От гейм издателството CD Projekt Red потвърдиха информацията, че дългоочакваното им заглавие Cyberpunk 2077 ще бъде съвместимо и със следващото поколение игрови конзоли на Sony - PlayStation 5. По-точно PS4 версията на играта, която компанията разработва, ще е достъпна и за петицата още от първия ден.

Междувременно стана ясно също, че Cyberpunk 2077 ще поддържа и системата Smart Delivery на Microsoft. Това на практика означава, че версията за конзолите Xbox One ще може да се играе и на приставка Xbox Series X също от самото начало.

Нещо повече - независимо дали геймърите си купят заглавието за PlayStation 4 или за Xbox One, те ще получат и безплатен ъпгрейд до версия на играта, оптимизирана за следващото поколение игрови приставки на Sony и Microsoft. И този ъпгрейд, според източници от CD Projekt Red, ще може да се възползва изцяло от предимствата на следващото поколение гейм хардуер.

Както вече ви информирахме, компанията току що отложи за пореден път излизането на чаканата с голям интерес action - adventure ролева игра. Според актуализирания план, тя ще е на пазара на 19 ноември.