Геймингът вече подскача на Sofia Game Jam Week 2020. Откриването събра любители и специалист в сферата гейминга с изложба на български и полски гейм артисти.

Събитието беше открито от водещия Венелин Тончев, а веднага след него гостите поздрави и Филип Търпов, организатор на SGJW 2020. Специални гости бяха Владимир Данаилов, зам. кмет по дигитализация, иновации и икономическо развитие, Клод Шасен, директор на Френския културен институт в България, Нанси Шилър, президент на фондация "Америка за България" и Крум Карадаков, ИТ мениджър, фондация "Америка за България".

Снимка: Sofia Game Jam Week 2020

48-часов хакатон, професионална конференция, образователни лекции и кариерен панаир за запознаване с българските студиа представя тазгодишното издание на най-голямото независимо събитие за гейминг у нас - Sofia Game Jam Week. Освен любители, в него с лекции ще се включат топ разработчици от България и Европа, представя арт и музикална вечер с музиката от култови видео игри.

 В продължение на 10 дни, от 24 януари до 2 февруари 2020 г. то представя живата и пулсираща гейм индустрия в страната.

Снимка: Sofia Game Jam Week 2020

Sofia Game Jam Week 2020 се провежда на 5 локации в София - Френският институт, Полският институт, залата за събития "В парка" (НДК), София Тех Парк и бар "Кино Култура" и обхваща разнообразни активности.

Изложбата ще може да бъде разгледана на 27, 28 и 29 януари от 10:00 до 17:00 ч. в зала "Славейков". Вход свободен.

Снимка: Sofia Game Jam Week 2020

Професионална конференция от 27 до 29 януари 2020 г., която ще се състои във Френския институт в България и ще срещне български и международни професионалисти в областта на видео игрите. Темите тази година ще бъдат гейм и левъл дизайн, арт, анимация и музика в игри, създаване на специални ефекти, гейм музика, както и успешните истории на разработчици в различните сфери на гейминга. Специални гости ще бъдат Майкъл Боуди, Алексей Ситянов - един от създателите на STALKER - Shadow of Chernobyl, Пьотр Мушиал, който е композитор на саундтраците на The Witcher 3: Blood and Wine, This War of Mine и Frostpunk. Французинът Шарл Артюр Бурже, изпълнителен директор на компанията NUKEYGARA ще представи как анимацията 3D да бъде преосмислена по нов начин.

Снимка: Sofia Game Jam Week 2020

Кариерен панаир от 28 до 30 януари 2020 г. в Полския институт. Посетителите му ще имат възможност да се срещнат и запознаят директно с най-големите български гейм студия и да научат за възможностите за работа и стаж в тях.

Снимка: Sofia Game Jam Week 2020

48-часов хекатон от 31 януари до 2 февруари 2020 г. София Тех Парк. Неговата цел е в рамките на 48 часа както специалисти в областта, така и гейм любители да разработят авторска видео игра. Sofia Game Jam е само една от общо над 600 локации в света, които ще проведат хакатона на глобално ниво. В България хакатон ще бъде организиран в още два града - Пловдив (Технически университет София - филиал Пловдив) и Габрово (Дом на хумора и сатирата).