Едва ли е тайна, че краят на годината е идеалното време за покупката на нови джаджи. Причината обаче не се крие в промоциите за Черния петък. Последният месец на всяка година представя уникалната възможност потребителите да пресеят най-добрите представени досега технологични продукти.

Освен това не са необходими специални промоции, за да се възползвате от естествено намалялата цена на премуим телевизори, смартфони или компютри, представени в първото тримесечие на тази или през последното на миналата година. 

Предложенията на пазара са много, а за да се ориентираме в избора си, първо трябва да се запознаем с характеристиките на устройствата.

Какво да си подарим за края на 2021 година?

Снимка: iStock by Getty Images

Според синоптиците тази зима се очертава да бъде по-дълга и студена, което предполага повече вечери на топло вкъщи. Затова и най-логичната нова технологична покупка трябва да е свързана с нашия дом. И докато нова прахосмукачка-робот или въздушен-фритюрник може да звучат изкушаващо, особено за дамите, то телевизорът е онова нещо, на което ще се зарадват всички вкъщи.

Ако в миналото телевизорът се е ползвал само за гледане на новините, днес той има много по-богати възможности.

С нов смарт телевизор вие може да сърфирате в интернет, да слушате музика от YouTube, да играете качествени игри или пък да се потопите напълно в атмосферата на някои филм. А защо да не изгледате няколко сезона на любимите си сериали по време на празниците?

Покупката на нов телевизор се откроява като една от най-горещите и логични технологични придобивки за 2021 година. Но как точно да изберете правилното за вас устройство в морето от оферти?

В редовете по-долу може да откриете кои телевизори ни впечатлиха през последните 12 месеца.

Предложенията

Тънкостите при избора на нов телевизор могат да се разделят на две части. На първо място трябва да съобразите пропорциите на стаята и разположението на мебелите си. Гледането на 65-инчова стена отблизо може да е доста неприятно, като всеки телевизор има минимално допустимо разстояние за гледане. Съобразявайки се с тази особеност, може да прецените от колко инчов панел имате нужда. След като направите това, е ред да пристъпите към избор на телевизор. Най-добрият вариант е да залагате на известни марки, чието реноме говори достатъчно добре за тях. Избягването на телевизори от неизвестни производители с твърде високи характеристики за малко пари е препоръчително, ако не искате да се сблъсквате с излишни проблеми.

На пазара има много качествени LED, OLED и QLED панели. Без значение каква матрица изберете, тя трябва да има ясна картина. Цветовете трябва да са ярки, но без да изгарят окото, а цялостният дизайн е най-добре да е безрамков. Естествено цената също е фактор.

Водейки се от всичко казано до тук, през последните 12 месеца три телевизора успяха да ни направят изключително добро впечатление, предлагайки оптималното съотношение между качество и цена.

Ето кои са едни от най-горещите телевизори за покупка в края на 2021 г.:

Това е най-малкият 4К Ultra HD телевизор в списъка ни. Безрамковият дизайн пести доста място, а Samsung UE43AU7172 е идеалният избор за по-малки стаи или пък при подредба, при която диванът и столовете са по-близо до устройството. Истината обаче е, че 43-инчовият панел е предостатъчен и за по-просторни помещения. Телевизорът идва с технология за 4K мащабиране, което означава, че ако гледате по-стари филми или играете игри от миналото десетилетие, те ще са с подобрено качество. Технологията PurColor пък се грижи пред вас да има картина с живи и наситени цветове. Устройството разполага и с технологиите Q-Symphony Lite & AirPlay2, които допълнително повишават качеството на телевизора.

Снимка: Samsung

Ако интериорът ви го позволява, то 50-инчовият Samsung UE50AU7172 е другото перфектно предложение за създаването на домашно кино или център за виртуални забавления. Телевизорът идва с 4К Ultra HD резолюция и способност за 4К мащабиране. Свързването с телефон или компютър става само с няколко клика, така че телевизорът става и за работа и учене. Ако имате Samsung Galaxy с операционна система по-нова от Android OS 8.1, то може да свързвате телефона с телевизора просто като допрете двете устройства едно до друго. За качеството на картината отново се грижи PurColor технологията.

Снимка: Philips

Телевизорът на Philips впечатлява със своята ясна HDR картина и 4K UHD резолюция. Технологиите HDR10 + и Dolby Vision гарантират по-ярки и живи цветове, както и по-дълбоки сенки. Технологията Dolby Atmos в съчетание с добрите високоговорители може да превърне хола ви в кино салон или дискотека. Безрамковият дизайн, качественият панел и потапящата фонова светлина на Philips Ambilight превръщат 50-инчовият Philips THE ONE в много удачен избор за всеки киноман. Това е един и от топ телевизорите, дебютирали през последните 12 месеца, като междувременно цената му е доста достъпна.

Офертите

 

Снимка: Vivacom

Намирането на най-изгодната оферта може да е доста трудно. Често търговците, продаващи на по-ниска цена, може да предложат стока с проблеми, непълна гаранция или да забавят изпълнението на доставката. Затова е най-добре да се купува от извести търговци, на които можем да се доверим. Сред всички тях изпъкват офертите на Vivacom.

Компанията предлага всеки от посочените по-горе телевизори с атрактивен 36-месечен лизинг при 24-месечен абонамент за EON PREMIUM.

EON PREMIUM се предлага с високоскоростен домашен интернет, като скоростта на теглене достига до 1Gbps. Освен изключително бърз интернет в офертата, EON PREMIUM предлага достъп до телевизия от ново поколение с над 210 канала. Вие може да гледате съдържанието до 7 дни назад, като така няма да пропуснете любимото си предаване.

EON предлага и огромна Видеотека с над 15 000 заглавия, чиято бройка постоянно расте. Всички те са с български субтитри или дублаж. И това не е всичко.

В EON PREMIUM са включени и атрактивните спортни канали от допълнителните пакети DiemaXtra и MAX Sport Plus без допълнително заплащане. Към тях идват може да добавим и разнообразието от медийни услуги по заявка - Arena Play, HBO On Demand, Pickbox NOW, Hopster, Nat Geo On Demand, Nickelodeon, Disney English и много други. Какво означава това?

EON може да превърне дома ви в истински център на забавленията, защото вие получавате достъп до култовите сериали на HBO в HD качество - "Игра на тронове", "Западен свят", "Берлински Вавилон", "Младият папа" и "Мистър Робот" са само малка част от опциите ви за маратон пред телевизора.

Офертите на Vivacom са атрактивни не само със своите цени, но и с възможностите, които ви предлагат. Избирайки EON PREMIUM, виe си гарантирате изобилие от съдържание, което да гледате по подобаващ начин - на голям и модерен умен 4К телевизор.

Повече за платформата EON на Vivacom може да научите тук »

 

*Материалът съдържа продуктово позициониране.