По-късно през лятото Samsung ще представи умни часовници с платформата Wear, която комбинира Tizen и Wear OS, но днес компанията разкри какво да очакваме от новия софтуер, предава Mobile Bulgaria.

Samsung сподели, че устройствата ще ползват интерфейса One UI Watch и освен подобрена производителност ще предложат и по-добро преживяване при комбиниране със смартфони с Android плюс достъп до още повече приложения.

На практика очаквания Galaxy Watch ще бъде първи с новата обединена платформа. Компанията обяви, че като част от новото преживяване след инсталирането в телефона на съвместими с часовника приложения в него автоматично ще се появят съответните приложения.

Освен това ако в телефона сте настроили показването на различни часови зони те ще се отразят и в часовника. Това важи и за блокираните в часовника номера - те ще бъдат блокирани и в телефона.

Компанията посочва, че унифицираната платформа ще осигури повече възможности за интеграция с популярни приложения в Play Store. Става дума за софтуер като Adidas Running, GOLFBUDDY Smart Caddie, Strava, Swim.com, Calm, Sleep Cycle, Spotify, YouTube Music и Google Maps. Samsung обещава да пусне и подобрен редактор на цифреблати, но той ще бъде достъпен по-късно през годината.