ActiveLook, създателите на технологията за head-up дисплей, интегрирана в смарт очила, обяви две големи партньорства, които подобряват представянето на всеки спортист и приключенец на открито, без травми.

С повече от 1 млн. потребители, приложението Openrunner отваря на атлетите достъп до повече от 6 млн. специално разработени маршрути във всякаква среда. Разработено от експерти в областта на здравето и спорта, iKinesis е носимо устройство, което работи като треньор, за да коригира и оптимизира движенията въз основа на слабите и силните страни на спортиста.

И двете решения вече са свързани с технологията ActiveLook. Като градски очила номер едно, използващи технологията ActiveLook AR, Cosmo Vision също се свързва с двете решения, за да предложи нова визия за мобилност на градските жители. Във всякаква среда спортистите получават достъп до пълните си данни в реално време през свръхлеките AR (Augmented Reality) очила с head-up дисплей. А от компанията уверяват, че спортната практика с поглед отгоре прави представянето по-добро от всякога.

ActiveLook е вградена технология за дисплей в очила, която се вписва в елегантни, леки рамки и лещи. Специалната технологична платформа за софтуер и хардуер позволява на всички производители на очила и спортни продукти лесно да направят скок в технологиите за добавена реалност.

Миниатюрната и невидима AR технология на ActiveLook показва важни данни за представянето, без да пречи на зрителното поле. Чип, интегриран в очилата, прожектира данни на дискретен дисплей в близост до окото, който се "слива" с оптиката. Той дава достъп в реално време до всички данни, които спортистите наблюдават, докато тренират или се състезават, като изминато разстояние, изминало време, скорост, темпо или сърдечен ритъм.

Тези свръхлеки очила с разширена реалност се свързват с приложението Openrunner, за да показват на потребителя маршрути в реално време, без да пречат на гледката му. Така, докато използват приложението Openrunner, атлетите могат да виждат маршрутите и "без ръце", без да се налага да посягат към смартфона си.