Diablo Immortal е името на нова мобилна игра, която ще потопи играчите в създадения от Blizzard свят на Diablo. Мултиплеър приложението е разработено в партньорство с китайската компания NetEase и предлага сюжет, който се развива между събитията в Diablo 2 и Diablo 3, предава Mobile Bulgaria.

В началото играта ще предложи достъп до шест класа от Diablo 3 - Barbarian, Wizard, Monk, Crusader, Necromancer и Demon Hunter.

Градът Westmarch ще служи като отправна точка за всички мисии и ще осигурява място за търговия и социализиране с другите играчи. От него ще се стига до осем игрови зони, които ще могат да се изследват самостоятелно и в компанията на други играчи.

Blizzard и NetEase обещават с времето да добавят нови зони, сюжетни линии, предмети и игрови класове. Играта ще е свързана с услугата Battle.net, но засега няма информация кога ще е готова и какъв бизнес модел ще използва.

Феновете на поредицата обаче са силно критични към проекта, защото според тях той ще има твърде опростен геймплей, а бизнес моделът на играта ще е "pay to win" - победител ще е само този, който инвестира в Diablo Immortal.