На 84-годишна възраст в САЩ почина Марио Сегале, на когото бе наречен героят Супер Марио от едноименната игра, съобщава Би Би Си.

Марио Сегале, наричан още "истинският Супер Марио", е работещ в Америка строителен предприемач от италиански произход. През 80-те години на миналия век той отдава склад под наем на "Нинтендо", а японците в знак на признателност наричат героя от новата си игра на името на своя наемодател.

Първоначално, играта "Супер Марио" щяла да се казва "Джъмпмен" или в превод на български "Скачащият човек", а главният й герой нямал да има име. От "Нинтендо" обаче решават, че това е неправилно и главният герой заслужава свое собствено име.

В крайна сметка разработчиците решили да го нарекат на гостоприемния италианец, който им помогнал да стъпят в Америка. Първоначално Марио Сегале криел историята, защото не искал да става известен с нея.

През 1993 година той обаче се шугава с журналист от вестник "Сиатъл Таймс", заявявайки, че все още очаква да му бъдат изплатени авторските права за името.