След като Apple и Google пуснаха свои абонаменти за достъп до каталози с игри, това вече започва да се отразява и на останалите играчи в сектора. Сред тях е и Sony, която намалява цените на месечния абонамент за платформата PlayStaion Now, съобщава Variety.

В рамките на Европа услугата вече ще струва 9.99 евро на месец, като се въвежда и тримесечен абонамент за 24.99 евро. Годишният абонамент също поевтинява значително и от 99.99 евро спада до 59.99 евро.

Освен това от Sony посочват, че компанията ще добави още игри към каталога от над 800 заглавия. Сред тях са Grand Theft Auto V и God of War. Тези игри обаче ще са достъпни до 2 януари 2020 година. След това компанията ще продължи да предлага за кратко време подобни други големи заглавия.

Sony коментира, че понижението на цените е заради силната конкуренция от другите стрийминг услуги като цяло, не само тези за игри. Интересът към всякакви стрийминг услуги е много голям, което обаче вдига сериозно разходите на потребителите. Затова те започват да избират доста по-внимателно услугите, за които се абонират и Sony не иска PlayStation Now да остане назад.