Sony планираше да покаже някои от първите игри за PlayStation 5 на 4 юни, но протестите в САЩ срещу расизма и полицейското насилие принудиха компанията да промени плановете си. Тогава компанията не каза кога ще е новата дата за демонстрацията, но сега разкри, че тя ще се стои на 11 юни от 23 часа.

Презентацията ще бъде записана предварително и ще може да се гледа в 1080p при 30fps - според Sony това е улеснило изработването на материалите във време, в което много разработчици и хора от екипа на японците работят от домовете си.

Компанията изтъква, че игрите ще изглеждат дори още по-добре, когато се извеждат от PS5 на 4K телевизор. Според Sony е добре да гледате видеото със слушалки, защото то ще е съпроводено с по-специален звук - вероятно той ще е 3D, което е една от очакваните възможности на PS5.

През последните седмици Sony разкри името на конзолата, показа ни нейното лого и демонстрира как ще изглежда контролера DualSense, но все още не знаем какъв дизайн ще има самото устройство. Малко е вероятно обаче да го видим на 11 юни. Компанията вероятно ще запази това за по-късен етап, заедно с информация за цената на конзолата.