По всичко личи, че опитите на Microsoft да конкурира платформата за стрийминг Twitch на Amazon са претърпяли провал. Това става ясно след като компанията от Редмънд обяви, че закрива своята собствена гейм стрийминг услуга Mixer.

Тя беше създадена през 2016 г. под името Beam и през годините успя да привлече някои популярни лица от гейм общността, но така и не се наложи като алтернатива на Twitch. Последната на свой ред се превърна в абсолютен хегемон в този сегмент и през 2014 г. беше закупена от Amazon за 970 млн. долара.

В опит да конкурира гиганта в електронната търговия Microsoft възнамерява да си партнира с Facebook. Занапред всички акаунти на стриймъри в Mixer ще бъдат прехвърлени в нейната платформа Facebook Gaming.

Стъпката обаче очевидно не се харесва на много от тях. Някои от най-популярните имена, включително Ninja и Shroud вече заявиха, че обичат своята общност, която са изградили в Mixer и ще обмислят внимателно следващите си стъпки.

От екипа на Mixer обаче имат своите доводи за промяната.

"Успехът на партньорите и стриймърите в Mixer зависи от способността ни да разширим тази платформа за тях колкото може по-бързо и по-широко. Видно е, че времето, необходимо за изграждане на собствената ни стрийминг общност не съответства на визията на Microsoft и Xbox. Затова решихме да прекратим дейността на Mixer и да помогнем на общността да премине към нова платформа", споделят от компанията в нейния корпоративен блог.