Valve съобщи за забавяне на пускането на докинг станцията Steam Deck. Производителят обвинява за това недостига на части в условията на продължаващата пандемия от COVID-19.

"Поради недостиг на части и прекъсване на производството заради COVID в Китай, пускането на официалната докинг станция Steam Deck се забави. Работим по коригиране на ситуацията и ще ви съобщим повече, веднага щом получим повече информация. Описаните по-горе проблеми няма да се отразят на производството и сроковете за изпълнение на поръчките за Steam Deck (става въпрос за различни части и производства)" - се посочва в изявление, публикувано в Steam.

Станцията за Steam Deck ще служи не само като стойка, но и като зарядно устройство за конзолата. Тя ще предостави на гейминг устройството множество допълнителни портове. Това улеснява превръщането на устройството в своеобразен компютър.

Информация за док станцията Steam Deck беше съобщена за последен път през февруари, един ден преди официалното пускане на портативната конзола. Тогава Valve заяви, че тя ще бъде налична до края на пролетта на тази година.

Трябва да се отбележи, че Steam Deck може да се свързва и с хъбове на трети страни и външни дисплеи чрез USB Type-C. Valve твърди, че ще продължи да работи по съвместимостта на конзолата с хардуер на трети страни.