Facebook изглежда ще има нестандартен подход с първия си умен часовник, за който от компанията потвърдиха официално, че разработват. Сега благодарение на The Verge разполагаме с някои интересни данни за бъдещата джаджа, която се очаква през лятото на 2022.

Часовникът ще включва дисплей, с две камери, който ще може да се отделя от основата. Това ще позволи използването им за снимки и клипове, които после могат да бъдат споделяни сред екосистемата от социални мрежи на компанията.

Едната камера ще е разположена до екрана и ще е предназначена за видеоразговори, а отзад ще има друг сензор с резолюция 1080p и автофокус. Рамката към каишката ще е стоманена, а компанията работи с производители на аксесоари, които да създадат съвместими с часовника продукти, предава Mobile Bulgaria.

Facebook си партнира и с оператори в САЩ за вграждане на LTE свързаност, което ще даде на устройството независимост от смартфона. Часовникът ще се предлага в бял, черен и златист цвят, като очакванията са първоначалните продажби да са малко над 100 000 броя. За бъдещи версии на устройството се предвижда интеграция с очила за добавена реалност.

В софтуерно отношение ще бъде използвана персонализирана версия на Android. Цената на първия умен часовник на Facebook може да е около 400 долара.