Технологичният гигант Facebook придоби посредством своето дъщерно дружество за виртуална реалност Oculus студиото за разработка на VR видеоигри Ready At Dawn. То е по-известно със заглавията Lone Echo и Echo Arena.

Придобиването е поредния залог на компанията на Марк Цукербърг в сегмента на виртуалната реалност, в който през последните години Facebook направи доста инвестиции, но без осезаем успех. Припомняме, че компанията купи самата Oculus през 2014 г. за около 2 млрд. долара.

Ready At Dawn Studios си създаде име в този бранш с редица иновации като например механиката на придвижването във виртуална среда.

Идеята е, че ако си с шлем за виртуална реалност на главата и "ходиш" в компютърно - генерирания свят, ти ще се движиш и в реалния, при което може да се блъснеш в стената, да настъпиш котката или например да паднеш по стълбите. В играта си Lone Echo придобитото дружество решава този проблем, позволявайки на геймърите да се придвижват чрез "хващане" на стълби и други виртуални съоръжения в космическото пространство, в условията на безтегловност.