Слухът че Activision Blizzard работи по преработена версия на хитовата игра Diablo 2 се разпространява от много време, но днес стана ясно, че той най-вероятно е достоверен. Проектът е поверен на студио Vicarious Productions, а новината разкри френският интернет портал Actu Gaming.

Информацията гласи, че ще видим играта до края на годината, а името ѝ ще е Diablo 2 - Ressurected. В геймърските среди веднага се появиха редица коментари дали все пак информацията отговаря на истината, защото липсва официален анонс.

Геймърите обаче припомнят, че въпросният портал почти винаги пуска достоверни слухове. Още повече че в студиото са работили по редица преработки на интересни игри и очевидно имат опит в това отношение.

Докато информацията не се потвърди официално от Blizzard обаче нищо не може да се каже със сигурност. Феновете със сигурност биха приели подобно заглавие много добре и както се вижда го очакват с нетърпение, така че най-вероятно ще получат това, което чакат, споделят повечето специалисти.