Galaxy Tab S8 Ultra е най-новият флагман в гамата таблети на Samsung, а размерите му и възможностите му са като на малък лаптоп.

Устройството идва с 14,6-инчов Super AMOLED дисплей и честота на опресняване до 120Hz. както и с най-тънката рамка досега - 6.3мм, за оптимално съотношение екран-корпус, допринасящо за още по-завладяващо изживяване.

Вижте как изглежда таблетът >> >> >>

Въпреки олекотения си дизайн, таблетът e със здраво алуминиево тяло - 30% по-устойчиво срещу надраскване и 40% по-малко податливо на огъване от Galaxy Tab S7.

Освен че е снабден с две 12MP предни камери, Galaxy Tab S8 Ultra предоставя на потребителите 4К картина по време на видео разговори. Технологията за автоматично кадриране е друга иновация при видео разговорите, за която допринася отличната колаборация на софтуерно и хардуерно равнище. Освен че фокусът ясно се запазва през цялата видео връзка, той се и регулира автоматично при присъединяване на нови участници пред камерата.

За още по-комплексно изживяване към детайлната картина, Samsung добавя и съвършен звук с вградена система от три микрофона с познатата технологията за редуциране на околния шум. Всички нови модели от серията Galaxy Tab S8 разполагат с четири говорителя Dolby Atmos, гарантиращи за чистия звук.

Galaxy Tab S8 Ultra идва с до 16 GB RAM и до 512 GB място за съхранение. Процесорът му е 8-ядрен Snapdragon 8 Gen 1, създаден по 4-нанометрова технология. Това е един от най-добрите процесори на 2022 г., а мощността му ще е актуална в следващите няколко години.

Galaxy Tab S8 Ultra и Galaxy Tab S8+ предлагат нов оптимизиран S Pen с алгоритъм за прогнозиране с цел свръх ниско ниво на забавяне при писане. Това осигурява невероятно изживяване, имитиращо движението на химикалка по лист хартия.

Впечатляващият екран на Galaxy Tab S8 Ultra оказва особено влияение в режима Multi-Active Window. Благодарения на големината на дисплея, размерът на отделните малки прозорци може да се променя, както и тяхното разположение, без да се налага никакво превключване от едно приложение към друго.