Телевизорът беше представен по време на IFA 2011 и е първият телевизор за крайни потребители, който разполага с четирикратна HD резолюция при 3840 х 2160 пиксела, съобщи Mobile Bulgaria.

ZL2 има функция и за разпознаване на човешки лица, поддържа Resolution+, има възможност за автоматично калибриране, конвертиране на картината от 2D в 3D и възможности от серията Smart TV като Toshiba Places.

За да осигурят 3D картината, Toshiba използват леко разместени изображения, които достигат до лявото и дясното око. В същото време телевизорът използва серия от лещи, за да осигури 3D картина от 9 различни позиции на гледане на телевизора.

Конвертирането на 2D в 3D може да стане от DVD, Blu-ray или от обикновен телевизионен сигнал, като потребителите имат възможност да настройват дори дълбочината на образа според предпочитанията си.

Технологията на Toshiba Resolution+ позволява увеличение на резолюцията на образа до четирикратен HD. Освен това телевизорът поддържа и WiFi връзка, така можете да го използвате за достъп до съдържание или за споделяне на такова. Цената все още не е обявена от производителя.