Коментари - Създадоха камера за сигурност, която стреля по нарушителите | IT.dir.bg
назад

Създадоха камера за сигурност, която стреля по нарушителите

Тя не ползва куршуми а пейнтбол топчета с боя

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Създадоха камера за сигурност, която стреля по нарушителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ще ги целя с торба л@йна,питайте ония Бареков

Е това е иновация. Тази фирма ще стане милиардер за 1 година. С удоволствие бих шнвестирал в нея....за да спася колегите мангасари от убийство от доктор.

Перфектно , стрелба по рашняци и там другите имигранти . Няма даже и да предупреждават.

Това ще стреля ли по животни и разни птици. Ако върху него кацне гълъб и се изсере, как ли ще работи. С оглед на това как се краде тук, като нищо ще откраднат ... устройството. На блок бяха откраднали металната врата.

Не става дума за Русия

Чентете бе. Тия пусти путлераасти не се научиха да четат и разбират какво четат. Камерата с изкуствен интелект и разпознава хора. Отделно сигнализира на собствениците и те могат да поемат контрола.

Ако го забележи някой може да измисли много варианти за измъкване. Да не му се вижда лицето. От за зимни условия маска, чорап, каска за мотори, да държи отпред стъкло, щит. Неясно как нощем, нищо че камерите са обикновено с някакво нощно виждане, запис примерно за месец и помнят само при движение, плюс може да съобщава, но движенията може да са и от животинки, вятър, минаващи наблизо коли и хора, и така нататък и е проблемно съобщаването. А и това с разпознаването едва ли е лека работа. Може и снимка на собствени да си сложи на лицето. И ще харчи ток. Може да мине отзад, да му среже кабела, залее с боя или какво ли не. Интересно как ще е на дъжд, мъгла и така нататък. Или с някаква пръскалка. Това разпознаване, не значи че нещото е умно и ще реагира като човек при такива събития. Той не може да оцени дали човека е нападащ. Може да е пощальон. За поръчана храна. Да е полицията. Или просто роднини идващи на гости.

Това с животните не е малък проблем. Сега вятърните мелници ги правят бавни, но преди не бе така и привличало птици и долу имало сумати убити птици преди.

Тези ВЕИ-та за ток визирах.

А това нещо не може да оценява намерение и не мисли като човек.

Много добра идея!

интересно ми е къде смятат да продават. има чувството, че особено предвид възможността да работи без интернет и без лично твоя оторизация употребата на камерата няма как да стане легална.

И какъв е проблема? Първо има предупреждение и второ не нанася нещо повече от лека телесна повреда. В повечето страни защитата на дома се води за законна самоотбрана. Става си легална без проблем

Разбирам, че гледаш на нещата от простичката житейска гледна точка и по този начин си напълно прав. проблема е че законите не действат така! Казваш лека телесна повреда ... атака със сълзотворен газ не е лека телесна повреда. добре все едно, нека е лека. пак си подсъдим за нея! проблема е че в общият случай думичката "самоотбрана" означава ТИ лично да се браниш от нещо. теб обаче те няма в дома ти, ти лично не си застрашен по никакъв начин. Крадеца навлиза в територията ти и те заплашва с имуществени щети, ти му отвръщаш с лека телесна повреда. В законите по принцип се изисква защитата и самозащитата да са пропорционални на заплахата. Не може някой минувач да мине на пряко и да ти сгази идеално окосената ливада, ти да извадиш законно притежаван пистолет и да го гръмнеш. Да той навлиза в твоя територия и поврежда твоя собственост, но ти употребяваш прекомерна сила в самозащита. Именно в употребата на прекомерна сила в самозащита е проблема. В кой случай лека телесна повреда би оправдала имуществена щета, щом няма застрашени лица? В почти никой? Има известни вратички в това положение. Ако външните лица са предупредени за самоотбраната която ще бъде приложена срещу тях то, някои иначе прекомерни употреба на сила биха могли да бъдат оправдани. Това означава примерно да налепиш табели с примерно "Внимание не преминавай, заснемаме ви и автоматична система за самозащита нанася леки телесни повреди на нарушители!". И пак нещата са много на ръба на закона. От друга страна Примерно полиция и пожарна веднага ще кажат "Така, така, автоматична система за леки телесни повреди ... Трябва ни начин по който при необходимост служители на реда/пожарната да могат да преминат безпрепятствано все едно камерата я няма в случай, че преценят че им трябва и това трябва да става на секундата без да търсим разрешение от собственика. Иначе никаква легализация!"... Юридически въпроса е много по-сложен от колкото си мислиш.