзе и телевизорите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Изкуственият интелект превзе и телевизорите 6
Снимка: Samsung

Изкуственият интелект превзе и телевизорите

Samsung представи едни от най-технологичните модели на пазара у нас

| Автор: Стоян Гогов 0 10260

Преди броени дни Samsung представи новите телевизори в серията Neo QLED. За 16 поредна година южнокорейската компания е лидер на пазара, а една от причините е именно успеха на Neo QLED. Моделите в серията показват какъв е технологичният максимум, на който са способни.

Дебютиралите тази година телевизори, вдигат летвата още по-високо, а иновациите обхващат всеки един елемент от техните спецификации. Подобренията в качеството на картината, цвета, контраста и звука се допълват от още по-стилния минималистичен дизайн. Новите предложения от Neo QLED гамата включват както 4К, така и 8К модели. Всички те обаче споделят много общи технологии, за които ще ви разкажем.

Картина

Снимка: Samsung

Благодарение на процесора Neo Quantum и постиженията в областта картината и звука, новите устройства в серията Neo QLED предлагат впечатляващото аудиовизуално изживяване. Всичко това се дължи на наборът от върхови и дори футуристични технологии.

В сърцето на 8К моделите и премиум 4К модела QN95B стои новият Neural Quantum процесор, снабден с изкуствен интелект. Вместо една невронна мрежа, анализираща данните, процесорът използва данни, генерирани от 20 невронни мрежи, които подсилват всеки визуален детайл от съдържанието на екрана.

Цветовете са изключително богати и наситени благодарение на технологията Quantum Dot, която се основава на квантови точки с наноразмер, предоставящи пълен обем на цветовете. Дълбочината на всеки цветови детайл се дължи на Quantum HDR, който осигурява превъзходно предаване на черните и светлите нюанси, така че зрителите да видят всеки детайл за оптимално визуално изживяване.

Важно е да отбележим, че уникалните Mini LED светодиоди са 40 пъти по-малки от стандартните LED. Благодарение на това се постига по-голяма плътност, а картината е много по-прецизна и детайлна. В новите модели откриваме подобрената технология Quantum Mini LED. При тях нивото на яркостта е увеличено от 12 на 14-битова градация с цел повече контрол на светлинния източник. Така телевизорът управлява осветеността в 16,384 точки в екранаили четири пъти повече в сравнение с предлаганите преди 4,096.

Друга новост при всички нови модели е технологията Shape Adaptive Light, която позволява на процесора Neo Quantum да анализира контури, форми и повърхности, за да контролира формата на светлината на елементите. Това оптимизира яркостта и позволява прецизното визуализиране на всички обекти на екрана. Резултатът се изразява в невероятно качество на картината и пълноценно HDR съдържание.

Следващата иновация при Neo QLED 2022 е технологията Real Depth Enhancer - високоинтелигентен алгоритъм за качеството на картината. Това технологично постижение дефинира и анализира обектите на екрана в контекста на пространственото им разположение спрямо фона с цел още по-силно внушение за дълбочина.

В поредицата от иновации, касаещи картината на Neo QLED 2022, можем да включим и режима EyeComfort, който автоматично регулира яркостта на екрана и тоновете чрез вграден светлинен сензор и информация за изгревите и залезите.

Когато светлината в помещението се промени, екранът постепенно намалява количеството светлина и генерира по-топли тонове, като адаптира нивата на синята светлина. А това гарантира повече комфорт на визуалното изживяване в тъмните часове на деня, като намалява синята светлина, която би имала въздействие върху качеството на съня.

Благодарение на технологията АMD FreeSync Premium Pro картината е плавна, без никакво накъсване, като едновременно с това има изключително висок динамичен обхват и нисък input lag. Ultra Viewing Angle осигурява ясно и детайлно изображение даже и под малък зрителен ъгъл, а екраните освен всичко имат и антирефлексивно покритие от ново поколение.

Ако трябва да обобщим, то можем да кажем, че гамата Samsung Neo QLED 2022 включва цял набор от вълнуващи подобрения. Комбинацията от всички тях прави картината кристално ясна, детайлна и наситена, както никога досега. Смело можем да заявим, че новите модели на Samsung отново успяват да се изкачат технологичния Еверест в света на телевизорите.

Звук

Снимка: Samsung

Звукът е почти толкова важен, колкото картината, и в Samsung прекрасно разбират това. Голяма част от иновациите са насочени именно към звуковото изживяванена потребителите.

За първи път срещаме телевизори, които са оборудвани с многопосочни високоговорители, поддържащи Dolby Atmos технологията.

Други удобства като OTS (Object Tracking Sound) насочват звука, така че да се движи през пространството заедно с посоката на движение на обектите на екрана. Топ моделът 8K QN900B идва с с OTS Pro - подобрената , която надгражда звука досега и го прави още по-всеобхватен. При устройствата от гамата можем да говорим за истински 3D звук, както никога досега.

SpaceFit Sound анализира обкръжаващата среда в помещението и след това автоматично калибрира звука на телевизора до оптимални настройки, за да може автоматично да се настрои спрямо обкръжаващата среда.

Благодарение на Q-Symphony телевизорът и саундбарът ви пък ще са в перфектна хармония. Все едно сте на концерт или на кино. Q-Symphony осигурява уникален синхрон между високоговорителите на телевизора и саундбара, които заедно създават невероятен съраунд ефект.

Крайният резултат е, че новите Neo QLED телевизори на Samsung предлагат най-добрия в класа си съраунд звук.

Дизайн

Снимка: Samsung

Samsung отново залага на минималистичния Infinity One дизайн, като този път го въвежда и при премиум 4К модела QN95B. Това означава почти пълната липса на рамка и изключително тънък профил.

Но дори останалите модели от новата Neo QLED серия идват с почти липсващи рамки и тънък като лист профил, благодарение на дизайна Neo Slim. Тези им качества позволяват съчетаването им с всякакъв интериор. Липсата на рамки прави телевизорите не просто по-стилни, но ги доближава и до кинематографичното изживяване.

Новите модели предлагат много по-големи опции за персонализация и свързване с различни аксесоари. Налични са няколко поставки за монтиране върху стена, както и тънкият подвижен модул Slim One Connect, елиминиращ количеството кабели около телевизора.

При новите модели виждаме за първи път една от ключовите иновации за 2022 - соларното дистанционно Solar Cell Remote, което се зарежда от слънчевата светлина и радио сигналите на уредите в дома ни като рутер, телефон и т.н., като по този начинредуцира използването на батерии за еднократна употреба. Освен това устройството е снабдено с иновативни смартфункции като гласов асистент, бързи бутони и т.н.

4К и 8К

Снимка: Samsung

Моделите в гамата на Samsung споделят множество общи характеристики. Устройствата от новата Neo QLED 2022 серия могат лесно да се свързват с телефон или компютър и да се превърнат в основата на вашия домашен офис, гейминг център или домашно кино. При това без необходимост от кабели.

Процесорът се грижи изображенията да изглеждат възможно най-добре, а качествата на панелите позволяват телевизорите да се ползват от програмисти, графични дизайнери, ИТ специалисти и професионални геймъри. Последните определено ще се зарадват от честотата на опресняване на дисплея, която достига до 144hz. Тук ще отбележим и друга новост, чието наименование трябва да бъде запомненено от всички геймъри - Motion Xcelarator Turbo Pro, която осигурява върхова производителност и изключително ясно и отчетливо изображение дори при много бързи движения. За дигиталните артисти пък е особено важно пълното sRGB покритие и възможността за точно изобразяване на милиарди цветове.

Въпреки това в гамата има и някои разлики. Основната е свързана с размера на панелите и резолюцията.

8К гамата на Samsung Neo QLED включва три нови серии QN900B, QN800B и QN700B и ще бъде налична в размери 55", 65", 75" и 85 инча.

4K гамата включва QN95B, QN91B, QN85B и QN90B. Размерите са от 43 до 85 инча.

Вече и в България

Снимка: Samsung

Броени дни след дебюта си новите телевизори в гамата Neo QLED са в кампания по предварителни поръчки, която ще продължи до 10.04.2022 г. При закупуването на 8К телевизорите (QN900B и QN800B) и избрани модели от 4К серията (QN95В, QN90В, QN85В) до 10.04.2022, без значение от техния размер, всеки получава код за отстъпка. Стойността на ваучерите варира между 600 и 1000 лв., като зависи от закупения модел Neo QLED 2022. Потребителите могат да се възползват от своята отстъпка при закупуване на саундбар или друг телевизор в периода до 31.07.2022.

Всеки регистрирал потребител в периода от 01.03.2022 до 20.03.2022 г. в рамките на кампанията по предварителната регистрация на сайта на Samsung България, е получил промо код на стойност 100 лева, който може да бъде използван по време на предварителните поръчки за моделите телевизори, които участват в кампанията.

Повече може да научите тук >>>

*Материалът съдържа продуктово позициониране

Изкуственият интелект превзе и телевизорите 6

Изкуственият интелект превзе и телевизорите

Samsung представи едни от най-технологичните модели на пазара у нас

| Автор : Стоян Гогов 0 10260 Снимка: Samsung

Преди броени дни Samsung представи новите телевизори в серията Neo QLED. За 16 поредна година южнокорейската компания е лидер на пазара, а една от причините е именно успеха на Neo QLED. Моделите в серията показват какъв е технологичният максимум, на който са способни.

Дебютиралите тази година телевизори, вдигат летвата още по-високо, а иновациите обхващат всеки един елемент от техните спецификации. Подобренията в качеството на картината, цвета, контраста и звука се допълват от още по-стилния минималистичен дизайн. Новите предложения от Neo QLED гамата включват както 4К, така и 8К модели. Всички те обаче споделят много общи технологии, за които ще ви разкажем.

Картина

Снимка: Samsung

Благодарение на процесора Neo Quantum и постиженията в областта картината и звука, новите устройства в серията Neo QLED предлагат впечатляващото аудиовизуално изживяване. Всичко това се дължи на наборът от върхови и дори футуристични технологии.

В сърцето на 8К моделите и премиум 4К модела QN95B стои новият Neural Quantum процесор, снабден с изкуствен интелект. Вместо една невронна мрежа, анализираща данните, процесорът използва данни, генерирани от 20 невронни мрежи, които подсилват всеки визуален детайл от съдържанието на екрана.

Цветовете са изключително богати и наситени благодарение на технологията Quantum Dot, която се основава на квантови точки с наноразмер, предоставящи пълен обем на цветовете. Дълбочината на всеки цветови детайл се дължи на Quantum HDR, който осигурява превъзходно предаване на черните и светлите нюанси, така че зрителите да видят всеки детайл за оптимално визуално изживяване.

Важно е да отбележим, че уникалните Mini LED светодиоди са 40 пъти по-малки от стандартните LED. Благодарение на това се постига по-голяма плътност, а картината е много по-прецизна и детайлна. В новите модели откриваме подобрената технология Quantum Mini LED. При тях нивото на яркостта е увеличено от 12 на 14-битова градация с цел повече контрол на светлинния източник. Така телевизорът управлява осветеността в 16,384 точки в екранаили четири пъти повече в сравнение с предлаганите преди 4,096.

Друга новост при всички нови модели е технологията Shape Adaptive Light, която позволява на процесора Neo Quantum да анализира контури, форми и повърхности, за да контролира формата на светлината на елементите. Това оптимизира яркостта и позволява прецизното визуализиране на всички обекти на екрана. Резултатът се изразява в невероятно качество на картината и пълноценно HDR съдържание.

Следващата иновация при Neo QLED 2022 е технологията Real Depth Enhancer - високоинтелигентен алгоритъм за качеството на картината. Това технологично постижение дефинира и анализира обектите на екрана в контекста на пространственото им разположение спрямо фона с цел още по-силно внушение за дълбочина.

В поредицата от иновации, касаещи картината на Neo QLED 2022, можем да включим и режима EyeComfort, който автоматично регулира яркостта на екрана и тоновете чрез вграден светлинен сензор и информация за изгревите и залезите.

Когато светлината в помещението се промени, екранът постепенно намалява количеството светлина и генерира по-топли тонове, като адаптира нивата на синята светлина. А това гарантира повече комфорт на визуалното изживяване в тъмните часове на деня, като намалява синята светлина, която би имала въздействие върху качеството на съня.

Благодарение на технологията АMD FreeSync Premium Pro картината е плавна, без никакво накъсване, като едновременно с това има изключително висок динамичен обхват и нисък input lag. Ultra Viewing Angle осигурява ясно и детайлно изображение даже и под малък зрителен ъгъл, а екраните освен всичко имат и антирефлексивно покритие от ново поколение.

Ако трябва да обобщим, то можем да кажем, че гамата Samsung Neo QLED 2022 включва цял набор от вълнуващи подобрения. Комбинацията от всички тях прави картината кристално ясна, детайлна и наситена, както никога досега. Смело можем да заявим, че новите модели на Samsung отново успяват да се изкачат технологичния Еверест в света на телевизорите.

Звук

Снимка: Samsung

Звукът е почти толкова важен, колкото картината, и в Samsung прекрасно разбират това. Голяма част от иновациите са насочени именно към звуковото изживяванена потребителите.

За първи път срещаме телевизори, които са оборудвани с многопосочни високоговорители, поддържащи Dolby Atmos технологията.

Други удобства като OTS (Object Tracking Sound) насочват звука, така че да се движи през пространството заедно с посоката на движение на обектите на екрана. Топ моделът 8K QN900B идва с с OTS Pro - подобрената , която надгражда звука досега и го прави още по-всеобхватен. При устройствата от гамата можем да говорим за истински 3D звук, както никога досега.

SpaceFit Sound анализира обкръжаващата среда в помещението и след това автоматично калибрира звука на телевизора до оптимални настройки, за да може автоматично да се настрои спрямо обкръжаващата среда.

Благодарение на Q-Symphony телевизорът и саундбарът ви пък ще са в перфектна хармония. Все едно сте на концерт или на кино. Q-Symphony осигурява уникален синхрон между високоговорителите на телевизора и саундбара, които заедно създават невероятен съраунд ефект.

Крайният резултат е, че новите Neo QLED телевизори на Samsung предлагат най-добрия в класа си съраунд звук.

Дизайн

Снимка: Samsung

Samsung отново залага на минималистичния Infinity One дизайн, като този път го въвежда и при премиум 4К модела QN95B. Това означава почти пълната липса на рамка и изключително тънък профил.

Но дори останалите модели от новата Neo QLED серия идват с почти липсващи рамки и тънък като лист профил, благодарение на дизайна Neo Slim. Тези им качества позволяват съчетаването им с всякакъв интериор. Липсата на рамки прави телевизорите не просто по-стилни, но ги доближава и до кинематографичното изживяване.

Новите модели предлагат много по-големи опции за персонализация и свързване с различни аксесоари. Налични са няколко поставки за монтиране върху стена, както и тънкият подвижен модул Slim One Connect, елиминиращ количеството кабели около телевизора.

При новите модели виждаме за първи път една от ключовите иновации за 2022 - соларното дистанционно Solar Cell Remote, което се зарежда от слънчевата светлина и радио сигналите на уредите в дома ни като рутер, телефон и т.н., като по този начинредуцира използването на батерии за еднократна употреба. Освен това устройството е снабдено с иновативни смартфункции като гласов асистент, бързи бутони и т.н.

4К и 8К

Снимка: Samsung

Моделите в гамата на Samsung споделят множество общи характеристики. Устройствата от новата Neo QLED 2022 серия могат лесно да се свързват с телефон или компютър и да се превърнат в основата на вашия домашен офис, гейминг център или домашно кино. При това без необходимост от кабели.

Процесорът се грижи изображенията да изглеждат възможно най-добре, а качествата на панелите позволяват телевизорите да се ползват от програмисти, графични дизайнери, ИТ специалисти и професионални геймъри. Последните определено ще се зарадват от честотата на опресняване на дисплея, която достига до 144hz. Тук ще отбележим и друга новост, чието наименование трябва да бъде запомненено от всички геймъри - Motion Xcelarator Turbo Pro, която осигурява върхова производителност и изключително ясно и отчетливо изображение дори при много бързи движения. За дигиталните артисти пък е особено важно пълното sRGB покритие и възможността за точно изобразяване на милиарди цветове.

Въпреки това в гамата има и някои разлики. Основната е свързана с размера на панелите и резолюцията.

8К гамата на Samsung Neo QLED включва три нови серии QN900B, QN800B и QN700B и ще бъде налична в размери 55", 65", 75" и 85 инча.

4K гамата включва QN95B, QN91B, QN85B и QN90B. Размерите са от 43 до 85 инча.

Вече и в България

Снимка: Samsung

Броени дни след дебюта си новите телевизори в гамата Neo QLED са в кампания по предварителни поръчки, която ще продължи до 10.04.2022 г. При закупуването на 8К телевизорите (QN900B и QN800B) и избрани модели от 4К серията (QN95В, QN90В, QN85В) до 10.04.2022, без значение от техния размер, всеки получава код за отстъпка. Стойността на ваучерите варира между 600 и 1000 лв., като зависи от закупения модел Neo QLED 2022. Потребителите могат да се възползват от своята отстъпка при закупуване на саундбар или друг телевизор в периода до 31.07.2022.

Всеки регистрирал потребител в периода от 01.03.2022 до 20.03.2022 г. в рамките на кампанията по предварителната регистрация на сайта на Samsung България, е получил промо код на стойност 100 лева, който може да бъде използван по време на предварителните поръчки за моделите телевизори, които участват в кампанията.

Повече може да научите тук >>>

*Материалът съдържа продуктово позициониране