2K Games и Gearbox Software обявиха, че легендарната видео игра Duke Nukem Forever официално се завръща! И ще направи дългоочакваният си дебют за Xbox 360, PlayStation 3 и Windows PC-та през 2011 г., съобщава официалния сайт на играта (dukenukem.com).

Президентът на Gearbox Software - Ранди Питчфорд, потвърди че ще продължат с разработката на Duke Nukem Forever. По негови думи, шутерът ще излезе на пазара през 2011 г. Изказването е направено по време на Penny Arcade Expo Prime (PAX Prime), което се проведе миналата седмица в Сиатъл, пише gamespot.com.

Шефът на Gearbox е казал пред The Wall Street Journal, че неговото студио е поело разработката на DNF още в края на 2009 година, но досегашният разработчик 3D Realms е успял да създаде достатъчно материал, който те започва да обработва.

Официалният анонс на Duke Nukem Forever е през 1997 година, видео-играта веднага става едно от най-емблематичните заглавия в геймърската индустрия. Досега 3D Realms пусна няколко официални съобщения за подновяването, но всички се оказаха неверни. През май 2009 г., CEO-то на компанията каза, че отделът на Duke Nukem Forever е закрит, поради липса на средства.

Самият Питчфорд е доста добре запознат с Duke Nukem, отбелязва gamespot.com. Преди да си основе собствената компания, той е бил девелопър именно на PC-версията на DN. Ако добавим и няколко странични факта:Gearbox Software стана световноизвестна с Brothers in Arms. А през 2009 г. студиото пусна шутера Borderlands, който получи изключително положителни оценки и от критика, и от публика... то (може) наистина да се надяваме, че 13-годишното чакане ще свърши!

Ако сте заклети фенове DNF може да се включите в тестовете на gearboxsoftware.com.