Една от най-обичаните и очевидно безсмъртни компютърни игри на всички времена, е походовата стратегия Heroes of Might and Magic и особено третата й част, с всичките й експанжъни. През годините играта стигна до седма серия, но Тройката (както я наричат феновете на поредицата) остана абсолютният култ. А сега (още веднъж) се вдига за живот, пише Esquire.

Всъщност, тя никога не е и умирала. А преди няколко години се появи фен експанжъна "Horn Of The Abyss", който добави изцяло нова и напълно интегрирана към останалите раси в играта - The Cove. Изцяло морско-пиратски базираният град с напълно нови сгради и бойни единици беше истински подарък за почитателите на старата двуизмерна гейм красота. Екипът зад може би най-добрият мод за Heroes of Might and Magic III - Horn of the Abyss, се е събрал още веднъж, за да добави нова раса.

Преди ден в YouTube канала на ръководителя на екипа Док Пиколан се появи кратко видео, в което герой на Dungeon разкрива карта и изведнъж се натъква на чисто нов град. В сайта на "Horn of the Abyss" научихме, че новият град, който все още се разработва, се нарича Factory и очевидно ще въведе в играта стийм-пънк технологична раса. Теренът на града ще бъде Wasteland по образец Heroes II. Градът използва барут, парни двигатели и примитивни взривни вещества.

Лошата новина е, че линията на града е планирана, но не е окончателно одобрена. Ще се срещнем с него след няколко месеца. Или по-скоро, ще играем с Facory догодина. Дотогава, ако още не си се запознал с The Cove, можеш да свалиш "Horn of the Abyss" напълно свободно от тук. За да го стартираш, ти трябва инсталирана версия на Heroes of Might and Magic III, но след това не ти е нужен диск или имидж файл, за да играеш.