LG обяви пускането на пазара на 27.6-инчов DualUp монитор 28MQ780. Този продукт има много необичайно съотношение на страните - 16:18. Устройството беше обявено за първи път още през декември миналата година. Днес производителят сподели нови подробности за дисплея, чиято цена е 699 долара.

Мониторът LG DualUp (28MQ780) е базиран на Nano IPS матрица с разделителна способност 2560 × 2880 пиксела. Производителят уточнява, че дисплеят е със същите размери като два обикновени 21,5-инчови панела, а функцията за вертикално разделяне на екрана позволява на потребителя да вижда повече съдържание с един поглед.

Екранът има 98% покритие на цветовото пространство DCI-P3, яркост 300 cd/m2, контрастно съотношение 1000:1, поддръжка на стандарта за изображения VESA HDR10 и фабрично калибриране на цветовете. Времето за реакция на панела е 5 ms (GtG). Честотата на опресняване на дисплея не е съобщена за сега от производителя.

Мониторът е оборудван с два HDMI конектора, един DisplayPort, един USB Type-C с 90W функция за зареждане и алтернативен режим на DisplayPort. Допълнителните акценти включват USB хъб с три конектора (два за устройства и един за връзка с компютър) и два високоговорителя с мощност 7 W всеки.

Мониторът включва ергономична стойка, която позволява на потребителя да регулира ъгъла на завъртане и накланяне, както и височината на дисплея.