От 1984 година до сега само 3 игри са били продадени над 100 милиона пъти. Те са постигнали успех на всички платформи, на които са се предлагали - компютър и конзола.

На трето място се нарежда Grand Teft Auto V. Последната GTA излиза през все по-далечната 2013 година, но добрият геймплей, свободният й свят, интересна история и още по-интересни герои я превръщат в хит, който още оглавява класациите за най-продавани игри по разпродажби. Светът на играта е много богат и плътен, а мнозина заявяват, че ако нямате пари за екскурзия до Ел Ей, то GTA V е една доста прилична алтернатива.

Среброто се взема от виртуалното лего Minecraft. Играта е продадена над 150 милиона пъти, а към днешна дата продължава да бъде играна от 90 милиона души. Закоравелите геймъри обаче не са особенно въодушевени от играта, която е насочена към по-подрастваща аудитория.

Най-продавана електронна игра в историята дебютира през далечната 1984 година в съветска Русия. Това е добре познатият на всеки логически пъзел Тетрис. Половин милиард човека са закупили играта, а на практика едва ли има много хора на Земята, които да не са чували за нея. Алексей Пажитнов и Дмитрий Павловски, които са млади специалисти по изкуствен интелект в Съветската академия, разработва играта в свободното си време.